neden max hız derler

motor için tehlikeli düzeyin üst sınırı dır bence devir vs.

bütün firmalar sattıkları aracın daha yüksek son hıza ulaşmasını isterler (bak bizimki daha performanslı olayı) o yüzden o verilen veriler sallama diil özel koşullarda ölçülmüştür o 210 falan olaylarında eğim olması gerektiğini düşünüyorum yada aşırı zorlama:sorry:

bence km lerin sapma paylarını hesaplayarak gerçekte yapılan son hızı söylüyorlar siz aracınız 250 gösterdiğinde o hızla gittiğinize inanmıyosunuz demi

bence o hızdan yukarıya çıkıpta Allah vermesin kaza yaparsan arabandan kurtulma şansın zor diolar:S

dipnot:Ne Olursa Olsun Hız Felakettir!

o bence düz yoldaki hız... çünkü bende bundan önce Bora vardıu 192 diyordu kitapta ve aynen düz yolda 193 yapmazdı... buda aynı.. yokuş inişlerini sayma yani

bencede olay bu..

arkadan rüzgarın etkisiyle yada yokuş aşağı yerçekiminin etkisiyle araç biraz daha hızlanabilir..
hafif rampa aşağı yolda bende 185 gördüm ki maximumu 175

bencede olay bu..

arkadan rüzgarın etkisiyle yada yokuş aşağı yerçekiminin etkisiyle araç biraz daha hızlanabilir..
hafif rampa aşağı yolda bende 185 gördüm ki maximumu 175
meftun ne yaptın sen 1.2 corsa ile 185 torpido felan açılır titreşimden o hızda:) ben eski corsa ile 150 üzerinin de direksiyonu tutamıyordum:)

Bu hesap yakıt ekonomisi düşünülerek yapılan bir hesap atıyorum her 4500 devirde vites değiştirilmesi gerektiğini düşünerek yapılan bir hesap.Sen aracını alırda 4500 de değilde 6000 - 7000 e kadar zorlarsan o aracın tabiki son sürati artacaktır lakin onların hesabında yakıt ekonomisi namında hiç bir şeyde kalmayacaktır :)

Bizde bir kaç sene önce 1.2 Ford Fiesta vardı bu araç içinde kitapçıklarında,sitesindeki verilerde vs. son sürat 160 km/h yazıyordu ama gel görki 4. vites 160 ı görüyordu :)

Şöylede bir durum var ilk zamanlarda araç yeni iken onların yaptığı hesaba göre araç kullanılırsa zaten o aracın motor ölü sanayi dili ile sağır kalır verimsiz bir hal alır.

Ben de henüz arabanın yazan son süretini görebilmiş değilim. Aslında gerek de yok, çünkü o hıza hiç bir zaman çıkmam ben. 210 la seyredecek yol Türkiye de yok maalsef...

Şöylede bir durum var ilk zamanlarda araç yeni iken onların yaptığı hesaba göre araç kullanılırsa zaten o aracın motor ölü sanayi dili ile sağır kalır verimsiz bir hal alır.
Motor açmaktan bahsediyorsunuz sanırım. Ben bu olaya inanmıyorum. Öyle olsa üreticiler motoru açıp bize verirlerdi değil mi? Kaldı ki yeni araçlarda ilk 5000 km boyunca devir yapmayın rodaj tamamlanana kadar diyorlar. Sizin söylediğinizle çelişmiyor mu?

Geri