Ben 20000 kmde bir 100 lira veriyorum lpg bakımı için. Depoyu değiştirmek hiç kısmet olmadı. lpg'li araç almam ben. Benzinli alır kendi ustama ben lpg taktırırım.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Nadir belki saçma gelebilir ama sana son çare olarak bir fikir vereyim. Piyasada kaliteli şeffaf hortumlar satılıyor, hani havalı kornalarda kullanılan borular gibi. O hortumdan 1-1,5 metre kadar al, hortumları enlemesine boydan boya bir falçata ile yar, buji kablolarının üzerine geçir, daha sonra hortumun üzerini kaliteli bir bant ile sar. Görsel olarak göze hoş gelmez dersen hortumun biraz kalınından alıp buji kablolarını direk içinden geçirip kullanabilirsin. Bence bir dene, denemekle bir şey kaybetmezsin. Biz eskiden yedek parçanın zor bulunduğu yıllarda buna benzer uygulamalar yapardık. Hatta alışkanlıktan olsa gerek geçenlerde Taunus'un benzin borusuna banyo duşlarının nikelajlı spiral hortumdan taktım, bayağı da fiyakalı durdu .
LPG'yi canla başla savunan arkadaşlar;
1 litre LPG fiyatı=1 litre benzin fiyatı olsa gene de araçlarınızda LPG kullanır mısınız? Bence kesinlikle hayır dememeniz gerekir, neden mi hani LPG benzinden daha temiz bir yakıt ya, dolayısı ile daha çevreci ya, çekişte de problem yaratmıyor ya, motoru da daha az yoruyor ya .
Hadi hep beraber dürüstçe cevap verelim. Benim en son aldığım araba LPG'li. LPG benzinden daha ucuz olmasa aracı LPG'de kullanmam.
Zaten LPG bakımlarını zamanında yaptırmaya kalksak yandık. İki filitre kıytırıktan bir ayar ver 40-50 (ortalama) TL. 10 yılda bir depo+şamandıra+kontrol paneli değişimi+proje+muayene masrafları var, arada yapılan harcananlar da cabası. Bu durum sanki kredi kartı ile taksitle alışveriş yapmaya benziyor gibi. Harcamaları üst üste koyunca rakam epeyce artıyor. O nedenle ben de dizel araca daha sıcak bakmaya başladım.
[/url][/IMG]
Bu tüpün imal tarihi 2005 mi yoksa 2009 mudur? (Bana göre 2009 amam çelişkili cevap verenler oldu)