Kazadan Aylar Sonra İnsana Bu Yapılır mı ?

Emre olay aslında kapanmasına karşın birilerinin sen haklısın diye adamı dolmuşa bindirmesi başkada bir şey değil. Adam da sanıyor ki ben bu adamdan para alırım. Ama işin özü öyle değil. Neticede sen o motor üzerinde olmasa idin bu kaza olmayacak idi. Bunun farkında değil. Ama farkında olduğu an iş işten geçmiş olacak.

ya adam bir mallık yapmış. Ben olsam, yaptıklarım haram olsun derim bırakırım, işi uzatmanın anlamı yok ki. Öteki dünyaya bırakmak daha iyi. Mahkemeler uğraş falan ne gerek var. Adamın durumu da yok sonra gene vicdan azabı olacak. Adam geçmiş olsun bile demedi diyor. Ahlaksız herif. Değmez bence, vicdan rahatsa bu tür şeyleri Allah'a havale etmek gerek. Bu kafayla onun durumu daha çok olmaz. Arkadaşa ise Allah, o harcadığının kat ve katını verir, vermiştir. Uğraşa değmez, bir avukata gitsen işi o para kazancak anında dava açalım der. Bu adama da o olmuştur.

Şimdi arkadaşımızın kendini savunması için mecbur dava açması gerekecek başka yol yok çünkü. :(

Takipsizlik verildiyse iş bitmiştir biliyorum. Temyiz süresi de geçmiş sonuç olarak dava düşmüştür? Daha neyin araştırması ben anlamadım.

Şu an benim tazminat davası için hazırlamış olduğum evraklar ;

1) Kaza Tespit Tutanağı
2) Hastanenin geçici raporu(hayati durumu söz konusu değildir raporu)
3) Karakolda şikayetçi değilim dediği belge
4) Şikayetçi olmadığı halde 2,5 ay sonra vazgeçip şikayet ettiği tebligat
5 ) Şikayetten Sonra Savcılığın Koğusturmaya yer olmadığına dair belge
6 ) Davacının SSK Borcunun tarafımdan ödendiğine dair banka makbuzu
7 ) Evine Yapılan Gıda Yardımının market fişi ile birlikte kredi kartı slibi

Mahkemeye bunlardan başka sunacak evrakım yok.Şu anda sadece mahkemeye para yatıracaz ve avukat bulmaya çalışcaz.

Elindeki bu belgeler fazlası ile yeter de artar bile.

Abi Hakkımızda Hayırlısı. Artık dava gününü beklemekten başka yapacak bişey yok.

Birde olurda davayı kaybedersek maddi tazminatı nasıl belirliyorlardır ? Çünkü Tebligatta 1000 TL-Belirsiz Alacak yazıyor. Yani Bu adam deseki 150.000 TL İstiyorum o zaman ne olacak ?

Şahin Bey, Allah'a havale edin bence. Psikolojinizi anlıyorum ama hakim size haklısınız dese ne değişecek, adamdan 1000tl almanızı hüküm etse ne olur? O para ile sevap yaparım da dersiniz ama gene siz bilirsiniz. Burada önemli olan yastığa kafanızı koyduğunuzda huzurla uyuyabilmektir. Tabi bu bakış açısı, uğraşsın cezasını çeksin derseniz hakkınız tabi.

İnşallah bu olay insanlara bakış açınızı, yardım severliğinizi azaltmaz, tek temennim bu. Geçmiş olsun, her türlü insan var maalesef.

Emre bey zaten Şahin arkadaşımız bir şey yapmamış diğer taraf dava açmış. Hani şimdi Şahin arkadaşımız açmış olsa yapma etme deriz. Ama diğer taraf artık işi biraz da para koparırmıyım derdinde. Şahin arkadaşımız sadece kendini savunacak o kadar.

Şahin Bey, Allah'a havale edin bence. Psikolojinizi anlıyorum ama hakim size haklısınız dese ne değişecek, adamdan 1000tl almanızı hüküm etse ne olur? O para ile sevap yaparım da dersiniz ama gene siz bilirsiniz. Burada önemli olan yastığa kafanızı koyduğunuzda huzurla uyuyabilmektir. Tabi bu bakış açısı, uğraşsın cezasını çeksin derseniz hakkınız tabi.

İnşallah bu olay insanlara bakış açınızı, yardım severliğinizi azaltmaz, tek temennim bu. Geçmiş olsun, her türlü insan var maalesef.

Değerli Kardeşim ; Sanırım Bir Yerde Hata var.

Davacı Taraf ben değilimki , motor sürücüsü.Parayı talep eden , işsiz güçsüz olan o. Benim 1 TL Bile talebim yok. Biryerde yanlış anlaşılmamı oldu acaba ?

Emre zaten anladığım kadarıyla adamın tazminat davası açılsa bile verecek parası yok.Benim daha önce dediğim gibi, bak kardeşim davayı boşuna kurcalama, benim elimde bu belgeler var, davayı kaybedersin benim avukatımın parasını da ödersin, birde üstüne sana geri tazminat davası açarım aklın başına gelir diye telefonla uyaracaksın yada avukatı avukatla görüştüreceksin.Böylece bir daha kimsenin gazına gelmemek ders olur davasınıda çeker :) Ama o göz kokusunu yaşaması gerekiyor bu herifin.

Bakalım Olay Şu anda Çok Sıcak. Onun Alacağı 1.000 TL Değil 10.000 TL Bile olsa onu kurtarmaz. Zaten Bizide o tazminat yıkmaz.

Bizi Üzen sadece insalıktan uzak olması. O kadar desteğe , yardıma , iyi niyete rağmen arkamızdan bu işlerin çevrilmesi.

Hayırlısı demekten başka çaremiz yok malesef.Sonuç olarak hakkımızda açılmış bir dava var ve biz bu davanın muhattabıyız.

Geri