katil tırın kaza anı..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aga78
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Direksiyon kilitlenebilir,fren kilitlenebilir,motor stop edebilir demiş,gerçi otomatik demiş ama her araba stop edebilir..Bunların hepsi Doğan slx'te olabilecek arızalar.Özellikler mevcut mu acaba derken,biraz daha açabilirmisiniz?
mesela direksiyon kilitlenmesi bizim eski doğanda hiç olmadı
onla çok ta sorun yaşamıştık da yani
balans ayarıdır, hidrolik yağı falan ne bilim hiç bööle bişi duymamıştım..

araba doğan ama
dediin özellikler mevcut mu acaba???

ne özelliği ben orda insanın başına gelebilecek olası aksilikleri anlatıyorum, öndeki arabanın neden durduğu önemli değil yukarıdaki yazdıklarım dışında bir sürü sebebten yolun ortasında kalabilirsin .

arkadaki katillin neden vurduğunu anlatmaya çalışıyorum.
tamamen umursamazlıktan bana bir şey olmazdan en sağ şeritte olaması gerekirken orta şeritte olmasından büyük ihtimal 90 km den daha hızlı olmasından . güvenli takip mesafesi denen olayın sadece kendini takip edenler için geçerli olduğunu sanmasından.

mesela direksiyon kilitlenmesi bizim eski doğanda hiç olmadı
onla çok ta sorun yaşamıştık da yani
balans ayarıdır, hidrolik yağı falan ne bilim hiç bööle bişi duymamıştım..
Direksiyon kilitlenmesi benim 4 sene kullandığım Doğan slx'te vardı.İyi ki sizin ve benim kullandığım eski Doğanlar'da kilitleme hareket halindeyken olmamış,ama bu demek değildir ki hiç olmayacak.Direksiyonu dönmediği takılı kaldığı için yakın bir tanıdığımız bundan 15-20 sene önce 124'le şarampole uçmuştu.Böyle mekanik arızalar her arabada meydana gelebilir.Balans ayarı demişsiniz o da her arabaya özellikle Doğan ve Şahin gibi arabalara sık sık yapılması gereken bir ayar..

bizim bayaaaa bunalımlı geçmişti balans işi
iki üç hafta tamirciden çıkmadı araba

ne özelliği ben orda insanın başına gelebilecek olası aksilikleri anlatıyorum, öndeki arabanın neden durduğu önemli değil yukarıdaki yazdıklarım dışında bir sürü sebebten yolun ortasında kalabilirsin .

tamamen umursamazlıktan bana bir şey olmazdan en sağ şeritte olaması gerekirken orta şeritte olmasından büyük ihtimal 90 km den daha hızlı olmasından . güvenli takip mesafesi denen olayın sadece kendini takip edenler için geçerli olduğunu sanmasından.

arkadaki nekadar katilse doğan şöförüde okadar katildir bence abi.mesafe baya var zaten durmuyor işte araç devirse daha vahim sonuçlar olabilirdi doğanın komple üstüne düşse kendi canında tehlikeye girebilirdi koca tır yolada birçok zararlar verebilirdi bence tır şöförü en mantıklı yolu seçmiştir...

o tünelden geçen yaz ve en son 1 ay önce geçtim , tünelin sağ şeridi uzunca süredir tamirat nedeniyle kapalı oldugu için tünelin sadece 2 şeridi( orta ve sol şerit) kullanılabiliyor.o yüzden TIR ve çarptığı araç orta şeritte ilerliyorlar

arkadaki nekadar katilse doğan şöförüde okadar katildir bence abi.mesafe baya var zaten durmuyor işte araç devirse daha vahim sonuçlar olabilirdi doğanın komple üstüne düşse kendi canında tehlikeye girebilirdi koca tır yolada birçok zararlar verebilirdi bence tır şöförü en mantıklı yolu seçmiştir...
Olan olmuş iki kişi boşu boşuna ölmüş.Keşke iki tarafta dikkat etseydi,TIR sağ şeritte olsaydı,araba böyle aniden dursa bile vurmazdı.Ya da tersini düşününce TIR orta şeritte bile olsa Doğan böyle aniden durmasa yine böyle bir kaza olmazdı..Ne yazık ki büyük bir ihmalkarlık olmuş iki taraf için de..Ama dediğim gibi olay yeri incelenip,ifadeler alındı zaten bundan sonra en iyi kararı bilirkişiler ve mahkeme verir.

Olan olmuş iki kişi boşu boşuna ölmüş.Keşke iki tarafta dikkat etseydi,TIR orta şeritte olsaydı,araba böyle aniden dursa bile vurmazdı.Ya da tersini düşününce TIR orta şeritte bile olsa Doğan böyle aniden durmasa yine böyle bir kaza olmazdı..Ne yazık ki büyük bir ihmalkarlık olmuş iki taraf için de..Ama dediğim gibi olay yeri incelenip,ifadeler alındı zaten bundan sonra en iyi kararı bilirkişiler ve mahkeme verir.

:good:

Evet boşverelim. Son sözüm : trafikte çevrenizde TIR varsa hemen uzaklaşmaya bakın, çünkü her şekilde tehlikedesiniz

Geri