nasıl başediyorsunuz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ssahin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bizim burda daha hiç görulmus degıl böyle seyler:D onun ıcın bı yontemımde yok

astrammm' Alıntı:
bizim burda daha hiç görulmus degıl böyle seyler:D onun ıcın bı yontemımde yok

mersinde de bi ara yoktular 2 sene falan 2007 ile birlikte tekrar cıktılar ortaya :eek:

ssahin' Alıntı:
arabada oyuncak su tabancası bulundursam gelenin üstüne sıksam diyorum
Alırsın başına belanın püsküllüsünü. İlgisiz kalmakta fayda var. onlar orada yanlız değiller.Sen su sıktın onlar taşlarlarsa sonucunu düşün derim.:confused: :confused:

para filan vermiyeceksiniz abi para verenler çokki o çocukları çalıştırıyorlar orada insanların duyguları üzerinden para kazanıyorlar:mad: :mad: :mad: :mad:

Yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal hesabı;versen bi türlü vermesen yapışıyolar,Allah tan buralarda yok ...

hiç kimse wermese o çocuklar orda boşuna beklemez bnce hiç kimsenin wermemesi gerek

gokalp' Alıntı:
hiç kimse wermese o çocuklar orda boşuna beklemez bnce hiç kimsenin wermemesi gerek
Katılıyorum zaten son zamanlarda sokakta çalışan çocuklardan alışveriş yapmayın diye kampanyalar düzenleniyor

yürü len diyom uzak dur şekli dokunmuyolar biraz sert yapmak iyi geliyo çokkez böyle yapıyorum

Bu çocukların,yani trafik ışıklarında çalışan çocukların neredeyse tamamı aileleriyle birlikte istanbula ve göçen çocuklardır.Babaları inşaatlarda çalışan,hammallık yapan,emeği çok,ücreti az olan günlük,haftalık işeri yapan adamlardır.Genel itibariyle ağırlıklı olarak Mardin,Adana,Diyarbakır,Van,Muş,Bitlis,Bingöl,Batman,Siirt,Şırnak illerinden gelirler.Çocuklara nerelisin diye sorduğunuzda,bu illerden birini söylerler.Aksi çok nadir görülür.İstanbul valiliği emrinde çalışan sivil rötary ekipleri bu çocukları toplayarak Ayvansaray'daki toplama yurduna götürürler.Burada tinercilerde barınırlar aynı zamanda.Ekiplerde 1 sosyolog,1psikolog,1 polis ve 1 de şöför bulunur.Çocuklar yedirilir,içirilir ve akşam olmadan aileleri Transporter minibüsleriyle gelir ve çocuğu alırlar.Alınmayan çocuklar da geceyi orada geçirir,bir kaç gün sonra da salınır ve çocuk işine geri döner.Bu kısır bir sistemdir yani...Fazla devam etmiyorum,ayrıntıya girmiyorum,zira hem kopucam hem kopartıcam kayışı yoksa!

Çocukları ışıklarda gördüğünüzde,yapılacak bi şey yok,nabza göre şerbet yani...

Geri