Kar ve Kaza

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan noproblem91
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Kar ve Kaza

bu arada arkadaşlar size helal olsun.nasıl yaptıysanız konuyu cemomekana bagladınız yine. bir gün cinnete kurban gideceksiniz 011zaa 011zaa 011zaa

dinojasie link' Alıntı:
bu arada arkadaşlar size helal olsun.nasıl yaptıysanız konuyu cemomekana bagladınız yine. bir gün cinnete kurban gideceksiniz 011zaa 011zaa 011zaa

Yok yok Cem alıştı artık  :D

Oda takılıyor Big Boss'la Tolga abiye  :D

dinojasie link' Alıntı:
sn ecelnico gercekten büyük bir kaza atlatmışsınız. Gecmiş olsun. umarım bir daha böyle bir durumu hiçkimse yaşamaz. TC konusunda bende bugün sıkıntı yaşadım. bugun aksam soguk hava + kar yagışı yüzünden 5 KM Yolu balerin gibi gidip geldim. Kar lastigim yoktu o ayrı bir mesele ama bu kadar cabuk patiye düşmem beni düşündürdü. ve yanımdaki araçların o kadar rahat gitmesi de beni kıskandırdı açıkçası.
sn noproblem91 siz tamponun degişimi için konuştunuz mu acaba. tamir edilecek sanırım. autokingde yapılacagı için bence bir problem olmayacaktır ama ben degişimi tercih ederdim. tabi son söz autokingdeki ustalara kalmış bir şey.
tampon autoking te yapılacakmış sanırım son durum daha belli olmadı ama autokingteki ustalar ne derse o oluyormuş. Kaskocumun dediğine göre bazen tampon ortadan 2 ye ayrılmış halde bile olsa usta yapılacak değişim olmayacak diyormuş  yarın görüşcem servisle

Arkadaşlar 34 AOR 11 bizden biri mi bugun ankarada gördüm plaka tanıdık geldi ama çıkaramadım sanki forumda görmüştüm bu plakayı

anladığım kadarıyla TC nin görevi araç patiye düşünce belli bir devri geçmesini önlemek. örnek verecek olursak ben kazadan sonra eve aracı götürürken araç kara saplandı gaza basınca pati başladı ama devir 3 binin üzerine çıkamadı.(TC den dolayı) TC yi kapattım gaza tekrar bastım devir 4bin 500 lere kadar çıktı. TC patiyi tamamen önleyemiyor.

noproblem91 link' Alıntı:
tampon autoking te yapılacakmış sanırım son durum daha belli olmadı ama autokingteki ustalar ne derse o oluyormuş. Kaskocumun dediğine göre bazen tampon ortadan 2 ye ayrılmış halde bile olsa usta yapılacak değişim olmayacak diyormuş  yarın görüşcem servisle

Aslında tampon onarımı konusunda sigorta şirketlerinin büyük baskısı var ve bunu maliyetleri birazda olsun düşürmek için yapıyorlar ama tamponun onarımının yapılabilmesi için hasarın oluştuğu yerde eksik parça olmaması lazım bilmem anlatabildim mi  011zaa , far ve stop hasarlarında değişim garantiye alınsın diye sıkça yapılırdı bu işlem mevcut çatlak veya çiziğin olduğu yere bir çekiç indirilirdi ve parçanın değişmesi zaruri olurdu :) tampona çekiçle vurmak bir işe yaramaz tabii ama imkan varsa hasarın karakterine uygun bir parça koparmak genelde işe yarar :)

noproblem91 link' Alıntı:
anladığım kadarıyla TC nin görevi araç patiye düşünce belli bir devri geçmesini önlemek. örnek verecek olursak ben kazadan sonra eve aracı götürürken araç kara saplandı gaza basınca pati başladı ama devir 3 binin üzerine çıkamadı.(TC den dolayı) TC yi kapattım gaza tekrar bastım devir 4bin 500 lere kadar çıktı. TC patiyi tamamen önleyemiyor.
Tc nin karda patiyi kesinlikle önler diye bir işlevi yok galiba
gaza yüklenince deviri kesiyor ama aracı patiye düşmemesi için kar lastiği ve zincir şart oluyor
Tc ye çok güvenmemek lazım

Tamkan link' Alıntı:
Aslında tampon onarımı konusunda sigorta şirketlerinin büyük baskısı var ve bunu maliyetleri birazda olsun düşürmek için yapıyorlar ama tamponun onarımının yapılabilmesi için hasarın oluştuğu yerde eksik parça olmaması lazım bilmem anlatabildim mi  011zaa , far ve stop hasarlarında değişim garantiye alınsın diye sıkça yapılırdı bu işlem mevcut çatlak veya çiziğin olduğu yere bir çekiç indirilirdi ve parçanın değişmesi zaruri olurdu :) tampona çekiçle vurmak bir işe yaramaz tabii ama imkan varsa hasarın karakterine uygun bir parça koparmak genelde işe yarar :)
sn tamkan a katılıyorum. benim radyatörde kazadan sonra hafif eziklik vardı. bu degişecek mi diye sordugumda usta bu şekilde olursa tamir olur. ama biz biraz yardımcı olursak degişir dedi. ustanın eli biraz ağırmış. arkadaki klima radyatörü de degişti :D

dinojasie link' Alıntı:
sn tamkan a katılıyorum. benim radyatörde kazadan sonra hafif eziklik vardı. bu degişecek mi diye sordugumda usta bu şekilde olursa tamir olur. ama biz biraz yardımcı olursak degişir dedi. ustanın eli biraz ağırmış. arkadaki klima radyatörü de degişti :D

Aslında dış aksam pek sıkıntı çıkartmaz ama tamirli radyatör ciddi anlamda baş ağrıtabileceği için kesinlikle kararım değiştirilmesinden yana olur kısaca ustanın ellerine sağlık :)

dinojasie link' Alıntı:

Ustanızın eline sağlık o bölgeyi komple sıfırlatmış  :D

Geri