Motor Devir Göstergesi

osmankarakoc85

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar Merhaba,

Aracımla 5. Vitesde 110 da giderken motor devir göstergesi 3'ün biraz

yukarısında oluyor. Bu normal midir ? Bana sanki normal değil gibi geliyor

130-140 larda bence 3,000 devirin üzerine cıkmalı gibi geliyor.

Konu hakkında bilgi ve görüşlerinizi rica ederim. :confused::confused:

arabayı nerede sürdüğünüze bağlı düz yol mu eğimli yol mu?

Ne model araba kac motor bunlarıda yazarsan daha düzgün sonuc alırsın.

gayet normal hız ve devir düz yol eğimli yol farketmez.hız devir ilişkisini şanzuman belirler.örneğin astra h mta5 şanzuman her zaman 3000 devirde 105 km/h hız yapar.motor 1.4-1.6-1.8 olsa farketmez mta5 şanzuman 3000 = 105

gayet normalbir deger.eger Dizel Bir Arabanız olsaydı Yaklaşık olarak 125-130km/h civarında olacaktı.

arabayı nerede sürdüğünüze bağlı düz yol mu eğimli yol mu?

Aracın hızı şanzuman-devir göstergesiyle paralellik gösterir. Eğer siz 5. viteste 3000 devir ile 110 yapıyorsanız ne yaparsanız yapın bunu değiştiremezsiniz. Bu viteste devir yükselirse hız artacaktır. Vites küçültüp hızı sabit tutmaya çalışırsanız devir yükselecektir. Vitesi sabit tutup devri yükseltirseniz hız artacaktır. Sonuç itibariyle 3 uznsurdan herhangi bir tanesindeki değişim diğerlerinin de değişmesi anlamına gelecektir.

Hız, devir, vites oranları her araç için aynı değildir. Bunları belirleyen çeşitli etkenler vardır. 2000 cc.lik Vectra'da bile 5. vites, 3000 devire karşılık gelen, hız 125 km civarıdır. Arzu ettiğiniz hız limitleri (130-140 km) 1600 cc lik motor hacmine sahip Astra için çok çok abartılı bir değerdir. Sizin okuduğunuz değerler normal.

gayet normal :) ben f23 şanzuman ve 2 lt motor ile 5.vites 3000dd 120km, 4000dd 160km civarı yapıyorum. 1,6lt bir araç için sizin değerleriniz gayet normal.

Geri