motor temızle yardım

dsc02800f.jpg

Ethem bey'in arabasının motora aşık oldum. Allah'ın emriyle istesem mi ne :)[/QUOTE]

başlık parası isterim :) anlaşırsak olur :)

bende bazen kolaya kaçmak için wd40 sıkıyorum ulaşamadıgım yerlerde. wd40 gercekten çok amaçlı bir ürün azda olsa plastik hortumlara bi zararı olabilir ama zamandan kazandıgım için gözardı edebiliyorum :S

acaba wd-40 gerçekten zararlımı ?
:confused:

motor yıkatmanın yada motor koruma gibi şeyler yapmanın motora bir yaraı varmı (performans, uzun ömür vs.),
yoksa sadece görsel amaçlımı yıkanır yada koruma yaptırılır,
eğer amaç görsellikse ona vereceğim para yı benzine yada bakımlarda orjinal parça kullanmaya ayırayım,

motor yıkatmanın yada motor koruma gibi şeyler yapmanın motora bir yaraı varmı (performans, uzun ömür vs.),
eğer amaç görsellikse ona vereceğim para yı benzine yada bakımlarda orjinal parça kullanmaya ayırayım,

görseldir :)

simdi arabanın dısı tertemiz kaputu acınca motor hep pis camurlu göze hosgelmiyor :)

tabe kisinin kendi tercihi saygılar

Ben benzinli araçların suyla yıkanmasının zaralı olduğunu biliyorum

dizel motorlarda silindire su kaçtığı zaman direk (kolçıkarma olyı olarakta tabir ettiğimiz) biyel kolunu kırar ancak benzinli araçlarda 1-2 bamla cu kaçyığı zaman bi problem yaratmaz buna örnek olarak benzini küçük bir yerde yakın üstüne su atın sönmez ve parlayarak yanar dizel yakıt yani motorin için bu geçerli değildir dediğim gibi zaten yeni nesil kaputlarda motor yaltımlı hava filtresi yağ çubuğu gibi bölümlere kaçırmazsak bir problem olmaz ama bunu dedim diye motoru göle sokmayın :D sadece yavaş yavaş silinebilir yada yıkanabilir fazla su tutmamak en iyisi ama motor için bi problem olmaz eğer dizel değilse

uzunmu oldu ne :D :D

Abi en güzeli susuz yöntemler o zaman kafan arahat ama o spreylerinde kaçma ihtimali yokmu ?

Abi en güzeli susuz yöntemler o zaman kafan arahat ama o spreylerinde kaçma ihtimali yokmu ?

mustafa abi bu gün bizim güvercine (astraya güvercin deyince :D) şampuan almaya gittim orda motor temizleme sprayleri vardı onların bi sakınca olcağını zannetmiyorum ama yinede durulama amaçlı bir miktarsu kullanılabilir yine önceki dediğim gibi göle sokmayın

ethem abi bu arada o nasıl güzel bir temizliktir darısı benim başıma maşallah diyorum

sonaxın motor temızleyıcısı ıyıdır ama lastık hortuları falan catlatıyor bılesınız

Geri