kızmayın darılmayın bende lpg ye karşıyım ama opel lpg ye hiç gelmiyor ki benzinlileri bile çoğu aracında oksijen sensörü boğaz kelebeği maf-map ,krank egzantrik devir,rölanti sensörü gibi birçok arıza opel markasının klasik yer etmiş problemleri...
kaldıki lpg de bunlar 2 ye katlanıyor...toyota wv nin bazı makinaları hariç bmw hyundai,renault,alfa dahil çoğu marka benzeri sensörlerin bir e bir aynılarını kullanıyor.
ama gelgelelim işletim sistemine...opel bu konuda zayıf !!!!!!!!
benzeri arızaları diğer arabalarda yapıyor,polo 6n boğaz kelebek sensörlerini çok bozar adaptasyon ister renault krank devir bozar,bmw nin klasiği akışmetre ve vanos ki 2 bmw m dede akışmetre yeniledim..(2side benzinli idi)honda lpg de lamba yakar ama sadece katalizörden (%95)
ve çözülemeyecek arızalar değil..nokta atışı takk !! ama opeldeki işletim sistemi bu konuyu karmaşık hale getiriyor..
peugeot un benzinlilerindede lpg de opelinkine benzer problemler yaşanıyor,niye işletim sistemleri aynı markalar oluyor...
ama peugeot un bsi ı da bmw nin evs side bu derece içinden çıkılmaz problem vermiyor..ben opelci ye sordum neden opel diye ?? adam açık açık söyledi para bu arabada bunun gibi arıza yapanı yok diyor !!
hangi opel e bindiysem hele lpg li istisnasız arıza lambası problem problem...
bu arabanın işletim sistemi zayıf + tesisat ıda zayıf...
ne kadar da olsa az problem için anti lpg olması lazım ama durumumuz belli kim ister bagajda aygaz....