Kış Lastiği Kullanın

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ZdeArBaN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
izmir'li olduğum için bu konudaki cahilliğime verin bir şey sorucam :)

kış lastiği takınca karda en etkili tutuşu sağlamış oluyormuyuz yoksa kış lastiği üstüne patinaj zinciri de takmak gerekiyor mu??

ben de mersinliyim.. :) ama kastamonu ve erzurumda çok araç kullandım..;)
7 derecenin altında normal lastikler yumuşaklık özelliğini kaybeder ve yol tutuşu zayıflar.. kar lastikleri ise yumuşaklık özelliğini daha düşük derecelerde de korur.. bu yüzden yola daha iyi tutunur.. diş yapısı ve kalitesi de önemlidir.. ancak karla birlikte buzlanma varsa zincir takılır o da çok kısa mesafeler için..

izmir'li olduğum için bu konudaki cahilliğime verin bir şey sorucam :)

kış lastiği takınca karda en etkili tutuşu sağlamış oluyormuyuz yoksa kış lastiği üstüne patinaj zinciri de takmak gerekiyor mu??

Normal lastiklerin hamuru ,hava sıcaklıgi 7 derecenin altına düşünce sertleşir, bu da tutunmayı azaltır, fren mesafesi uzar, viraj emniyeti azalır.

Kış lastikleri özel bir hamurla üretilmiştir ve düşük sıcaklarda dahi özelliğini kaybetmeden güvenli sürüş sağlar.Ayrıca desenleri su tahliyesini ve tutunmayı arttıracak şekilde tasarlandigi için daha emniyetlidir.

Ama uludag veya kartepe gibi yere gidecekseniz, bolkar tabir edilen yumusak ve yerde belli bir yukseklikten fazla birikmiş kar varsa veya buzlanma varsa, zincir takmak mutlaka gerekecektir.

ankarad iki gün kar yağdı iki gün kar yğdı diye kar lastiği almanın anlamı yok burası erzurummu kar lastiği alalım o tv de gördüğünüz yerler zaten merkez değil
artı kar yağdı ertesi sabah her yer buzladı lastiği olmaynda kaydı ankarada kar lastiğine gerek yok :D

Bu itibarla kar lasitiğine gerek yok mantıgı çok dogrudeğil, sonuçta sonbahar aylarında bile akşamları da hava sıcaklığı 7 derecenin altına düşüyor, dolayısı ile sürüş emniyeti azalıyor.Kış lastiği için illa kar buz olmasını beklemenize gerek yok.Önemli olan sürüş emniyeti

ben de mersinliyim.. :) ama kastamonu ve erzurumda çok araç kullandım..;)
7 derecenin altında normal lastikler yumuşaklık özelliğini kaybeder ve yol tutuşu zayıflar.. kar lastikleri ise yumuşaklık özelliğini daha düşük derecelerde de korur.. bu yüzden yola daha iyi tutunur.. diş yapısı ve kalitesi de önemlidir.. ancak karla birlikte buzlanma varsa zincir takılır o da çok kısa mesafeler için..

Ben üstteki cevabı yazarken siz daha hızlı yorum yazmışsınız :) +1 :good:

Ben üstteki cevabı yazarken siz daha hızlı yorum yazmışsınız :) +1 :good:

kıh kıh.. :good::)
ayrıca gizli buzlanma olayını unutmamak lazım..
özellikle ankaralıların can düşmanıdır..
o yüzden geceleri 3 derecenin altına düşünce kar lastiğine geçmek lazım..

paylaşım için teşekkürler.

kış lastiği konusuna dikkat etmek lazım demekki.
yalnız benim araca zincir takılamaz sanırım çünkü amortisör tablasıyla lastik arasında yarım santim boşluk ya var ya yok.. kış lastiği desen baktım 45 yanak fiyatları uçuk. beni 16 inç jant-lastik takımı paklar ama izmir işte idare edicez o kadar para harcamaya değmez :)

4 mevsim lastik yok demişsin.

goodyear vector 4 season lastiğini bir araştır istersen.

yazın mont yada kışın kısa kollu gömlekle gezermisiniz ? lastikleri yazın soyunduracaksın, kışın giydireceksin ikisini bir arada yapamazsın.

Geri