Kiş lastiği alacaklara duyurulur!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aduken
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
aheste cekicen kürekleri hic bisey olaz bilmem anlatabildimmi !!!

Önemli Olan Güvenli Sürüş

Arkadaşlar
Yazılanları okudum herkes kendine göre haklı bir kısım maddi bir kısımda güvenlik olarak bakıyor.Bence sağlıktan önemlisi yok maddi olarak yetemiyorsak en azından kalitesiz lastik alarak ona güvenerek hız yapmayınız.Ben dün 4 adet Fulda Suprame Kristall lastik aldım ve yolaa çıktığımda ıslak bir zeminde fren yaptığımda araç direk yere yapıştı.Ek olarak bir bilgi hava sıcaklığı 7 derecenin altina düştüğünden yazlık lastik olarak kullandığımız lastikler sertleşme olmaktadır.Bu durumda sizlerinde bildiği gibi ıslak ve buzlu zeminde dans etmenizi sağlar .Aslında buradaki diğer konu sehir içinde yani çok dağ tepe gezmeyenler için kar lastiği yeterli olacaktır.Zircir ve kar paleti ürünleri kesinlikle kullanışlı değil ve araca zarar veriyorlar.Ben bir kar paleti fiyatı araştırdım.orta hallisi 450 ytl ben ise 4 lastiği 750 ytl aldım(215.55.16 ).Sizce bu eziyete değermi ?

Son düzenleme:
Goodyear'ın biri Adapazarı'nda, biri İzmit'te olmak üzere 2 fabrikası var Türkiye'de. Pirelli'nin de İzmit'te fabrikası var. Burada çalışanlar yabancı mı? Bunlar evlerine ekmek götürmüyor mu? Saçma bir yaklaşım olmuş bence.

helal kardeş bu insanlardaçalışan bizim vatandaşımız.bizde arabmızda can taşıyoruz.söylermisiniz bana bugun opelin 45 bin ytl lik vectra c comfortunu neden 25 bın ytlye opel satmıyorda.c4 sedan yada c klasmanında baska bır arabayı 30 bın ytl ye alabılıyorsunuz.kullandıgı malzemekalıtesınden dolayı fıyat farkı olması.gelecelim cinlilere onların yaptıgı ıs montaj genelınde.sen burda elktrigin kw fiyatına 1 tl veriyorsan adamlar 0,25 tl verıyor.senin işçin 1000 tl maasa çalışırken onlar işcilerine 250 tl (örnek)veriyor cunku hayat sıtandatları uygun.budademek oluyorkı bız onların fiyat sevıyesınden montaj ve uretım yapmamız için malzemeden çalmalıyız ki onların fiyat seviyesine düşelim.

o zaman yerli araç alalım opel almayalım başkalarını zengin etmeyelim yabancı marka elektronik eşya da almayalım vs vs...

o zaman yerli araç alalım opel almayalım başkalarını zengin etmeyelim yabancı marka elektronik eşya da almayalım vs vs...

vestel beko'ya biz burun kıvırıyoruz ama avrupa'da beyaz eşyada ilk 5 içinde. yerli araçlar için fiyat - kalite - estetik oranları daha mantıklı olsaydı tercih ederdim. lastikler için, özellikle kış lastikleri için durum çok farklı.
sonuç: aynı kalitede yerli ürün bulma şansım olursa paramı yabancıların cebine koymam.

arkadaşlar ister pahalı ister ucuz lastik alın lastiğin ömrü bence 50000km sonra bitiyor tutunma ve fren mesafelerinde 30bin km sonra dikkat etmek lazım geçen sene kumho kış lastiği kullandım ilk taktığımda süper di ikinci kışında baktım tutunma hic yok michellın aldık şimdilik buda harika gelecek sezon nasıl olur bilmem

Ekim ayi ortasinda 4 adet lassa snowways era aldim.kayseride kullaniyorum.bilen bilir kar ve buz eksik olmaz.benim 175 beygirlik omegami zaptediyosa inanin iyidir.kullanmayan yorum yapmasin.bence harika ama unutmamak gerekirki kar lastiğinin asl amaci hareket etmektir durmak değil o yüzde kar lastiğim var deyip karda buzda hizli gitmeyin.tanesi o zaman 115 ytl idi 195/65/15 ölçüsü ve 5 taksitti.tavsiye edrim.

vestel beko'ya biz burun kıvırıyoruz ama avrupa'da beyaz eşyada ilk 5 içinde. yerli araçlar için fiyat - kalite - estetik oranları daha mantıklı olsaydı tercih ederdim. lastikler için, özellikle kış lastikleri için durum çok farklı.
sonuç: aynı kalitede yerli ürün bulma şansım olursa paramı yabancıların cebine koymam.
Doğru olanları inkar etmek olmaz. İngiltere'de yaşayan akrabam Beko ürünlerini kullanıyor. Beko İngiltere'de sağlam bir pazar oluşturmuş. Bu başarıyı alkışlamamak olmaz. Ben de aynı kalitedeki yerli ürünlerimizi almaktan yanayım. Daha ilk okulda öğretirlerdi, "yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı" diye. Kaliteli olduğu sürece yerli malından yanayım. Bir kaç liralık fiyat farkına bakmam bile. Anlamsız, sırf hava için yabancı ürün hayranı olursak, üretimde çalışan yakınlarımız, arkadaşlarımız, komşularımız alıcı yok kriz var diye kapının önüne konabilir. Bu konuyu da göz ardı etmeyelim.

her markanin her urunu her modeli iyidir diyemeyiz buyuk firmalar da pazar arayisi icindedir ve maliyetleri cekmek icin kalite de seviyeli inisler yaparlar... amator kullanim profesyonel kullanim gibi siniflandirmalar oldugu gibi fiyatlandirmalar da vardir ayni firmanin 10 tl ye de mali var 50 tl ye de ikisinin farki yok mu da sadece firma ismine aldanalim... basit bir ornek vereyim beko marka tv alan iki arkadasim 3 ay sonra serviste aldilar solugu ama ben sony kullandim ole bir derdim olmadi... beyaz esya da arcelik beko alinir ama tv de uyduda bilgisayarda vs vs bakinmak lazim biraz... nihayetinde hammadde fiyati iscilik fiyati bellidir ucuz malin kalitesi de dusuk olur ama her is icin de kaliteli mal alinacak diye bir kaide yok... amerikan kapi 200 tl ahsap dograma 500 tl.ikisi de kapatir mekani ama omurleri farkli olur... satcam ben evi 3 yil sonra dersen ne gerek var omurluk yapmaya... astra vectra dolaniyoruz sikisinca taksi deyip sahin e biniyoruz isimizi goruyoruz

kırsehir kamanda görev yapıyorum.
ilk kar yagmadan ortalama 5mm diş boyutu olan lassa snoways 4 adet taktırdım.
ilk kar yagdıgında aracımı kontrolde zorlanınca mevcutlardan iyi olan ikisini arka tekerlere aldırıp 2 adet petlas kıs lastiği aldım önlere.

1 ayı gecti..som derece memnunum...lassalardan daha mı iyi? su an icin evet.
ama lassalarım da 3. sezonu..belki sertlesme yapmıslardır.
tanesini 90 ytl ye aldım 5 taksitle.

4 de kara jant aldım.kıs lastikleri kara jant--yaz lastikleri orjinal celik jant.

kısın öyle ya da böyle kıs lastiği kullanın...lastik alırken de petlası da gözardı etmeyin.
kazasız belasız sürüşler..

kardeşime petlas aldık bu kış hemde hesaplı bi fiyata. o da önyargılıydı en başlarda ama kar üstünde o kadar güzel yol tuttu ki petlas lastikler, daha önceden michelin, good year gibi markalara verdiğimiz paralara için pişmanım dedi kendisi. petlası bana ilk olarak zincirsiz uludağa çıktığımız bi taksici abimiz önermişti. herkesin sağa çektiği zincir taktığı uludağ yokuşunda, biz dur kalk şekilnde bi kere bile kaymadan çıktık uludağı. uludağdan inerken başka bi taksiyle indik o da petlas kullanıyordu. sordum adama, duraktaki ticarilerin çoğu petlas kullanıyo dedi. taksiler kullanıyosa petlası, bu lastiklerin kalitesini sorgulamaya gerek yoktur arkadaşlar. çünkü ticariler sadece ve sadece lastikte paraya kıyarlar, en kullanışlısını seçerler.

Geri