Keşke icat edilse dediğiniz ürün yada hizmet varmı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan iceboy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
o farlar ben kendimi bildim bileli var ki zaten:D(donuse duyarlı)

hocam yaşın doğruysa zaten sen dünyada yokken yada emekliyorken düşündük dedim dikkat edersen. ha 78 lerde varmış bilmem, benim köyde yoktu. nacizane olsa iyi olur dedik. devamına dikkat edersen bu yüzden artık olsa falan demiyorum. ya vardır o düşündüğüm şeyden, ya da büyük güçlerin etkisiyle falan kullandırılmıyodur. ama şuna eminim artık zırttı pırttı, geçti o devir. artık icatlar devri kapandı, şimdi medeni, yasal savaşlar devri var. biz bu platformda yeri bulunan bir medeniyette değiliz. bu tür fikir işleri bize göre değil. zira görüyorsunuz ki o var zaten deniyor herşeye.

Diş macunlarını , sıvı sabunluklar gibi birşeye koysalar da sıkmak için uğraşmasak mesela? :D

iceboy hayırdır bızım fıkırlerımızı mı hayata gecırıp koseyı doneceksınn :)

hayır tabiki Melaku...benim kendi fikirlerim var zaten bilen biliyo hayata geçmesine çok az kaldı.sadece sohbet amaçlı açtım ve gerçekten iyi bi fikir gelirmi acaba diye sorayım dedim. eskikasa adlı üyemiz biliyo ne amaçla açtıgımı..ama dur bi düşüneyim bakayım sizin fikirleri hayata geçirmeyi tutacakmı:hıh::):D

zaten icattan kastım,sıfırdan icat yapalım diil sevgili arkadaşlar.sadece şunu söylemek istedim.yurtdışında özellikle,görüp bildiğiniz veya haberlerden takip ettiğiniz kadarıyla bi ürün/hizmet görüpte " ya bak bu türkiyede yok olsa ne süper olurdu " dediğiniz ürün/hizmetlerden bahsediyorum.ama bu arada fikirleriniz gayet güzel..

valla ne yalan söyleyeyim aklıma çok acayip şeyler geliyor düşününce türk milletin aklına neler gelir neler geliyorda ... ya uygulayamıyorlar yada imkanları sıkıntılı yada müsade edilmiyor ... mesela ben ışık hızına yaklaşık bi hızla ışınlanarak durduğum yerden saniyede uzay ın herhangi bi yerine gitmek isterim keşke böyle dünya dışı varlıkların kullandığı araç gibi bizde maddenin ötesine geçebilsek de istediğimiz yere kısa zamanlarda gitsek böylece yapacaklarımız zaman karşı sınırlı olmasa ne güzel olur :) mesela saçlar için insanlar berbere gitmese bi cihaz olsa herkes evinde kişiye özel cihazlarda kafayı sokup traş olsa çok kısa sürede ne güzel olur istediğimiz şekli kendimiz verebilsek :) suyla çalışan araç bence olmaz şahsi fikrim tabi bu ancak hidrolik sıkıştıramıyacağından ( fren sisteminde kullanılmasının amacı da bu zaten ) hidrolik yağ ile çalışan bir motor üretilse derim nasıl olur ? :D tüm dünyada artan suçlar için yalan makinası yerine beyindeki fikri aklından geçenleri okuyabilsek ne kadar güzel olur böylece yalan denen olay ortadan kalksa.... tüm vücudu örten bi elbise üretilse ve şeffaf olup istediğimiz duvardan geçebilsek böylece görme kusurları olanlar rahatlasa .... kullanılan suları filtre edip tekrar kullanılabilen su yapabilsek yani aynı suyu kurutmadığımız müddetçe kullanabilsek ... birçok yere rüzgar türbünü yapıp rüzgar enerjisiyle bir çok yerin elektrik ihtiyacını doğal karşılayabilsek ... yada araçların dış karoserinindeki yapıya görünmezlik kremi vs sürsek ve birine çarptığımızda kimseye bişi olmasa :):) tabi bu yazdıklarımın belki çoüu imkansız gibi görünüyor ama olsa keşke ne güzel olur şahsi fikrim ... daha aklımda çok şey var sindire sindire yazalım değilmi :D saygılar....

Ceycey ve Özgür, çok teşekkür ederim öncelikle önerileriniz için..

Özellikle yurt dışında ciddi tutulan ürün/ hizmetler nelerdir? Yerinde gören yani yurtdışında yaşayan,özellikle Belçika,Almanya,Hollanda,Rusya daki üyelerimizden rica etsem biraz detaylı bilgi verebilirlermi?

hmmm birde burda thermometreli cocuk emzigi var cocugun atesini olcmek icin orasina burasina bisey seyttirmeye gerek yok:)
bu urun cok tutuluyor burda tr de varmi bilmiyorum...
birde otomatik hali spurgesi var ...siz ise yada gezmeye gidince calistirin onu gelene kadar ev tertemiz yada evde arkadaslarina bi parti vereceksin..partiden sonra evin halini sormaya gerek yok ...kafayi sen bol bol cek :)
kur makinayi supursun :)

tek kumanda ıle butun ev elektronıgını yonetmek super olurdu. tabıkı bu aslında su anda da var olan bırsey ama ben dıyorum ki, sony sinden kamasonic e kadar herşey tanıtılabilsin. avizeler , ampuller, kombi, klima, tv ler, teypler, bilgisayar tv kartları vs vs... yanı bilimum kalkmaya üşenip te uzaktan kontrol edilebilecek ürünler...

ben butun kredi kartlrının tek karta çipin içine yuklenmesini isterdim. yüksek güvenlikli bir çip olacak.. parmak izi tanıma sistemi olacak post makinalarında vs vs..

hmmm birde burda thermometreli cocuk emzigi var cocugun atesini olcmek icin orasina burasina bisey seyttirmeye gerek yok:)
bu urun cok tutuluyor burda tr de varmi bilmiyorum...
birde otomatik hali spurgesi var ...siz ise yada gezmeye gidince calistirin onu gelene kadar ev tertemiz yada evde arkadaslarina bi parti vereceksin..partiden sonra evin halini sormaya gerek yok ...kafayi sen bol bol cek :)
kur makinayi supursun :)

i
htiyacım olan bu tip fikirler ve gözlemler işte Özgür..süper..bu tip devam edelimmi arkadaşlar?

bu bahsi geçenler var turkıyede . hatta 2 hafta once acıbadem hastanesınde bır amelıyat oldum. ateş ölçmek için bir aletleri var aklım hayalim durdu. alnınıza 1 saniye ışık tutuyolar lazer gıbı. ufacık bir alet. 1 sanıye sonra ateşiniz ekranda.

Geri