Mehmet Usta (Elektronik modifikasyon ve Dizel Motor Problemleri)

chip aklımda ama garanti konusunda kimi sıkıntı yaşatır kimi elektronik arızası olmadıı sürece yaşatmaz kimi de beyini incelemedikleri için anlamaz diyor.o yüzden box tercihimdi.hiç bu tarz bi durumla karşı karşıya kalan oldu mu acaba.bi de tahmini fiyatı 500-600eu civarı mı olur....

ben hiç karşılaşmadım, karşılaşanıda görmedim..

fiyatlar o civarlarda..

Mehmet ustam benim 2004 opl vectra comfort var.aracın curise kontrolde takılma var..hızı sabitlemek için kolu kullandıgımda bazen çalışıyor baZen çalışmıyor..ne yapmam gerekir.diger bir sorunumda aracın aküsünü degiştirdim araç teyp kodu istedi.bende carpass var ama üzerindeki şifreleri kabukl etmiyor.yardımlarınız için şimdiden tşk.ler

bak beni sana allah gonderdi desem yeridir...
benim aracimda da bazen calisip bazen tutukluk yapiyordu araci stoplayip tekrar calisinca kayboluyordu
servise gittigim zamanlarda calistigi icin ve de ariza falan tech 2 de belli olmadigi icin beni her seferinde sepetleyip yolluyolardi
tam arizamla yasamaya alismisken bir pazar gunu servisteyken aracla deneme surusune ciktigimizda tutkluk bas gosterdi ve de aractaki mekanikerin de sahitligi ile sistemin degisimine karar verilerek parca siparis edildi ama ne siparis ettiler bilmiyorum sadece tum sistemi yenileyecegiz dediler... artik kumanda kolu mu degisir yoksa bunun uzantilarimi bilemiyecegim... bu zamana kadar beni oyaladiklarina mi yanayim yoksa arizayi kanitladigimami sevineyim alamdim gititi... su sekilde gecici bir cozum bulmustum ben... arkadaslarin birisi araci her calistirmamda frene basarak kontak cevirmemi boylece kontrol sisteminin pedal sensorlerinin calistigini check ettikten sonra cruise sistemini deverye aldigini soylemisti... genelde ise yariyordu ama buna ragmen de tutukluk oluyordu arada... fren ve debriyaj pedali sensorleri arizali olabilir... cim modulu arizali olabilir en son olarak da sistemin ulasilmasi mumkun olmayan bir yeri bozulmus olabilir ki bende ki boyle muhtemelen... sonucta degisim sarttir... cim modulunun arizasi ve pedal sensorlerinin arizasi tech 2 ile tespit edilebiliyor... eger tespit edilen birsey yoksa arain cruise sisteminin tum elemanlarinin degisimi icab edebilir... kolay gelsin... sen hele bir arizayi kanitla sonrasi varsa garantiye yoksa cuzdanina bakiyor...

Mehmet ustam benim 2004 opl vectra comfort var.aracın curise kontrolde takılma var..hızı sabitlemek için kolu kullandıgımda bazen çalışıyor baZen çalışmıyor..ne yapmam gerekir.diger bir sorunumda aracın aküsünü degiştirdim araç teyp kodu istedi.bende carpass var ama üzerindeki şifreleri kabukl etmiyor.yardımlarınız için şimdiden tşk.ler

bu konuları teknik servise açarsan ustalar yardımcı olurlar..

pek bi anladığım işler deiller..

mehmet cigim bizim astra 1.3 ler icin egr iptalini bir detayli anlativersen... resim falan da iyi olur yani... sen uzun suredir teknik destek vermez olduydun...bizim servisin ustasi ( mastertech ) iptal edildigini hatta kendisinin de iptal ettigini ama ariza lambasi sorununa bir cozum bulamadigi icin geri eski haline cevirdigini soyledi... sen lambayi yakmadan iptal yontemini sevabina bir aciklasan diyorum hani... olmadi bana msn de anlatirsin...

cüneyt şu sıralar hastalık ve aşırı işlerden dolayı, biriken msn pencerelerini yanıtlama cesaretini bulamıyorum..Mesajlarını okuyorum ama inan o kadar vaktim olmuyor..İnş. en kısa zamanda konuşuruz..

1.7 dti nin çözülemeyen geç çalışma problemi???

mehmet usta merhaba. arabam 1.7 dti km si 123000. aracım 100000 km civarlarında geç çalışmaya başlamıştı. ancak bu geç çalışma durumu sadece motor normal sıcaklığa geldikten sonra stop edip bir süre sonra tekrar marş basıldığında oluyodu. soğukken ise hiçbir sorunu yoktu. -20 derecelerde bile sabahları çalışıyodu. gittiğim ustalar bunun sübaplardaki kurumlanmadan olacağını söylediler ve sübapları ve enjektörleri yeniledim ve üst kapağı temizlettim. ancak problem hala devam ediyor. bu sorunun sebebi ne olabilir acaba. bir türlü bulunamıyo problem. yardımcı olursanız sevinirim.

pompa beynindeki temassızlıklar zaman zaman bu geç çalışmaya sebep olmaktadır..Kontrol edilmeli..

merhaba mehmet usta ben siteye yeni katılan ve yeni opelci olan bir vatandaşım benim senden öğrenmek istediğim bende 1,2 twinport var 80 beygir buna açık hava filtresi taktırdım öncesine göre minikte olsa arabada bir serileşme oldu buna yapabileceğim modifikasyonlar sırasıyla ne olmalıdır sence ama yakıttaki cimriğiliğini çokta bozmak istemiyorum açıkçası :)

Geri