Motor temizliği

Motor yikama ile ilgili bir soru

Merhaba,

Ben motoru sonax'da yikatiyorum;Fakat gozlemlerime ragmen profesyonel olarak bile motora ilk olarak kir sokucu sikiyorlar sanirim ondan sonra basincli suyla yikiyorlar,bu durum onemli bir arizaya yol acar mi? ondan sonra kompressor ile kuruluyorlar sonra elektrik soketlerini v.s yerleri ilacliyorlar en son olarak da hep parlak kalmasini saglayan birsey ile motoru kapliyorlar hic toz kir tutmuyor.

Merak ettigim siktiklari basincli su motora zarari olur mu?

Tesekkurler..

ben motordaki yaglı kısımlar için amaonyaklı cif temizliyici var marketlerde bakkallarda var hem fiyatıda uygun 3 - 4 lira ama çıkardıgı sonuç mükemmel sadece yaglı ve isli kısımlarda kullanıyom söküp atıyor hiç bir şey bırakmıyor boyalı kısım üzerine sürülmez

Aynen bende öyle yapıyorum. Temizleyebildiğim kadar temizliyorum heryerini. Hani şu ev hanımlarının kullandığ ince saplı renkli tüylü şey varya onunla uzanamadığım yerleride silmeye çalışıyorum. Çünkü; ne kadarda koruyoruz deselerde su yada mazot herhangibir sıvı püskürtünce motora zarar verebilir diye düşünüyorum-ki böyle bir durumda da temizleyen yerle papaz olmak istemem.

Aynen bende öyle yapıyorum. Temizleyebildiğim kadar temizliyorum heryerini. Hani şu ev hanımlarının kullandığ ince saplı renkli tüylü şey varya onunla uzanamadığım yerleride silmeye çalışıyorum. Çünkü; ne kadarda koruyoruz deselerde su yada mazot herhangibir sıvı püskürtünce motora zarar verebilir diye düşünüyorum-ki böyle bir durumda da temizleyen yerle papaz olmak istemem.
cok haklısın bende mazot benzin ve diğer temizliyecileri iz bırakıyor biliyorum bu saplı fırca hiç aklıma gelmeişti bezle siilebildiğimi siliyordum iyi fikirmiş ama bir sonraki motor temizliğinde kullanacam :good:

Benden tavsiye kimyasal kullanmayın derim çünkü plastik aksamı boruları v.s. bir süre sonra sertleştiriyorlar ve kırılmasına çatlamasına neden oluyorlar.
Ben arap sabunu kullanıyorum gayet güzelde parlatıyor.

Benden tavsiye kimyasal kullanmayın derim çünkü plastik aksamı boruları v.s. bir süre sonra sertleştiriyorlar ve kırılmasına çatlamasına neden oluyorlar.
Ben arap sabunu kullanıyorum gayet güzelde parlatıyor.
konu ile alakalı değil ama vtec motorunu temizlemek zevkli olsa gerek
bir sonraki aracım kesinlikle vtec motorlu bir honda olacak nasipse tabikiii

Motor için Arap sabunu, Temizlik fırçası;
Koltuklar için Vanish Kosla Elde yıkama temizleme ilacı;
Lastiklere; Arap Sabunu-Kola karışımı;
Kapı içi Menteşelere; Cif

:):):) Abi bize ne oluyo böyle Ev Hanımına döndük :):):)

Motor için Arap sabunu, Temizlik fırçası;
Koltuklar için Vanish Kosla Elde yıkama temizleme ilacı;
Lastiklere; Arap Sabunu-Kola karışımı;
Kapı içi Menteşelere; Cif

:):):) Abi bize ne oluyo böyle Ev Hanımına döndük :):):)

denemekte fayda var bi ara deneyeyim özellikle lastikler için arap sabununu deniyeceğim

Geri