max yapılan hızlarınız?

Ynt: max yapılan hızlarınız?

Zaten bildiğim bir şeydi ama bu sabah gps ile tekrar test ettim. İmzamdaki orijinal jant/lastikli aracımın gerçek hızı göstergedekinden yaklaşık %10 daha düşük.  Diğer araçlarda da yaklaşık bu seviyede fark olmalı. İmkanı olan varsa dümdüz yolda GPS ya da hız gösteren bir navigasyon cihazı ile ölçüm yapıp gerçek hızlarını söyleyebilir mi? Zira Opel'in verdiği son hızlar gösterge hızı değil gps ile ölçülen hızdır.

Sayın Swift,

Haklısınız, ben de 190 civarında sürat yaptığımda, oğlum da cep telefonunun navigasyonundan gps ile hız ölçümünü kontrol ediyordu.Her defasında ekranda görünen hızdan 7-8 km.kadar düşük çıkıyordu.Yani ekrandaki hızım 190 iken gps 182-183 gösteriyordu..

Ben de İzmir'deki Karşıyaka tünellerinden her geçtiğimde hız sabitleyiciyi açıyorum ve tünel girişindeki hız ölçerle karşılaştırıyorum. Karayollarının hız ölçeri her defasında ortalama 10 km. daha düşük gösteriyor:)

1.3 dizel ile klima kapalı tek kişi bagaj hafif yüklü göstergeye göre 200 yaptım çeşme otobanında. Yol daha vardı ama arabanın gideri en fazla bu kadarmış.

efeyaya link' Alıntı:
1.3 dizel ile klima kapalı tek kişi bagaj hafif yüklü göstergeye göre 200 yaptım çeşme otobanında. Yol daha vardı ama arabanın gideri en fazla bu kadarmış.

aynen katılıyorum....

Düz yolda tek basıma yuksuz olarak 190'a kadar seri bir sekilde çıktı, daha fazlasını gözüm yemedi
Tabi bu bahsedilen son hızlarda lastik basıncı da etkili olabilir diye düşünüyorum

Konfor için düşük tutulan lastik basınçları 160 ve üzeri hızlarda aracın ivmelenmesini ciddi şekilde etkileyebiliyor tecrübeyle sabit.

Mrb arkadaslar 2011 Astra Sedan 111.yıl 1.3 cdti aracımla Aydın - İzmir otobanında düz zeminde 190 biraz aşağı eğimli yolda 205 civarını görmüştüm ama sanki aracım hiç o hızda gitmiyor gibiydi olsa daha basardım.. steeringwheel

kontor link' Alıntı:
Mrb arkadaslar 2011 Astra Sedan 111.yıl 1.3 cdti aracımla Aydın - İzmir otobanında düz zeminde 190 biraz aşağı eğimli yolda 205 civarını görmüştüm ama sanki aracım hiç o hızda gitmiyor gibiydi olsa daha basardım.. steeringwheel

Evet aracınızın aynısı dediğiniz yolda belirttiğiniz hıza ulaşmıştı, kendisi önümdeydi ve ısrarla sağa çekilmiyordu ordan hatırlıyorum!!  >:(

Sn. Hakan in ilk sayfada paylastigi hizlara 5. viteste ulastim. 4. viteste max 213 km/sa te ulastim. 5. viteste bir cok kez 230-235km/sa lere ulastim. Aydin otobaninda egim asagi 247 km/sa gene 5. viteste ulastim.

6. viteste son hiz denemem olmadi.

1.4T lar ile en yuksek hizlara 5. viteste ulasilacagini dusunuyorum deneme yapacak arkadaslara cunku 6. viteste yapilacak hizlar icin yolun oldukca duz olmasi gerekiyor.

Sanayide 5. viteste 257 km/sa te gaz kesti motor. Bu da ek bilgi.

Geri