Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Aynısı benim başıma gelmişti, kışlık lastik alıp taktırdım, sanıyordum ki balansı yapıp veriyorlar. Şehri içi nerede basacaksın 120 de test edeceksin balanslı olup olmadığını, radarlar sniper gibi heryerde. 10 gün sonra İzmir'e yola çıktım, baktım 110'dan sonra direksiyon, 130'da araba titriyor 90'la sakin sakin vardım İzmir'e. Ertesi gün balansçıda aldım soluğu, baktım %35 %40 falan gösteriyor cihaz. Balansı düzelttiler, sorun ortadan kalktı.
Lastik değişimi yapıldığında aynı jant üzerinde balans önce dışarıda yapılır. Lastik janta alışınca sonra aracın üzerinde yapılır ve balansına bakılır.
Eğer araç sağa sola çekme yapıyorsa Rotlara bakılır.
"Kıbrıs'ta kış oluyor mu ki lastiği olsun" diyeceğim
Ama yağmur mevsiminde yola daha iyi tutunmak için buna göre üretilmiş bir lastik ihtiyacı olabilir, ama o da şehir içi değil de, köylere gidiyorsanız lazım olabilir. Örneğin Lefkoşa düz yer, gerek olmaz, ama Güzelyurt'tan Çamlıbel üzerinden Girne'ye gidiyorsan o bayırda virajda ister lastik.