LPG li aracınız ne kadar yakıyor??

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ery23
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Geçen ay bitmişti lpg 30 liralık aldım 150 km'de bitti. Tamamı şehiriçi, benzinide koyarsak 210-215 ykr ediyor ama ben lpg aldığımda litresi daha ucuzdu 1710'du sanırım..
Şehir içi = 215
Şehir dışı = 165 diyelim ortalama.

arkaşlar iyi günler
bende opelime sıralı brc taktırdım ilk takıldığında 15-20 km sonra lpgye geçiyordu taktırdığım yere gittim pek anlamadılar buharlaştırıcıda hava olabilir dediler havasını aldılar biraz düzeldi.asıl sorun termostattan çıktı bayramda bursa ya giderken araba harareti çok düşüktü 45ytl ye değiştirttim sorun kalmadı.
araba şimdi sabaha kadar soğukta kalsın çalıştırdıktan birkaç dakika sonra lpgye geçiyor sorun kalmadı.

"2000 model opel vectra cdx sıralı sistem Landi LPG şehirlerarası 200 YTL yakıyor. Fazla olduğunu düşünüyorum ne yapmam gerekiyor. Görüşlerinize ihtiyacım var."

demiştim ama cevap alamadım. Emsal araçlar ne yakıyor acaba.

lpg yakıt

97 b vectra normal tüp var eskiden şehir dışı 148 krş yakıyordu şehiriçini ölçtüğümde şok oldum 389 krş ne yapmam lazım (lpg 1,72 fiyatı )

bende de aynı sorun var şehir içi tüketim yaklaşık 37-38 ykr oldu ;soğukken lpg regülatörden buharlaşmadan geçiyor ;şehir içinde de araba hemen ısınmıyor ;sebep bu olsa gerek;ben bide hava filtresini yeni değiştirdim ;acaba bunun olumsuz bir etkisi mi oldu?,bilemiyorum...

arkadaslar bu yazdıgınız deger anormalın ustunde
aracın ısı sensorunde sorun olabılır yanı nezaman lpg ye gecıyor arac
ayrıca laptopa baglatıp ecu degerlerıne baktırmanız lazım zengın fakır karısımları regulator basınc vb gıbı...

webbee gözünü sevim bana da bi servis söyle de ben de lovato sıralı sistemime orda baktırayım ecu ve ısı sensörü için :)

Arkadaslar bi sorum olacak. Benim Vectra'ya (yani bizim, pederle birlikte kullanıyoruz) LPG taktırma gibi bir dusuncem var. 1.6 Comfort 100 HP motor su an sehir icinde km'de 30-35 Ykr yakıyor. Sehir dısında ise rakam 21 Ykr oldu. (Bayramda Esk-Bursa arasi)
LPG ile kazanacaklarım ve kaybedeceklerim ne olur? Tasarrufun %60 civarında olacagini soyleyenler var.
LPG'li Vectra kullanıcılarının degerli yorumlarını bekliyorum.
Tesekkurler.

Arkadaşlar LPG ile ilgili yardım lütfen.2004 model easytronic 1,6 essentia MERİVA kullanıcısıyım.İzmir'de oturuyorum.Aracımı satınalalı 1,5 yıl oldu ve 8 ay önce ZAVOLI marka Sıralı LPG sistemi taktırdım.Aracımın performansı ile ilgili hiç bir problemim yok.Ancak ilk taktırdığımda 170-180 bin Eski Türk Lirası yakıyordu km.de ve bana 1500 km sonra tekrar gelmemi söylediler netekim gittim.O sıralar LPG İzmir'de 1,49 ytl idi.yani aracım yaklaşık 12 lt LPG tüketiyordu.Daha sonra LPG 1,59 YTL oldu ve km.de 250 bin eski tl. na çıktı yani km.de 15 lt. şu anda hala daha 15-16 lt yakıyor.tabii bu verdiğim veriler (lt hesapları 100 km.de Ş.içi)içindir.aracım EC normlarına göre 9,9 lt benzin Ş.içi yazıyor ama ben 1 yıl boyunca benzinli kullandığım için biliyorum aracım 11 lt.den ne eksik ne fazla yakıyordu.En son ayara götürdüğüm yerde 11 lt benzin yaktığını söyledim.bana o zaman 13 lt gaz yakar dedi ayar yapıldı hatta lpg kiti değişti farklı bir yer olmasına rağmen garantiden değiştirdiler.5 kuruş ödemedim.eğer 13 lt gaz yakıyor ise 1,66 ytl den km.de 215 bin eski tl. yakması lazım ama benim ki inanın 260 bin eski tl.i buluyor ve sürekli aynı yerden gaz alıyorum aldığım yerin gazı filtreden geçerek aracımıza konuyor ve çok temiz bundan eminim.Biliyorum biraz uzun oldu ama herşeyi açık açık yazmak zorundayım.
Şimdi bana İzmir'de Zavoli LPG kiti olan Meriva Easy me en iyi ayar yapan bir yer biliyorsanız lütfen bana haber verin.
Teşekkür ederim

Geri