Kaza.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan GNSpower
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Kaza.

Eveeet, dün öğleden sonra gibi arabamı teslim aldım. Aldım da hayrını gördüm mü? Hayır.

Arabayı teslim aldıktan sonra toplantılarıma gitmek için yola çıktım. Bir zırıltı duymaya başladım. Neyse vardım gideceğim yere oradaki arkadaşlarla arabayı incelerken sol çamurluğa (değişene) şöyle bir vurunca elimle metal bir tıngırtı geldiğini fark ettim. Birşeyin tam monte edilmemesi gibi bir sesti. Artı ordaki arkadaşlarımdan biri anaa sağ aynan ne biçim dedi. Baktım sağ ayna hiç işlem görmemiş. Çizik çarık içinde. Döndüm servise geri. Serviste beni karşılayan arkadaşa sesi dinlettiğimde ilk olarak lütfen bu kısmı dikkatli okuyunuz; "Abi çamurluğun olduğu yere çamura falan girdiniz herhalde çamur kaçmıştır" dedi. Yağmur? Yok. Çamur? Yok. Araba servisten çıkalı 1 saat olmamış. Tabii artık gözüm falan seğirdi herhalde, nezaketle hani dedim burada dedim METALİK bir ses var dedim, hani yuvasında oynayan bir vida gibi, birşey tam monte edilmemiş gibi, bu çamurluk değişti burada dedim. Sonra bir iki fiske daha attı haa sinyalin soketi tam oturmamıştır hallederiz dedi. Dedim iyi. Peki bu ayna diye sordum, onu sökelim boyayalım dedi. Ona da tamam dedim. 2 saat sonra falan döndüm zırıltı gitmiş, ayna kapağı boyanıp gelmiş. Tamam. Herşey iyi. Artık arabamı ordan kurtardım dedim. (:

Sonuç? Bugün bir baktım ki ekranda arabanın dış ısıyı gösteren yeri boş. Dış ısı yok. Büyük ihtimalle tamponda dış ısıyı ölçen sensöre bağlantıyı ya yapmadılar, ya da var olan birşeyi bozdular. Yine servise gittim. Yüzümde artık mekanik bir gülümseme falan var, kendimi kapılarda tencere satan adamlar kadar sıcak gülümser hissediyorum. Öğle arasındaydılar, birazdan gelin lifte kaldıralım dediler, çıktım. Daha sonra işim çıktı gidemedim, 3'e kadar açıktı servis çünkü. Şimdi pazartesi yine gideceğim.

Mutlu muyum? Çoook. Yine gider miyim? He. Tavsiye eder miyim? Artık taleplerinize bağlı. S&M olaylar için gidin tabii neden olmasın. ((:

tekrar geçmiş olsun abi illa ki yarım yamalak iş yapcaklar umarım sorunsuz alırsın arabanı.

GNSpower link' Alıntı:
Bugün içimi burkan bir kaza geçirdik eşimle. Büyük olmamasına rağmen araba üzerinde sıkıntısı çok bir kaza sanıyorum. Değişecek ve boyanacak kısımlar olacak aracın her iki yanında da. Bir başkasının dikkatsizliğinin kurbanı olmak ise işin en üzücü kısmı.

Bir alışveriş merkezine giderken en sağ şeritten düşük süratle ilerliyordum ki yanımdaki araç hızla gelip yeşilde kalkmakta geç kalan bir arabaya çarpmamak için üzerime kırdı. Sol taraftan bana bindirip benide sağda park şeridinde bulunan bir arabanın üzerine sürükledi. Sonuçta onun sağ, benim her iki yan ve 3. arabanın sol taraflarında hasar oluştu. Allah'tan benim hızım düşüktü 3. araba ise duruyordu, hepimiz normal hızımızda olsa çok daha kötü şeyler olabilirdi.

Sonuçta bir senelik üzerine titrediğim arabamın sağ kelebek camı ve sol ön çamurluğu kesin, sağ ön çamurluğu büyük ihtimalle değişecek, sağdaki kapıların ikiside ve sol şöför kapısı da boyanacak. Böylece satmak istediğimde gayet kazalı, değişenli, boyalı bir arabam olacak. Çok güzel.

Tek tesellim arada kalan araba benimki olmasına rağmen en sağlam görüneni yine oydu. Bana çarpan Peugeot 306'nın sağ kapısı direkt içeri göçtü, camı ise patladı. Beni üzerine sürdüğü Renault Clio'nun ise tampon başka yerlere gitti, aynası yerle yeksan oldu, kapısı sürtüldü.

Neyse, cana geleceğine mala geldi, bu üzüntümde bir iki güne sanıyorum hafifler ve geçer. Çarpan araçtada nişan için koşturan bir aile vardı, sürücüde genç bir çocuktu, o da çok pişman oldu. Allah beterinden saklasın ve sizleri böyle kazalardan korusun dostlarım.

Sağ ön ve yan taraftaki hasarım.

img1630resize.jpg

Sağ ön jantım.

img1637resize.jpg

Sol yandaki hasarım.

img1633resize.jpg

Sağ arka hasarım.

img1635resize.jpg

Bana çarpan Peugeot.

img1638resizeh.jpg

Duran Renault.

img1642resize.jpg
Doğan bey geçmiş olsun.Önemli olan cana zarar gelmesin.araba yapılır,edilir. Yeter ki can sağlığı olsun...

Ümit Bey çok teşekkür ederim, dediğiniz gibi mal mühim değil, oldu bitti bile. Allah cümlemizi beterinden saklasın.

corsa_1990 link' Alıntı:
tekrar geçmiş olsun abi illa ki yarım yamalak iş yapcaklar umarım sorunsuz alırsın arabanı.

Sağolasın kardeşim, bakalım bitemedi hala ekstraları servisin.

pis çalışan servisten temiz bir iş beklemek de saflık olurdu zaten.opelde serviş işi iyice çığırından çıktı.GM sadece para düşünüyor.başka hiçbişe düşünmüyor.şu servisleri denetlemek mi?ne arar!adamı bi güzel arabasından soğuturlar zaten.kaza yapılabilir araç hasarlanabilir bunların hepsi doğal.ferrarisi parçalanan adamlar napsın.ama onların servisi adam gibi yapıyor veriyor.müşteriyi servis yollarında çürütmüyor.Civic ya da Jetta almadığım için pişman olmaya başladım.Servis dediğin adamı mutlu edecek sinir hastası etmeyecek.bu nedir ya.hem aracı pislik içinde bırak,hem geç ver,hem yarım yamalak yap,hem de pişkin pişkin konuş.müşteriyiz biz düşman değiliz.

Doğan gel sana buran bir Golf alalım; arabayı 7 ay sonra alırsın heyecanın katlanır, servis zamanın gelince de randevu alamazsan "kendinize başka servis bulun" der yüzüne kaparlar gereksiz polemiklere girmez gelir foruma girersin  011zaa

Ha olası kaza sonrası telefon açarlar "buyrun aracınızın parçaları geldi" diyip 100km lik yolculuktan sonra "parçalar henüz gelmemiş" deyip pek de espiritüel bir ruh haline sokarlar, geldiğin yolu yarı zamanda geri dönersin spor olur  011zaa

şaka şaka zaten istesen de galerilerde araba yok, ne zaman geleceğini bilen de yok!  :D

Geri