maksimum hız kaç?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sahin67
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Şimdiki arabalar total hızda Ferrari kadar olmasada ona yakın hızlara ulaşabiliyor. Tabi güvenlik kısmı muhakkak tartışılır ama Opel Astra ve üstü modellerde 235 km hız normal bir durum ama uzun süre bu hız yapıldığı takdirde olası kaza riskide artar tabiki süper spor arabalara göre. Çok zorlamamak lazım arabalarımızı =)

Şimdiki arabalar derken? Şef şimdiki dediğin arabalar euro emisyon normlarını boynuna tasma gibi geçirdiği için hiç bir şeyi rahat yapamıyorlar. Benzinde gazda farketmiyor arabalar belirli hızın üstünde çıkamazlar. Sen kadrana baktığında 260km hızı görürsün, ancak üretici o kadranı 2.0T motor için üretir, senin 1.6 için ayrıca 200km/h kadranı üretmez.
İkinci bir husus da şudur, yüksek hızlarda insan adrenalin salgılar. O hız o kadar heyecan vericidir ki, kadrana bakıp 200km olduğuna inanmaz, yanlış görüyorumdur en az 240 ile gitmem gerek gibi bir kurgu yapar kafasında ve buna inanır. İlk hız denememde 2.0 Vectram ile kadran devirmişimdir herhalde derken bi bakmışım hız 190 :D 5. vitese atamamışım daha hahaha

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 03:03 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 03:01 ----------

öndende ferrarimi çekiyordu hayırdır ?

insanlar boşuna tonla vergi verip yüksek hacimli arabalar veya fazla para verip yüksek güçlü arabalara biniyolar, alsınlar astra 1.6 uçsunlar yer uçağıyla :D

Benimde Astra Classic III 1.6 115 ile 5000 km'deyken benzinde 240 gordum.. Fakat hiz gercekten iyi bir sey degil..

Opel Astra Classic III...

dalga mı geçiyorsunuz yahu ?
115 bg astra 240 rüyasında birde rampa aşağısında görür.
şanzımanda dişli oranları vardır bu dişli oranlarına göre aracın son hızı vardır.
bunun üstüne çıkmak için ekstrem durumlar gerekir.
rampa aşağı desek o kadar uzun rampa aşağı yol nerede ?
devir saatin kaçı gösteriyordu.
lastiğinin hız endeksi kaçtı ki 240 km hıza kadar dayandı ?

ayrıca çocukmu kandırıyorsunuz :D
1.6 astra kullanmasam yiycem yeminle.
160 sonrası arabanın tepkileri tepki değil bir defa. aracın 160 üstü hızlanma videosunu bekliyoruz özelden atında ban yemeyin. :D

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 08:44 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 08:41 ----------

Şimdiki arabalar total hızda Ferrari kadar olmasada ona yakın hızlara ulaşabiliyor. Tabi güvenlik kısmı muhakkak tartışılır ama Opel Astra ve üstü modellerde 235 km hız normal bir durum ama uzun süre bu hız yapıldığı takdirde olası kaza riskide artar tabiki süper spor arabalara göre. Çok zorlamamak lazım arabalarımızı =)

çok zorlamamak lazım derken :D
ferrari kadar hız yapıyor derken ? :D
astra ve üstü modellerde normal bir durum :D
astranın evveliyatı belli verebilecekleri belli gidebileceği belli :D
yaş kaç birde alan boşta :D

hande yenerden atma şarkısını 230 görenlere ve sevipte kavuşamayanlara gönderiyorum :D:rakir::rakir:

dalga mı geçiyorsunuz yahu ?
115 bg astra 240 rüyasında birde rampa aşağısında görür.
şanzımanda dişli oranları vardır bu dişli oranlarına göre aracın son hızı vardır.
bunun üstüne çıkmak için ekstrem durumlar gerekir.
rampa aşağı desek o kadar uzun rampa aşağı yol nerede ?
devir saatin kaçı gösteriyordu.
lastiğinin hız endeksi kaçtı ki 240 km hıza kadar dayandı ?

ayrıca çocukmu kandırıyorsunuz :D
1.6 astra kullanmasam yiycem yeminle.
160 sonrası arabanın tepkileri tepki değil bir defa. aracın 160 üstü hızlanma videosunu bekliyoruz özelden atında ban yemeyin. :D

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 08:44 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 08:41 ----------

çok zorlamamak lazım derken :D
ferrari kadar hız yapıyor derken ? :D
astra ve üstü modellerde normal bir durum :D
astranın evveliyatı belli verebilecekleri belli gidebileceği belli :D
yaş kaç birde alan boşta :D

hande yenerden atma şarkısını 230 görenlere ve sevipte kavuşamayanlara gönderiyorum :D:rakir::rakir:

Mert Bey ve Fatih bey kusura bakmayın ama komiksiniz. Yok efendim 200'den sonrasın da adrenalin sargılarmışta ben 200 görürmüşüm vs. Araba gidiyor işte bu kadar basit. Hee devir tabiki yüksekte sonuça son gaz. Şarkılarla cevap vermek yerine daha eleştirel tutumunuz olsa Fatih Bey forumdaki insanlara daha yapıcı olunabilir. Marmara Eğrelisi yolunun düz bölümünde bu hızı yaptım ve eşim kadrana baktığımda dediğim gibi 235 le gittiğimi söyledi. O zaman biz ailecek yalancıyız ;)
Demem odur ki insanlar bir şeyler paylaşıyorsa doğruluk payına inanın, her yazana böyle cevaplar atıyorsanız sizi Banlamak lazım. Eğer ki inanmakta güçlük çekiyorsanız buyrun bir gün beraber o hıza ulaşıp size ispatlayayım ki öyle bir zorunluluğum asla yok.

Bu arada lastik hızı endeksi H olduğu için artık o derece yüksek hızlara çıkmıyorum. Zaten hız yapmıyorum artık.

180i gördüm, dedim daha ehliyetinin yılı dolmadı, bu hız sana 2 yıl yeter, hemen yavaşladım. :maden:

Mert Bey ve Fatih bey kusura bakmayın ama komiksiniz. Yok efendim 200'den sonrasın da adrenalin sargılarmışta ben 200 görürmüşüm vs. Araba gidiyor işte bu kadar basit. Hee devir tabiki yüksekte sonuça son gaz. Şarkılarla cevap vermek yerine daha eleştirel tutumunuz olsa Fatih Bey forumdaki insanlara daha yapıcı olunabilir. Marmara Eğrelisi yolunun düz bölümünde bu hızı yaptım ve eşim kadrana baktığımda dediğim gibi 235 le gittiğimi söyledi. O zaman biz ailecek yalancıyız ;)
Demem odur ki insanlar bir şeyler paylaşıyorsa doğruluk payına inanın, her yazana böyle cevaplar atıyorsanız sizi Banlamak lazım. Eğer ki inanmakta güçlük çekiyorsanız buyrun bir gün beraber o hıza ulaşıp size ispatlayayım ki öyle bir zorunluluğum asla yok.

Bu arada lastik hızı endeksi H olduğu için artık o derece yüksek hızlara çıkmıyorum. Zaten hız yapmıyorum artık.
biz mi komiğiz siz mi ? önce bunu sorgulamak lazım.
aracınız fabrika verisi 191 km son hız olarak belirlemişler. ve bu hızları belirlerken at jokeyi gibi 50 60 kg adamları kullanıyorlar. araca yetecek kadar yakıt ve gereksiz hiçbir ağırlık yok. ortam düz rüzgarsız alan.
hadi diyelim arkadan rüzgarin etkisiyle +5 km o kadar bile olmaz ya hayali rakamlarla konuşuyorum.. eğimin farkıyla +20 desek ki sizin söyleminize göre yol düzmüş. toplamda 191 + 5 + 20 bile desem 216 km yapar. ve astra afedersiniz kıçını yırtsa bu hıza düz yolda çıkamaz...
ben teknik verilerle konuşuyorum. varsa iddianız delillerle sabitlersiniz.
bizde saygı duyarız. 2.0 t opc astra h'nin bile son hızı 244 iken siz afedersiniz ama hikaye anlatıyorsunuz...

rd7zMm.jpg

7843gY.jpg

Valla ailecek mi var yoksa kişisel mi var bilemem, bir sorun olduğu kesin. Arabanın fabrikasyon üsthızı 190 zaten, hadi bayır aşağı abandınız diyelim 200 olsun o, 240 görme gibi bir ihtimaliniz yok. Ailenizin eli ayağı titremiştir araba 170i geçtikten sonra çıldırdığı için, yavaşlamanız için 240 demişlerdir.

Banlama mevzuuna gelince, komik olabiliriz ancak forum kurallarını okumadan hareket ettiğiniz her halinizden belli. Forum kurallarında trafik içinde yüksek hız içeren video paylaşmak yasaktır, bu sebepten ben 15gün uzaklaştırma aldım forumdan. Forumda kurallar çiğnendiğinde gereği yapılıyor içiniz rahat olsun.

Bir diğer noktaya da dikkat geçerim, çevremde ne kadar alkol kullanamayan, 2 yudum rakı içemeyen insan varsa hepsinde aynı palavra ; "Zamanında çok içerdim ama tiksindim bıraktım"... Yalan parayla olmadığından çok kullanılan birşey, kendiniz inanıyosanız sorun yok :D

Benim niyetim tartisma veya tartisma ortami hazirlamak degil fakat gosterge onu gosterdi bayir asagi olsun veya olmasin %10 hata payida konulunca 216 km gibi bir hiz demektir. Lastikler 205/55/16 bu arada orjinal jant ve lastik.. Sunuda ekleyim Polo 9n3 1.4'te (185/60/14) tupteyken 185'i rahat gordum ve arac yukluydu fakat fabrika verisi 170 kusur diyordu sanirim..

Son düzenleme:
Hikaye anlatmayın ya. Bıktım artık böyle yaşını başını almış isanların sallamalarını görünce. Sizin Astra'da nasıl bir motor nasıl bir son dişli oranı varda 240 km/h'lara tırmanabiliyor ? Hatta örnek olsun diye 1000 küsür kilogram ağırlığı olan Gsi motorlu Tigra aracım bile 200 km/h'dan sonra tıknıyordu hatta ben daha gidemem diyip ağlıyordu. Peki benim eski aracım Tigra bile böyle giderken sizin Astra'lar hemde çoluk çocukla nasıl 240 yapıyor ? Gerçekten merak ediyorum... Yani diyorsan benim Astra senin Tigra'yı her türlü geçer benim araba daha ciğerli o zaman bir kanıt göster yada bir video paylaş aksi durumda hikaye anlatmayın. İspat edebilirsen ki edemezsin ama öyle olursa ben bir şey bilmiyorum diyeceğim...

Kirikkale-Kirsehir yolunda yapildi bu hiz biraz asagi dogru egimli yolda simdi tartismayada girmek istemiyorum Ankara Otobanda bile tupte hemen 180 km'ye cikarken bu hizi nasil benzinde ve biraz egimli yolda yapmasin?

neyse yorum yapmaya gerek yok. Klasik Türk insanı her şeyi iyi bilir zaten. Burada sadece yaptığım şeyi yazdım anında teknik bilgilere girildi yok dişli yok lastik etiketi vs. Bu tarz tartışmalar bir sürü forumda bir sürü insan farklı markalar adı altında sürekli yapıyor zaten. O yüzden polemiğe gerek yok.

Kusura bakmayın ben aracımla 235'i gördüm diye. O yüzden tekrar kusuruma bakmayın öylesi bir mesaj attım diye (yanlış yapmışım). Bu arada çoluk çocuk binmiş şeklinde yorum yazan arkadaş mesajları tam okumadan suizanda bulunmamalı. Ben zaten zayıf bir insanım 60 kilo ve eşimde 53 kilo. Dolayısı ile haksız ithamlarda bulunmak doğru değil.

Her neyse herkes kendine hız konusunda dikkat etsin, kendimi haklı çıkarıp sizi haksız çıkarmak gibi tekrar maceraya atılcak değilim. Sizler haklısınız, selametle...

Bu konu aynı lpg'de 15 kuruş yaktım muhabbetine dönmeden kimse bu mesajlar üzerinden lütfen tartışmaya girmesin. Demek ki vatandaş 15 kuruş yakmış yazıyor. Her şehrin her motorun her lastiğin her kullanılan yağın ve her yakıtın araca etkisi aynı değildir. Biraz insanlara saygı duyalım...

Geri