Lastik kullanım süresi ne kadardır

Bir çok sürücü de görüyorum ve bir türlü anlam veremediğim bir konu var oda adamlar yaz aylarında araçlarının altın da kar lastikleri yaw arkadaş ne garip insanımız var... kış gelir kar lastiği takmayız yaz ayında kar lastiğini çıkarmayız dünya üzerinde bizim ülkenin insanı gibi var mı?

Bir çok sürücü de görüyorum ve bir türlü anlam veremediğim bir konu var oda adamlar yaz aylarında araçlarının altın da kar lastikleri yaw arkadaş ne garip insanımız var... kış gelir kar lastiği takmayız yaz ayında kar lastiğini çıkarmayız dünya üzerinde bizim ülkenin insanı gibi var mı?

:bir: sonrada arabam niye bu kadar yakıyor acaba diye yakınırız değilmi nadir abi ? :D

Vallahi öyle hep aklımda bu konu da şu var firma ismi zaten vermiyorum ama hep kendi kendime sorarım arkadaş millet olarak çürük çarıkları hep biz mi kullanmak zorundayız? Örnek benim aracım 1994 model Avrupa dan aldım. Almanya'dan ama şu ana kadar ülkemiz de aynı kasa da olan araçlar da benim aracım da olan özelliklerin bir çoğu yok. Ada adamlar kendi ülkelerinde aynı model de araçlar için daha fazla özellik koymuş satmış demek ki mantık şu biz kalanını diğer ülkelere peynir ekmek misali satarız... satıyorlar da ama kendi ülkelerinde diğer ülkelere verdikleri ürünleri satma şansları sıfır. Bunun da farkındalar.

Arkadaslar peki taktirmak istediğim lastik imal tarihi maximum ne kadarlık olmalı misal 3 aylık vs

lastiği kullanım ve saklama koşullarına göre değişir. lastik firmaları Savaş abinin dediği gibi 7-8 yıl ömür biçiyor fakat bence 4 bilemedin 5 yılda bir (40-50 bin km) değişmesi lazım. diş derinliğine bakılmaksızın. yaz kış lastiği olarak değiştiriliyorsa belki bu süre uzayabilir ama tek lastik kullanılıyorsa daha çok dikkat edilmeli. lastik 2 yaz kış gördüğü zaman kendini şaşırır zaten. dikkat etmek lazım.

Lastik değişimi için illa beş yılı beklemek yanlış (sanki öyle bir izlenim olmuş). Kabaca şöyle dememiz daha doğru. Lastiğin fiziksel görünüşü ve performans değerleri halen iyi ise 5-6 yıl, görüntüsü güven vermiyorsa derhal, 45.000-50.000 km yol yapıldıysa kısa zamanda lastikleri yenilemekte fayda vardır.

Peki arkadaşlar aldigim yeni lastiğin maksimum kaç aylık olması gerekli

şimdiye kadar çok lastik kullandım en iyisinide en kötüsünüde açıkcası lastik ömrünü iklim şartları gayet güzel etkiliyor.. antalyada yaz aylarında asfaltın kavrulması veya kış aylarında sürekli yağmur olması ve yağmurdaki asitin çevre şartlarının çok etkisi var.. kendi gözlemlediğim olay michelin conti veya brigstone dahil lastik takıldıktan sonraki 2 . yaz sonunda lastiklerde çatlaklar sertleşme v.s. bariz şekilde oluyor. birde üzerine yanlış kullanım bindiği zaman bu erezyon dahada artıyor.. ama iklim şartları çok sert olmayan bölgelerde belirli aralıklarla kontrol etmek şartı ile 5 yıla kadar kullanılabilir diye düşünüyorum..

Peki arkadaşlar aldigim yeni lastiğin maksimum kaç aylık olması gerekli

mümkün olduğunca yakın olması gerekiyor. 5 yıldan hesaplayın işte ne kadar size fazla vakit kalırsa o kadar iyi :) 2 yıllık lastik alırsanız geriye 3 yılınız kalır.

Geri