Kış lastikleri sorun yarattı ! :(

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kgb2041
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Rot değil balans.

Son düzenleme:
direksiyon sarsılıyor diyor balans

Aynısı benim başıma gelmişti, kışlık lastik alıp taktırdım, sanıyordum ki balansı yapıp veriyorlar. Şehri içi nerede basacaksın 120 de test edeceksin balanslı olup olmadığını, radarlar sniper gibi heryerde. 10 gün sonra İzmir'e yola çıktım, baktım 110'dan sonra direksiyon, 130'da araba titriyor :D 90'la sakin sakin vardım İzmir'e. Ertesi gün balansçıda aldım soluğu, baktım %35 %40 falan gösteriyor cihaz. Balansı düzelttiler, sorun ortadan kalktı.

valla bende sorun yok şuan,lastikler değişti balans ayarınıda yapmışlardı 140 kmh titreme yok.

Tercih meselesidir;

Lastik değişimi yapıldığında aynı jant üzerinde balans önce dışarıda yapılır. Lastik janta alışınca sonra aracın üzerinde yapılır ve balansına bakılır.

Eğer araç sağa sola çekme yapıyorsa Rotlara bakılır.

buradaki sorun balans...

eğer lastikleri 0 taktıysanız çok doğal bi sorun bi süre kullanın rot balans ayarlattırın düzelecektir

kıbsısta kış lastiği takmaya gerek oluyor mu

kıbsısta kış lastiği takmaya gerek oluyor mu

"Kıbrıs'ta kış oluyor mu ki lastiği olsun" diyeceğim :D:D:D

Ama yağmur mevsiminde yola daha iyi tutunmak için buna göre üretilmiş bir lastik ihtiyacı olabilir, ama o da şehir içi değil de, köylere gidiyorsanız lazım olabilir. Örneğin Lefkoşa düz yer, gerek olmaz, ama Güzelyurt'tan Çamlıbel üzerinden Girne'ye gidiyorsan o bayırda virajda ister lastik.

Son düzenleme:
Geri