Mehmet Usta (Elektronik modifikasyon ve Dizel Motor Problemleri)

Mehmet Usta Merhaba,
Geçen yıl senin yol göstermen ile sık sık yanan arıza lambası krizi yüzünden EGR yi iptal etmiştik.Belli bir süre sonra tekrar yaktı.Sonra kendi kendine söndü vs. şu an yanmıyor.
Aslında benim bahsetmek istediğim sıkıntım bu değil.Önce C.tesi sabahı için Carbon clean randevusu almak isterim.uygun mudur?
Sorumunu teknik servis kısmında "Corsa c 1.7 DTI tekleme " olarak yazmıştım.Forum dışı bir kaç arkadaş Carbon temizliği yap düzelir yorumu yaptılar.Forum içinden de tavsiyeler aldım.Ancak öncelikle bir uzman görsün,dinlesin isterim müsaitsen..Sonra yorumuna göre Carbon temizliği yada gereken ne ise onu konuşabiliriz.(bu arada geçen yıl bosh servisibde 1 kez yapıldı carbon temizliği)
Yüksel

mehmet usta slm.aracım 1.3 cdtı corsa c yarın sanayıye gıtmeden sana danısmak ıstedım son 3 haftadır aracımda cıddı performans kaybı yasıyorom onceden 2 de fazla bı zaman kaybı yasamadan 80e ıbre gelıodu sımdı ıse 70 te kalıyo 3. vıteste de aynı sorunları yasıyorum hızlan ma problemı hava fılıtreme baktım temız km bakımımıda 4000 km var en son mozot fılıtresı hava fılıtresı yag degısımı yaptırdım nerde problem var anlamadım aracımın motorunun dakı modlar
-kat ıptalı(ıcı bosaltıldı)
-komple 51 lık duz boru
-ıntercoller buyutme
-power box
-bolw off(hks)
-fk kutu ıcı fılıtre
ustam bana bı akıl verırsen sevınırım??

Enjektör püskürtme deliği daralması gibi görünüyor..

Bunu çok sık yaşıyoruz bu motorlarda artık..

Bi carbon clean demek lazım..

yanı mehmet usta enjektorlerımı temızletmem gerek veya da mazota enjektor temızlıyıcısı mı katmam gerek???

Depo katkılarının işe yarayacağını zannetmiyorum..

Enj leri temizletmeyi deneyebilirsin..Km si ilerlemişse aracın değiştirmeni de tavsiye edebilirim..

mehmet usta geçen yıl antalya dönüşünde yaklaşık 50km.de arıza lambası yanıyordu boşa alınca sönüyordu uzun süreli yandığında kontağı kapatıp tekrar açınca söndü servise götürdüğümde havayı yanlış algılamış deyip filtreleri değiştiler şehir içinde yaklaşık 6 ay hiç yanmadı daha sonra istanbula gitmek için yola çıktığımda ilk 25.km de yandı vitesi boşa alınca söndü bu şekilde istanbula gidip geldim servise götürdüğümde arıza kaydı yok dediler ne tavsiye edersiniz bu arada aracım 2.2 dizel 2003 vectra c iyi çalışmalar

Benim tahminim yüksek turbo basıncından yanıyor..kilometre ilerlemişse bir bakım yaptırmanızı tavsiye ederim..

Ustam, 2007 model astra h enjoy sp 1.3 easytronic aracım yaklaşık 1 aydır tekliyordu, şöyleki hızlanma da düşüklük, 3 viteste giderken gaza basınca arıza ışığını yakıp gaza boşuna basıyormuşum gibiydi, otomatikten manuele alınca devam edebiliyordum ama işten güçten fırsat bulup servise de götüremiyordum, neyse dün istemeyerek de olsa yetkili servise götürdüm, gerçi 6 ay önce normal bir yere gidip aracımın yağını filtrelerini değiştirmiştim, garanti den çıkar yada görürler diye düşündüm ama birşey demediler, yolumun da üstünde olduğu için yetkili servise bir baktırayım dedim, aracı test sürüşüne çıkardılar, döndüklerinde turboyu almıyor turboya geçerken arıza veriyor dediler, yazılımları güncelleyelim düzelmezse bizde kalması lazım dediler, yazılımları güncellediler yeniden teste çıktılar ama düzelmediğini söylediler,

ne dersin, filtreleri başka bir yerde değiştirdiğim için yetkiliye bırakırsam illaki anlarlar servis dışı derler mi, zaten 30.000 bakımı da gelmişti, opel garage ankaraya götürsem maliyet ne olur siz ne dersiniz yetkili mi garage mı hangisine götüreyim... bir de dün direksiyonu çevirirken çıt çıt sesleri gelmeye başladı nedendir ?

direksiyondaki çıtırtı bizdede var direksiyonun içindeki bir parça zamanla kuruyomuş galiba o parça yaglanırsa veya degişirse geçer demişti usta..ama tam nedir ne degildir bilmiyorum.

Geri