Krikoyu Nereye Vuralım?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ndipi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ndipi

Bölüm Sorumlusu
Yönetici
Moderatör
Bilgi Girilmemiş
Katılım
16 Haz 2009
Mesajlar
21,572
Tepkime puanı
9
Puanları
38
Yaş
49
www.engelsizdostlar.com
Evet arkadaşlar krikoyu nereye vuralım? Bugün lastik değiştirmek için arabaya şişe krikom var. Onu kullanırım genelde aracın ön lastiklerini değiştirmek için ana şaseye vurdum tabi takoz koyarak...biraz yerde sürünmek gerek ama en kalın yerde orası sizce?
 
Abi yanlış kriko vurarak, ön camı çatlatan bir hayvan vardı, tabi biraz da eğmiş aşağıyı, forumda eskiden resimli konusu vardı.
 
Abi yanlış kriko vurarak, ön camı çatlatan bir hayvan vardı, tabi biraz da eğmiş aşağıyı, forumda eskiden resimli konusu vardı.

Şimdi vururken aslında maşbel kısmından vurayım dedim ama arabaya kıyamadım. Dedim biraz olsun üstümüz batar ama olsun diye alt şaseden vurdum. Ama normal de krikolara baktığım zaman hep maşbel kısmında vurulmak üzere yapılıyor. Benimde kafam karışmadı dersem yalan olur. Tam tablanın olduğu yerin ilerisinden vurdum bende.
 
Ben yıllardır (zorda kalmadığım sürece) küçük tipteki lastikçi krikosu kullanırım. Küçük sağlam bir takoz yardımı ile aracı her zaman orijinal kriko yerlerinden kaldırırım.

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 01:59 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 01:48 ----------

.............. normal de krikolara baktığım zaman hep maşbel kısmında vurulmak üzere yapılıyor. Benimde kafam karışmadı dersem yalan olur. Tam tablanın olduğu yerin ilerisinden vurdum bende.

Orijinal krikolar için araçların marşpiyel kısımlarında özel takviyeli yerler vardır. Krikoların çene kısmı bu özel yerlere oturtulduktan sonra kaldırma işlemine başlanır. Şişe veya benzeri krikoların üst kısmı buralara denk getirilirse sağlamlık bakımından sorun olmaz ama orijinal olmayan krikolarda bu bölge kaymaya yatkın olduklarından tavsiye edilmez, o nedenle hemen arkasındaki kısma takoz yardımı ile krikoyu koymakta fayda var. Yüksek tip şişe krikoları bizim alçak konumdaki araçların altına yerleştirmek zor olduğu için ben onları yedeğe çıkartıp, küçük tip lastikçi krikolarından aldım. Biraz ağır oluyor ama kullanımı daha güvenli ve basit.
 
Yan marşbiyellerin orda yerleri var Nadir Abi. Yan profilden tekerlerin iç kısımlarına denk geliyor. Yağ değiştirirken felan görmüşündür belki.
 
Aracın sağ kısmın da bir yer var. Ama bende tırstım. Aslında baktım baya güçlendirilmiş bir nokta ama alt kısım da kalın yerden vurdum. Şimdi sanayiye gidince kalın malzemeden bir parça alacağım tren rayı gibi olan malzemelerden var. Takoz yerine bu malzemeyi kullanayım diyorum.
 
Nadir bey takoz ray may gibi tefferruatla ne uğraşıyorsun ki. Hiçte tırsmana gerek yok Şavaş beyinde belirtiği gibi normal kriko yerlerine yapıştır gitsin. Ayni şişeden bende kullanıyorum. Kafa kısmı tamda orjinal kriko yerlerine çokta güzel oturuyor.Ben aracın kendi krikosunu yerineden çıkar koydan bıktım, budaha kullanışlı .;)
 
Şişe aslında kendi krikosundan çok iyi ben öyle yandan filan işi bana sağlam gelmiyor aslında krikoyu aldığım da çok hata ettim ufak timsah krikolardan vardı keşke ondan alaydım. Tadından yenmez olurdu.
 
abi yanlar sağlam değil benim sol arka içe doğru yamuldu yanlara güvenme derim
 
abi yanlar sağlam değil benim sol arka içe doğru yamuldu yanlara güvenme derim

Şimdilik ana şaseye dayanıyorum ama bazen kriko girmiyor o zaman biraz sıkıntı oluyor. Aslında şundan alayım dedim ama şişe krikonun da yerini bu tutmaz adım kadar eminim.

http://www.hepsiburada.com/liste/dr...ls.aspx?productId=otev60086&categoryId=264025
 
Geri
Üst