Arkadaşlar LPG ile ilgili yardım lütfen.2004 model easytronic 1,6 essentia MERİVA kullanıcısıyım.İzmir'de oturuyorum.Aracımı satınalalı 1,5 yıl oldu ve 8 ay önce ZAVOLI marka Sıralı LPG sistemi taktırdım.Aracımın performansı ile ilgili hiç bir problemim yok.Ancak ilk taktırdığımda 170-180 bin Eski Türk Lirası yakıyordu km.de ve bana 1500 km sonra tekrar gelmemi söylediler netekim gittim.O sıralar LPG İzmir'de 1,49 ytl idi.yani aracım yaklaşık 12 lt LPG tüketiyordu.Daha sonra LPG 1,59 YTL oldu ve km.de 250 bin eski tl. na çıktı yani km.de 15 lt. şu anda hala daha 15-16 lt yakıyor.tabii bu verdiğim veriler (lt hesapları 100 km.de Ş.içi)içindir.aracım EC normlarına göre 9,9 lt benzin Ş.içi yazıyor ama ben 1 yıl boyunca benzinli kullandığım için biliyorum aracım 11 lt.den ne eksik ne fazla yakıyordu.En son ayara götürdüğüm yerde 11 lt benzin yaktığını söyledim.bana o zaman 13 lt gaz yakar dedi ayar yapıldı hatta lpg kiti değişti farklı bir yer olmasına rağmen garantiden değiştirdiler.5 kuruş ödemedim.eğer 13 lt gaz yakıyor ise 1,66 ytl den km.de 215 bin eski tl. yakması lazım ama benim ki inanın 260 bin eski tl.i buluyor ve sürekli aynı yerden gaz alıyorum aldığım yerin gazı filtreden geçerek aracımıza konuyor ve çok temiz bundan eminim.Biliyorum biraz uzun oldu ama herşeyi açık açık yazmak zorundayım.
Şimdi bana İzmir'de Zavoli LPG kiti olan Meriva Easy me en iyi ayar yapan bir yer biliyorsanız lütfen bana haber verin.
Teşekkür ederim