katil tırın kaza anı..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aga78
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
keskin sirke küpüne zarar derler ya benimki öyle bir şeydi. uzun bir süre yakın takip edince kontrolümü kaybettim ,
ama uymamak lazım böyle pisliklere.
çok haklısın abi.
bazen delirtiyolar insanı ama sakin olmak şart

katılıyorum berat haberlerde şöyle anlatıldı; tam tünel gibi biyeremi ne girecelermiş ve en sol şerit kapalıymış çalışma varmış adamda bunu fark edince asılıyor frene halbuki sağa geçebilirdi.bence kazanın büyük suçu karayollarında uyarı levhası koymadığı için sonrada doğancıda.tırcı okadar yüklü aracı durduramıyor neyapsın azmı 18 mt civarı fren izi varmış...

tırcı insan gibi kullansın tır o kadar büyük araçlar o hızlara çıkmasın takip mesafesine dikkat etsin.

öndeki doğanın önüne bir den bire bir cisimde düşebilirdi çocuk çıkabilirdi adam yine de frene asılırdı.
öyle bir konuşuyorsunuzki sanki doğan 15 dakika boyunca orta şeritte beklemiş. o arada tır gelmiş çarpmış.

kamera kayıtlarında açık seçik belli tır kurallara uymaya niyetli olsa idi kimse ölmezdi.

Metin abi senin heralde tırcılara karşı bi garezin falan var...Burda tırcının ne kadar şuçu varsa yolun ortasında duran arabanında o kadar şuçu var bence...O adamın o kadar hızlı gitmesi ne kadar suçsa yolun ortasında durmakta o kadar suç..

çok yazık olmuş...

yolun ortasında durupta 5 - 10 dakika beklememiş şahin şöförü .
araçlarda öyle tuhaf arızalar olabilirki olmaz olmaz demeyin direksiyon kilitlenebilir . frenler kilitlenebilir otomatik araba stop eder , motor çalışmassa boşa atıp çekemezsin sağa , köprü altından geçerken önüne bir şey fırlar düşer sağın solun dolu olur kaçamassın sadece fren yapar kalırsın ama arkadan gelen kurallara uysa idi iki kişi yaşıyor olurdu.
ticari araç kullanan lara genelde saygısız düşüncesiz bencil oldukları için uyuz oluyorum. böyle olmayan arkadaşlar üstüne alınmasın. olanlar alınsın ama.

otobanlarda hız limiti 120 dir bu hıza çıkabilen bir tır var ise o sürat onun hakkıdır.

bunun yanında otobanlarda kesinlikle durulmamalıdır heleki yolun ortassında aniden frene basmak her durumda sakıncalıdır bu durumda doğru kararı polis incelemelerinden sonra vermiştir bence...

otobanlarda hız limiti 120 dir bu hıza çıkabilen bir tır var ise o sürat onun hakkıdır.

bunun yanında otobanlarda kesinlikle durulmamalıdır heleki yolun ortassında aniden frene basmak her durumda sakıncalıdır bu durumda doğru kararı polis incelemelerinden sonra vermiştir bence...
tırlar için 120 olmaması lazım
tırların en sağ şeritten ilerlemesi lazım
yol neresi olursa olsun arkadan gelenin çarpmadan durmakla yükümlü olması lazım

Son düzenleme:
ben otobanda tırların en sağdan gideceğini söyleyen tabela gördüm ama tırlar a ayrı bir sürat tabelası görmedim.

Takip mesafesi ne kadar olmalıdır? Ben iki saniye diye biliyorum. Bu bilgime görede tırın yeterli takip mesafesinde olduğunu düşünüyorum. Videoyu arabanın tam durduğunda pause yapıyorum süre 58 saniyede, sonra tam çarpışma anında yine durduruyorum videoyu 1.00 da. İki saniyelik takip mesafesi var ama yol boş olduğu için dikkatini kaybetmiş bence tırın şoförü.

Çkincisi arabanın niye durduğu. Çarpışmadan sonra tünelin göründüğü anlarda yolun sol şeridinde mavi birşeyin durduğu görülüyor. Ama ben ne olduğunu anlayamadım. Arabanın durma sebebide bu bence.

Kim suçlu şimdi? Herkeste var birazcık.

Allah kimsenin başına böyle acı vermesin.

Geri