Kardeşime Golf aldık.

Ynt: Kardeşime Golf aldık.

Hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız iyi günlerde binmek nasip olsun.

grkng link' Alıntı:
hayırlı olsun birşey merak ediyorum abartıldığı kadar sessiz bir araçmı yalıtım olarak çok abartıyorlar premium araçlar kadar sessiz deniyor yol rüzgar sesi falan hiç almıyormuş sizce nasıl bu durum

wir lieben autos= otomobillerle yaşıyoruz demek bu arada yukarda bir msjda gördüm :)

Teşekkür ederim,

Araçta elbette yol ve rüzgar sesi var ama övülmesinin nedeni bence şu; aşağı yukarı her araç gibi harekete geçince bir miktar ses düzeyi başlıyor ama bu düzey hız çok artsa da hatta dışarda ters rüzgara karşı hız yapılsa da her zaman belli bir seviyenin altında kalıyor.

Aslında şuan Astra nın yol sesi düzeyi en az Golf kadar iyi (Astra da Michelin Primacy 3 - Golf te Bridgestone Turanza ER300 var) ancak Astra ile hız 40-60-80 arttıkça doğrusal olarak ön cam sütunları ve kapı altlarından giren rüzgar ve yol sesi düzeyi artıyor, bu Golf te daha minimal bir düzeyde ve bu düzeyler makyajlı SIDI motorlu Insignia yı andırıyor.

Yalıtımdaki farkın sebebi çok açık arkadaşlar; aracın kapıları kapandığında karoser aralarına yerleştirilmiş ince lastik fitiller sayesinde kapılar arasında boşluk kalmıyor, Astra larımızda ön ve arka kapı aralarında bu fitil yok ve kaporta boşlukları bizim araçlarımızdan daha az.

sallierim link' Alıntı:
hayırlı olsun abi.golf 7 benim de çok hoşuma giden bir model.tek olumsuz yönü fiyatı.biraz daha ucuz olsa hiç düşünmez alırdım

Sağol kardeşim, aracın kalite-donanım-fiyat oranı ve hali hazırda galeride olması almamızda büyük etkendi, "6 ay bekleyeceksiniz" deselerdi ne olurdu bilemiyorum ama şahsen kardeşim kadar sabırlı biri değilimdir.

astraowner link' Alıntı:
yalitimi insignia dan iyi. Ama ruzgar sesi aliyor almiyor.diyen kendini kandirir yanliz ruzgar sesi almayan aracta pek yok denebilir.

Astra da motorun titreşim ve ses düzeyi Golf ten epey fazla, ben yol ve rüzgar sesinden ziyade bu farka biraz -özendim- açıkcası, bu konuda Insignia daki yeni 1.6 SIDI motor da çok başarılı.

KaHiN link' Alıntı:
Hayirli ugurlu olsun

Teşekkür ederim.

HasanM link' Alıntı:
Hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız iyi günlerde binmek nasip olsun.

Allah razı olsun Hasan abi  :)

Hayırlı olsun Tolga abi,kazasız belasız kullanırsınız inşaallah.Golf herzaman ayrıcalıklı bi aractı yine oyledir eminim.
Allah isteyen herkesin gönlüne göre versin

lt818 link' Alıntı:
Hayırlı olsun Tolga abi,kazasız belasız kullanırsınız inşaallah.Golf herzaman ayrıcalıklı bi aractı yine oyledir eminim.
Allah isteyen herkesin gönlüne göre versin

Teşekkür ederim  greatt

Tolga KARACA link' Alıntı:
Sağol kardeşim, aracın kalite-donanım-fiyat oranı ve hali hazırda galeride olması almamızda büyük etkendi, "6 ay bekleyeceksiniz" deselerdi ne olurdu bilemiyorum ama şahsen kardeşim kadar sabırlı biri değilimdir.

Astra da motorun titreşim ve ses düzeyi Golf ten epey fazla, ben yol ve rüzgar sesinden ziyade bu farka biraz -özendim- açıkcası, bu konuda Insignia daki yeni 1.6 SIDI motor da çok başarılı.

Teşekkür ederim.

astra ses konusunda zayif degil zaten.  ama golf sinifinin ustunde basarili kesinlikle ki yeni astra yi gormek lazim golf 6 bu kadar iyi degildi cunku.

sunuda soyliyim bizim 1.4 motor zaten rolantide dizel gibi calisiyor yuksek surat ve devirlerde bu kadar sessiz olmasi mucize gibi bisey kabin icinde 4000 devire kadar pek bisey yok zaten astra da. yol seside lastikten lastige degissede golf 7 den zayif denebilir. ruzgar sesleri bence ayni pek bir fark yok ama sanki bana golf daha zayif gibi geliyor astra da 150 de duydugum ses sanki 120 lerde golfte duyuluyor gibi ama diger seslerin az olmasi belki daha fazla hissedilmesine neden oluyorda olabilir.

şu an golfle astrayı kıyaslamak bence doğru degıl golf henuz 1 yıllık bır arac fakat astra 5 yıllık, bu kıyaslamayı seneye yenı astra cıktıgı zaman yapalım, yeni motor yeni şanzıman ve hafiflatılmıs karoserden sonra bakalım golf 7 astranın yanına yaklasabılecek mı? Ben eğer bır araca 60bin üstü para verıyorsam benı heyecanlandırmalı o araç ama ben yolda golf gordugumde polo mu golf mu anlamıyorsam zaten tercıhlerım arasında olamaz bu arac, İddia edıyorum kı opel yenı astrayla segmentının tartısmasız bırıncısı olacak,opel gereken dersı aldı ve elestırılen konular uzerınde calısmalarını sürdürüyor yenı astra hem görünüş hem de kalıte acısından tatmın edıcı olacaktır
  Golf'ün yol tutusununun astradan daha iyi oldugu ve daha az ses aldıgı iddialarını kabul etmıyorum kı dızel golflerde bagımsız suspansıyon bıle kullanılmıyor.

Tolga KARACA link' Alıntı:
Teşekkür ederim  greatt
Tolga Bey şöyle yapalım mı? Kardeşiniz şu golfü aldığı gibi geri satsın ve bu tartışma da burada bitsin  kahka536 Adam bir araç alacak oldu hemen mukayeseler başladı. Bırakın kim ne alıyorsa alsın. Herkes astraya binecek bilgeliğe, öngörüye veya güzellik anlayışına sahip olmak zorunda değil general_Not_talking

Geri