motor temızle yardım

yada al bı tane mrs muscle sprey banyo veya mutfak olanlardan sık sık ustunede tazıklı su al sana tertemız olur ben kopuk ve fırca ıle ılk temızlıyorum ustune tazıklı suyu tutuyorum tertemız oluyor..
tabı sıgorta kutusu ve beyın tarafına dıkkat etceksın o ayrı..

abicim lpg li araçlarda motora su tutak sıkıntı yaratmaz mı..ben de temizlemek istiyorum ama bir türlü cesaret edemiyordumancak gaz yagı olayı bana çözüm buldu.

valla hocam sizi bilmem ben 6 ayda motor yıkarım üstüne de bernerin motor cilası var vernik gibi ondan sıkıyorum araba vectra a tüp te var ha bikere şu oldu tüpün akünün oralarda bir sigorta gibi birşey var onu oksitlendirmişti yıkadıktan bir gün sonra araba tüpe geçemedi idi

yıkamadan önce elektrik aksamlarını naylonla korumaya alın naylonun iş göremeyecegi dip köselere

SONAX MOS2 OIL sıkın bu sprey yıkama öncesi elektriksel aksamları korumak için özel üretilmiştir.

hepsiburada.com da var kutusu büyükce biraz 16 lira civarı olması lazım.

sonra kafanızda göre neyse isterseniz onla yıkayın çünkü herkesin bir yöntemi var karışıklık oluyo.

ben sonax motor temizleyici , türlü kalınlık ve uzunlukta boyacı fırcası kullanıyorum basınclu su riskine hiç girmedim hortumla yavasca tutarım.

ardından plastikler için autoglym plastic conditioner.

serviste adam arabamın motorunu wd-40 ile temizledi şaşırdım öylece bakakaldım :)

bende bazen kolaya kaçmak için wd40 sıkıyorum ulaşamadıgım yerlerde. wd40 gercekten çok amaçlı bir ürün azda olsa plastik hortumlara bi zararı olabilir ama zamandan kazandıgım için gözardı edebiliyorum :S

dsc02800f.jpg
[/QUOTE]

Ethem bey'in arabasının motora aşık oldum. Allah'ın emriyle istesem mi ne :)

abi su benzinli motorlarda sıkıntı yaratmasın ? gaz yağıyla temizliyorum ben devamlı ama çok aşırı toz topluyor böyle bi sprey oalcak hem kiri yağı sökecek hemde toz toplamaycak fiyatıda hesaplı olacak ayda en az bir sefer uyguluyacaz :D

motordaki gözle görülen, çoğunlukla en üstte bulunan parçaları, kısaca fotoğrafta parlayan bölümler işte:D önce apc ile temizledim, ardından plastik bölümleri valet pro protectant ile parlattım. uygulamadan sonra foto çekememiştim çünkü hava epey kararmıştı. 1 hafta sonra bugün kaputu tekrar açtım, sadece az bir toz vardı.
ortadaki karmakarışık kablolar ve hortumlara özellikle dokunmadım

2vlti79.jpg

Geri