Mazda Rx-8

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haydut25
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
türkiye'de bi tane usta var rektefiye yapıyodu bu motorlara ama şöyle bişi var rx-7 lere göre rx-8 lerin motor ömrü daha kısa o yüzden rx-8 diye çıkartıldı motoru daha geliştirildiği için
ne yaptılarsa uzatamıyorlar motor ömrünü garip bi sistem :)

Wankel motor arkadaşların dediği gibi. Yaklaşık 150 bin km civarı yeni sandık motor takıyorlar (max 7 milyar). sonra devam tabi kullanmaya. Bence değer :)

Zaten sürekli performanslı kullanımla yorulmuş yeni model bir araç motorunu rektefiye yaptırmaya kalktığınızda (ortalama 150-200 bin arası yaptırıldığı düşünülürse) KAliteli bir işi 3-4 binlira arasında yaptırabiliyorsunuz.Aracın performansı göz önüne alınırsa 7 milyara sandık motor pekte abartılacak bir para değil.7 milyar kolay bir pra değil ama oranlama yaparsak bence o araç için değer.

Bazı yüksek performanslı motorlar çeşitli dış uygulamaları kaldırır fakat bazıları tam sınırda üretilir en ufak bir dış müdaheleyi kaldırmaz.Chip tuning konusunda bu yorumu okumuştum bir chip tuningciden.Belki böye bir uygulamaya gitmiş olabilir.şöyle de düşünebiliriz.Bu fiyatlardaki çeşitli araçların motorlarını güçlendirmek için chip yanında yapılan çeşitli mekanik uygulamaların maliyetinin 4-5 binlira olduğunu da göz ardı etmemek lazım.Yine aynı hesaba çok daha verimli ve vergisi düşük bir motora sahip oluyorsunuz :) Bence mantıklı bir seçim :)

Açıkçası gereksiz bir araç bana göre. 1.3 motor ancak deli gibi benzin sarfiyatı var. Motor hassas,bakımını falan aksatmamak gerekli.Sürekli 10.000 devir gezerseniz 100.000kmde alırsınız motoru kucağa :) İç mekan çok basık , araç dışardan çok sportif değil.Sıradan bir Mazda gibi duruyor bence. Performansı yeterli değil , aynı fiyata S2000 alınır , yüklenir ,sorunsuz binilir.

bence opc almalıyız:D:D:D

tercih meselesi:D ama bu arabaya yalandanda olsa 4 kişi binebilmesi s2000 den avantajlı dememiz için fazlasıyla yeterli.
genel anlamda sürekli 10 bin cevirmeyeceğimizi şehir içinde kullandığımızı da düşünürsek. alınır...

bunların makinası sürekli devirli çalışıyor zaten. alt devirlerde tutmanın fazla imkanı yok :D

motosiklet gibi düşünün...

ha gsx-r 1300, ha rx-8 :)

bi ara almanın eşiğinden dönmüştüm. iyi güzel fakat herhangi bi arıza durumdunda bir iki usta var maalesef. çılgın gibi benzin yakıyor. o ara test sürüşü yaptım. felaket gidiyordu.

1300cc kadar motor 2.6 lt kadar yakıyor kullanımda hafif go kart tadında şunu söyleyeyim alabilecek gücüm yok ama durumum olsa alırım 2 sene garantisi yokmu zaten motorun sıka sıka gezerim

Geri