Lastik kullanım süresi ne kadardır

JohanGielen

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Merhaba arkadaşlar 10ncu ay 2008 üretim condidental marka lastik var aracımda sizce değiştirme zamanı gelmismidir

Eger değiştirmek gerekiyorsa üzerindeki 185/70 R14 satın almak istiyorum hangi marka satın almalıyım

Merhaba arkadaşlar 10ncu ay 2008 üretim condidental marka lastik var aracımda sizce değiştirme zamanı gelmismidir

Eger değiştirmek gerekiyorsa üzerindeki 185/70 R14 satın almak istiyorum hangi marka satın almalıyım

Çoktan vakti gelmiş de geçiyor bile. maksimum 4 sene kullanılması gerekiyor lastiklerin ki zaten sonrasında sakız gibi oluyorlar.

Fiyat olarak uygun Dunlop'un Sports 01 modelleri var, kampanya falan yakalarsanız lastikçide 125 liraya geliyor tanesi. Kış da geliyor şu anki lastiklerle yola çıkmayın derim ben.

evet 4 sene ama. sen memnunsan derin çatlaklar yoksa hala esnekse en önemlisi diş derinliği yeterli ise neden değiştiresinki

evet 4 sene ama. sen memnunsan derin çatlaklar yoksa hala esnekse en önemlisi diş derinliği yeterli ise neden değiştiresinki

4 yılda bir 500-600 liralık masraftan kaçmak için kış zamanında aracın üstünde gittiği riskli malzemeyi hala orada tutmak pek mantıklı değil. Aynı şeyi triger için de yapıyorlar nasılsa kopmuyor diye sonra motor açıyorlar kopunca :)

Risk almadan kullanım ömrünü doldurmuş olan lastikleri değiştirmek en mantıklısı. Yeri geliyor 120-140-160 hız yapıyoruz ve 90'da sorun çıkarmayan yıllanmış lastiğin ne sonuçlar doğuracağını tahmin etmek oldukça zor. Arabanın masrafsızı değil risksizi kıymetli :)

Lastik kullanım ömrü genelde beş yıl olarak kabul ediliyor, michelin sitesinde ise "uzman kontrolü yapılmak şartı ile yedi yıla kadar" diye bir yorum okumuştum. Burada önemli olan süre değil, lastiğin kullanım şeklidir.

4 mevsim bir lastik kullanıp 2. bir kış ya da yaz için ayrı lastiğiniz yoksa 4 yıl bile uzun bir süre bence ama ekonomik şartlardan dolayı kullanmak zorunda kalıyoruz. Her zaman derim aracımın her şeyi bozuk olabilir ama farlarım, frenlerim ve lastiklerim iyi olsun yeter.

Marka olarak Michelin mi tercih etmeliyim fiyatları biraz pahalı ama iyidir düşünüyorum

Bana kalırsa lastikte kullanım süresi diye bir şey yok. Çünkü bir kişi vardır ki asfalt yoldan çıkmaz biri vardır ki 140 ile 160 arasında sürekli hızlara çıkar biri vardır sürekli köy yollarında taş kaya içinde kullanır... burada önemli olan çatlak olmaması lastiğin sertleşmemiş ve taban hasırının kırık yada çatlak ve kırık olmaması. Göz var nizam var meselesi ama sen tutarda kapak lastik daha gider dersen o bir yerde durur bu kez bu lastiği kullananın gideceği adres belli ya mork yada hastane yada sakat kalır artık tekerlekli sandalye lastiği değiştirmeye başlar.

Banada 4 yıl kısa gibi geldi.... ortalama 5 yıl olarak düşünüyorum bende.. Ama Savaş beyin dediği gibi, kullanım şekli çok önemli... Mesela ben yaz-kış lastikleri yazlık ve kışlık olarak değiştiririm. Kışlık lastiklerim 2010 33.hafta üretimi ve toplamda 2 kış takıldı 1 kış yattı. Geçen kış muayine ölcüm kağıdında diş derinliği 9.3 mm olarak yazılmış... Şimdi ben bu lastiği 4 yıl sonunda atarsam yazık olur. Ancak yaz-kış aynı lastiği kullanan biri olsaydım 4 yıl bile uzun bir zaman sayılabilirdi, benim kullanım koşullarımda(yıllık 30 000 + km)
Değerlendirmeyi kendinizin yapması lazım

Geri