İnsignia vs Mazda6

Hangisi

• İnsignia

Oy: 88 80.0%
  • Mazda6

Oy: 22 20.0%

• Kullanılan toplam oy
    110
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kusura bakmayın ama sizin Mazda yanlısı mesajlarınız da fanatiklikten pek uzak değil:D
hemde biri Londra'da yılın aracı seçiliyor, diğeri Avrupa'da, böylede bir fark var:D
doğrudur bu mesajımda fanatiklik yapıyorum kabul.
kıyaslancak araba değil diyor.görende uzay teknolojisi var zannedecek.aynı sınıf aynı kalite araçlar varsa farkı söylesin sesimi çıkartmam.

ben kabul ediyorum performans yönünden insignia önde.tasarım konusunda mazda.iç dizayn konusunda insignia mazdadan biraz üstün.ama ben adam gibi kıyaslıyorum. :) ben orada dandik araç değil manasında londra örneğini verdim..insigniadan üstün manasında bahsetmedim yanlış anlaşılmasın.

insignia ile otobanda yuruduk ama o aracın 180 hp guc urettigine inanmadım. arac resmen kesiliyor220 den sonra cok zor......1.6 180 hp turbo arac yaparsan bence o kasaya bu kadar olur....adamlar 207 rc yapmıslar 175 hp ama gercekten gidiyor...

insignia ile otobanda yuruduk ama o aracın 180 hp guc urettigine inanmadım. arac resmen kesiliyor220 den sonra cok zor......1.6 180 hp turbo arac yaparsan bence o kasaya bu kadar olur....adamlar 207 rc yapmıslar 175 hp ama gercekten gidiyor...
insignia hakkında böyle açık sözlü yorumu ilk defa okudum.teşekkürler.

kendi motorunu yapan firma her zaman iyidir..

küçük hacimli motorlardan o güçler artık hayal değil. benim şahsi kanaatim, mercedes in isterse o motordan 200 beygir bile elde edebileceği. çift turbo yaparsın 250 beygir bile alırsın. asıl konu o değil, fındık kadar motorlardan o kadar yüksek beygirler ne kadar sağlıklı? bugün, vw grubunun tsi motorlarının geleceği tartışılıyor. bence mercedesin yağtığı son derece mantıklı. 180 beygir 4 silindir 1.6 motor için çok fazla.

Merhaba Volkan abi..Belki de opelin yaptığı 1.6 cc lik motordan 180 hplik güç elde etmek ideal olanı 1600 motor için?Bu derin bir mevzu..1.6 motordan hala 96 100 hp alan firmalar var...DOğrusu bu mu sizce?

Yanlış anlaşılmasın ama mazda 6 yı da gören 250 yapıyor sanacak...İnsignia yı 2.0 motoruyla bile geçemez...Ayrıca corsada da 1.6 192 hplik motor var 240 km ye yolu var...Evet katılıyorum adamlar yapmışlar ;)

1.6 motordan atmosferik olarak alınıcak maksimum beygir belli 110-120 bundan fazlası turbo çift turbo hikayeleri birisi compress der bir diğeri tsi der delikanlı olarak bir motordan alına bilicek maksimum beygir belli.. gerisi hep sistem destekleri.. osistemle bozuldumu arıza yapdımı gene motor özüne olması gereken atmosferik değerlere dönüyor..

Yanlış anlaşılmasın ama mazda 6 yı da gören 250 yapıyor sanacak...İnsignia yı 2.0 motoruyla bile geçemez...Ayrıca corsada da 1.6 192 hplik motor var 240 km ye yolu var...Evet katılıyorum adamlar yapmışlar ;)

niye mazda 6 147 beygir 250 yi görmezmi ... benim 105 lik araç 200 ü görüyor..

niye mazda 6 147 beygir 250 yi görmezmi ... benim 105 lik araç 200 ü görüyor..

Sizin aracınıza sözüm yok hakan abi...O kesinlikle öyledir çünkü aynısı bizde var :D bu araçlar elektronik olarak sınırlandırılıyor.Her ne kadar sahip oldukları beygir ve tork değerleri yüksek olsa da çıkacakları hızlar sınırlı...Bunda araç ağırlığı seçilen lastik ve jant ebatları,tasarımları,süspansiyon kalitesi,aer yapısı,seyir yolu gibi birçok mevzu etkili..Mesela 2.0 147 hplik motor,211 yapıyormuş max...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri