lpg de aracınız ne kadar yakıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ufuk_06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Opel Astra G 2003 Njoy Otomatik
BRC takılalı birbuçuk ay oldu ilk zamanlar çok yakar dediler bu değerler nasıl sizce
gerçi gaz markasına göre baya oynak....

Shell Gaz 2.28tl---25.00tl 55km

Opet Gaz 2.25tl---25.00tl 64km

Benim 2004 astra g 1.4 de atiker var km de 29 kuruş yakıyo şehir içi paso rampada falan kullanıyomiçide full dolu çakılı. Senin ki biraz fazla görnüyo 39 kuruş ama araçta otomatik belki ufak bi ayarsızlık falan olabilir. ateşleme sistemininde düzgün olduğunda emin ol bujiler falan yeni mi bobin sağlam mı vs. Benim ilk taktırdığımda ateşleme bobini arızalıydı yada arızalandı hem çok yakıyodu hemde çekişten baya düşmüştü.

Herkese selam olsun...

ben z18xe 1.8motor ile karışık 25 kr gibi bir değer yakıyorum.
100 km'de 10.5-11 lt gibi

vectra b 1.8 ov araca 2 hafta önce lpg taktırdık ve 90 tl lik gaz bugün rampa çıkarken bitmeye yaklaştı galiba ki uyarı verdi. yalnız araba düze çıkınca yanıp sönen yeşil ışık tekrar sabit yanmaya başladı.
lpg deneyimli arkadaşlar 3 sorum var yardımcı olun lütfen;
1. uyarıdan sonra kaç km daha yol gider?
2. şu anda 90tl/260 km = 0.346 kr yakmış ki bu değer fazla mı ne?
3. illa 3-4 depo sonramı doğru ölçüm yapılabiliyor ve öyleyse neden?

şunu belirtmemde fayda var arabanın ağır bakımı yeni yapıldı.

vectra b 1.8 ov araca 2 hafta önce lpg taktırdık ve 90 tl lik gaz bugün rampa çıkarken bitmeye yaklaştı galiba ki uyarı verdi. yalnız araba düze çıkınca yanıp sönen yeşil ışık tekrar sabit yanmaya başladı.
lpg deneyimli arkadaşlar 3 sorum var yardımcı olun lütfen;
1. uyarıdan sonra kaç km daha yol gider?
2. şu anda 90tl/260 km = 0.346 kr yakmış ki bu değer fazla mı ne?
3. illa 3-4 depo sonramı doğru ölçüm yapılabiliyor ve öyleyse neden?

şunu belirtmemde fayda var arabanın ağır bakımı yeni yapıldı.

1- LPG göstergeleri genellikle tam doğru veriyi vermediği için net bir km vermek zor. bunu ancak siz kendi aracınızda deneme yanılma yoluyla öğrenebilirsiniz.
2-Bu km'yi şehiriçi mi yoksa şehir dışıdna mı yaptınız?
3- Doğru ölçümden ziyade kullanımdan bir süre sonra ayarlamalarla doğru ölçüm yapılabiliyor.
Ayrıca ülkemizde iller arasında lpg fiyatları değiştiği çin tl bazında değil de lt bazında verileri vermek daha sağlıklı.
En doğru ölçüm biçimi deponuzu fulleyip belli bir km sonra tekrar doldurup aldığınız yakıt miktarıyla/lt yaptığını km'yi kıyaslamaktır. Şehir içi veya dışı size en doğru veriyi verecektir.

tamamı şehir içi. istanbul beylikdüzünde ikamet ediyoruz . çok da yoğun bir trafik yok burda fakat çok fazla tümsek var 3. vitese zor atarsınız öyle söyleyim.

Ben zavolli sıralı sistemle 1.6 aracımda şehir içinde 37 lt gaz ile 350 km yol yapıyorum.

Yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar en yakın zamanda ayarlarına baktırmaya gideceğim herkese selamlar...

Ahmet Bey ,ya yaptığınız hesapta önemli bir hata var ya da lpg sisteminizde ayar bozukluğu var,yeni takılmış olmasına rağmen bu kadar çok yakmaması lazım.Benim astra g'de zavoli takılı 25 tl ile sanırım 100km gider şehir içi,30 tl lik gaz aldığımda 140 km götürüyor.Zaten siz bu kmyi 25 tllik benzin alsanız da yaparsınız,lpgnin bir fark yaratma durumu olmamış bu harcamaya göre,bir an önce baktırın derim.

teşekkür ederim hemen baktırıcam

bu gün BRC ye gittim ayarlarına baktırmak için %15lik bir sapma varmış düzeltildi bakalım şimdi ne olacak...

bekliyoruz hocam ihşallah sorun çözülmüştür :)

Geri