bence her marka iyi bildiği işi yapmalı nasıl bmw mercedes audi ekonomik sınıf aile aracı yada orta sınıf küçük kasa araçlarda başarısız oldularsa mercedesin a ve b kasa gibi başarısız denemeleri oldu a kasa lansmanında takla attı mercedes rezil oldu dünya basının önünde
bu şunuda gösterdiki ekonomik ufak araç üretmekde aslında bam başka başlı başına ayrı bir tecrübe ve uzmanlık istiyor...
bmw ninde 1 kasası var ama ne avrupada tutdu ne dünyada hatta 5.vites programında astra ile bmw 1 kasayı karşılaştırdıklarında astrayı adam yere göğe sığdıramadı adam bmw için arka kapıları laf olsun diye koymuşlar arkaya normal insan evladının sığmasına imkan yok egzos borusunu arabanın tam ortasından geçirmişler falan diye dalga geçdi 1 kasa alırken ailecene 1.55 den uzun olmamaya dikkat gösterin falan diye espriler yapdı aşaladı...
yani her markanın iyi yapdığı bir iş var opel orta ekonomik küçük kasa segmentinden vw ile piyasada lider ve hatta bence vw den daha iyi ve başarılı bu pazarda
ama mercedes bmw audi gibi yıllarını bu işe vermiş artık lüks kalitelinin markası olmuş markaların segmentinde araç üretmeye çalışmak bir bmw nin 1 kasayı yada mercedesin a kasayı üretmesi kadar bana anlamsız geliyor
nasıl ufak orta kasa araba alıcak olsam opelden şaşmıycaksam gidip a kasa 1 kasa almam ama lüks sınıfda da c kasa e kasa 3 kasa 5 kasa a4-a6 kasalar varken insignia ne kadar tecih edilebilir???? onların bence gölgesinde kalmak olur 3 kasa 5 kasa c kasa e kasa a4-a6 varken insignia ne kadar alternatif olabilir bunlara....
birde şu da var bir arabanın kaliteli olması o arabanın sattığı kesimlede orantılıdır bu işler her şey para donanım değildir bu gün şu bir gerçek ki sırf belli bir zümreye ait olmak için bile belli markaları alanlar var
bir insignia hep satar diyorum kesinlikle satar ama kime satar hangi kesme satar nasıl satar buda var çok satmakla ele ayağa düşme arasında da ince bir çizgi var bence ne yazıkki bu da gerçek kapı açtıran marka vardır kendi kapınızı açıcağınız marka vardır..
ben opelin iyi araba ürettiğine eminim referans olarak vectrayı görüp bunu diyorum omegada sürdüm oda kaliteliydi ama bmw audi mercedes saab volvo jaguar infiniti lexus v.b gibi araçların parkurunda at koşturmak bunu hepimiz görücez...
insignia nın üretim vectra+omega kullanıcılarını bir araçda toplamaksa buda hatalı bir görüş bence şimdi çoğu sürücü artık başka araçlara yönelicekdir çünkü ben dahil pek çok binici eminimki bir avuç dolusu parayı bmw ye mercedese yatırmamak için aynı kalitede domanınımdaki bu araçlara yöneldik ama parayı siz bmw mercedesle aynı çitaya yaklaştırırsanız tabiki o zaman binici adamda şu soru oluşucakdır
ben zaten bir avuç dolu parayı bunlara vermemek için vectrayı yada omegayı almışdım ama bu yeni model bunlarla hemen hemen aynı fiyatsa gider o zaman yaşında 2 yaşında da olsa o araçlardan alırım