lpg de aracınız ne kadar yakıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ufuk_06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Araç : Opel Meriva Enjoy 1.6 Easytronik Vites
LPG Kiti : Tartarini

Alınan Yakıt : Bir depo 28 Litre (Simit Tank) LPG Aygaz Litresi 2.23-TL = 63 TL
Katedilen KIŞ mevsimi ŞEHİRİÇİ yol : 274 km
Tüketim : Km de 0,23 kuruş ;)

Tabi bu fiyata az da olsa ilk çalıştırmada kullanılan benzin sarfiyatını da katmak gerekiyor :) Onu unutuyoruz..

dün arabada 5 kişi,1400 rakımdan 700 rakıma indim,dönüşte sürekli 2.viteste tırmandım ve toplam 100 km ye yakın yol yaptım,yola çıkarken depom tam doluydu,geldim tekrar aynı istasyondan aynı pompadan doldurdum..17.7 tl lik (7.8 litre) gaz aldı..
bin kere maşallahh:) :)

arkadaşlar konuyu güncelleyellim.

Opel Astra G 2003 Njoy Otomatik
BRC takılalı birbuçuk ay oldu ilk zamanlar çok yakar dediler bu değerler nasıl sizce
gerçi gaz markasına göre baya oynak....

Shell Gaz 2.28tl---25.00tl 55km

Opet Gaz 2.25tl---25.00tl 64km

Opelimin otomatik olması ve kış lastiklerinin olmasıda fazla yakmasına sebep oluyor gaz ayarındada %15lik bir sapma olmasıda cabası

Araç : Opel Meriva Enjoy 1.6 Easytronik Vites
LPG Kiti : Tartarini

Alınan Yakıt : Bir depo 28 Litre (Simit Tank) LPG Aygaz Litresi 2.23-TL = 63 TL
Katedilen KIŞ mevsimi ŞEHİRİÇİ yol : 274 km
Tüketim : Km de 0,23 kuruş ;)

Tabi bu fiyata az da olsa ilk çalıştırmada kullanılan benzin sarfiyatını da katmak gerekiyor :) Onu unutuyoruz..

Benim rakamlarım güncel arkadaşlar :)
Ayrıca benzin sarfiyatınıda hesapladım. 50-TL lik benzin ilk çalıştırmada ŞEHİRİÇİ'nde 1.240 km beni idare ediyor..
Yani 50 / 1.240 = 0,040-kuruş onuda LPG üzerine eklersek 0,23+0,04 = 0,27-kuruş yakmış oluyor benim araç :)

Opelimin otomatik olması ve kış lastiklerinin olmasıda fazla yakmasına sebep oluyor gaz ayarındada %15lik bir sapma olmasıda cabası

Çok yüksek bir değer.. Benim araçta easytronik vites ama yukarıda yazdığım gibi 0,23 kuruş yakıyor.. Kış lastikleri ve gaz ayarı bu kadar artrır mı bilmiyorum :confused:

Son düzenleme:
Peki havanın çok sıcak olduğu zamanlarda yani 1 dk 27 sn içerisinde motor istenilen sıcaklığa ulaşmazsa ve gaza geçerse o zaman motora daha fazla zarar verilmiş olmuyor mu? yazın çok kısa bir zamanda yeterli ısıya çıkar ama kışın bu sürede o ısı değerine ulaması her zaman olmayabilir.

Bana söylenilen hava ısındıkça geçiş süresinin kısaldığı.

Bu arada 73 TL gazla yani 32 LT = 278 km şehir içi

Benim kuzende honda city var sıralı sistem lpg'li.istanbulda okuyor 15 tatil için istanbuldan denizliye 105tl gazla 680km geldi.uzun yolda km'de 155 kuruş yakmış.valla çok imrendim benim araba benzinde uzun yolda 25-30kuruş yakıyo.ben fazla kullanmadığım için lpg taktırmadım.

araç : opel meriva enjoy 1.6 easytronik vites
lpg kiti : tartarini

alınan yakıt : bir depo 28 litre (simit tank) lpg aygaz litresi 2.23-tl = 63 tl
katedilen kiş mevsimi şehiriçi yol : 274 km
tüketim : km de 0,23 kuruş ;)

tabi bu fiyata az da olsa ilk çalıştırmada kullanılan benzin sarfiyatını da katmak gerekiyor :) onu unutuyoruz..

sonuç ? 100km de kaç lt yakiyorsun

Geri