neden max hız derler

arkadaslar 2.2 gtsle 270 göremedik hadi 260 dese anlayacagım ama 273 diyor videosunu görmeden buna inanmam.vectra gt 150 ps lik bir arabaydı bende 320 bmw vardı oda 150 ps ydi 255 anca gördüm ben.arkadas type r ın tıkandıgı yerde ben yürüdüm diyor yapmayın allah askına.273 cocuk oyuncagı bir sürat deil.öyle 150 beygirlik arabaların yapacagı sürat deil o.hemde 540 binde araba

meftun küçük falan dicene 185likleri tak bak ozaman yüksek hızda güven veriomu vermiomu görüşelim ok

abi kesinlikle katılıyorum.. 155 ten 185 e geçenler acaip yoltutuşu artıo dio.. yani bayağ farkedecektir

Bende Izmir Otobaninda Hayatimda Ilk Ve Son Defa 250 Yi Gördüm Vectra 2.0 Gls Ile Bi Daha Mi Asla.... Ama O Zamanlar Yeni Vectralarin Yeni Yeni Türediği 1996 Yiliydi... şimdi Yaşlandik 2 çocuk Sahibi Olunca Hiz Miz Kalmadi... şimdi En Fazla 180-200

180-200 dediğin nedirki hoca allahtan eski hızın kalmamış :D

corsayla max 120-130 diyim onda bile tedirgin oluyorum..sonuçta arabanın boyutları belli.

Motor açmaktan bahsediyorsunuz sanırım. Ben bu olaya inanmıyorum. Öyle olsa üreticiler motoru açıp bize verirlerdi değil mi? Kaldı ki yeni araçlarda ilk 5000 km boyunca devir yapmayın rodaj tamamlanana kadar diyorlar. Sizin söylediğinizle çelişmiyor mu?

böyle bi olay kesin var. 97 de vectra b1 almıştık sıfır km. yurtdışında kaldığımız için yazları 1000-2000km biniyorduk. o zamanlar ehliyetim yoktu babam kullanırdı sürekli. hiç bir zaman hız yapmadı arabayı sıkıştırmadı. ve her zaman diğer vectra lara göre güçsüz kaldı...

arkadaslar 2.2 gtsle 270 göremedik hadi 260 dese anlayacagım ama 273 diyor videosunu görmeden buna inanmam.vectra gt 150 ps lik bir arabaydı bende 320 bmw vardı oda 150 ps ydi 255 anca gördüm ben.arkadas type r ın tıkandıgı yerde ben yürüdüm diyor yapmayın allah askına.273 cocuk oyuncagı bir sürat deil.öyle 150 beygirlik arabaların yapacagı sürat deil o.hemde 540 binde araba

273 km/sa hız için;

Motor Özellikleri:4 Silindir 16 Valve
Motor Hacmi (cc): 1998 cc
Sıkıştırma Oranı:10.5:1
Motor Gücü (hp-d/d): 150 hp @ 6000 d/d
Maks. Tork (Nm-/d): 196 Nm @ 4600 d/d​
0-100 km/h (sn): 8.5 sn.
Maks. Hız (km/h): 220 km/h
Sürtünme Katsayısı : 0.32 Cd ( 97 GT )

Malesef Kadran sapma payı dahil yeterli değil,

220 maks. hızda + 22 km sapma payını da eklersek ( opel için % 10 ) kadranda okuyabileceğin değer 242 km /sa olacaktır.

maks.hız değerleri için standartlar;

• bir el bagajı ( 7 kg )
  • sürücü ( 75 kg )
  • yakıt doluluk oranı ( % 50 )
bu değerlerin altında olması durumunda ise maks. %1.5 kadar +sapma olacaktır. Bu da kadranda : 245 km/sa demektir.

273 km/sa hız için;

Motor Özellikleri:4 Silindir 16 Valve
Motor Hacmi (cc): 1998 cc
Sıkıştırma Oranı:10.5:1
Motor Gücü (hp-d/d): 150 hp @ 6000 d/d
Maks. Tork (Nm-/d): 196 Nm @ 4600 d/d​
0-100 km/h (sn): 8.5 sn.
Maks. Hız (km/h): 220 km/h
Sürtünme Katsayısı : 0.32 Cd ( 97 GT )

Malesef Kadran sapma payı dahil yeterli değil,

220 maks. hızda + 22 km sapma payını da eklersek ( opel için % 10 ) kadranda okuyabileceğin değer 242 km /sa olacaktır.

maks.hız değerleri için standartlar;
  • bir el bagajı ( 7 kg )
  • sürücü ( 75 kg )
  • yakıt doluluk oranı ( % 50 )
bu değerlerin altında olması durumunda ise maks. %1.5 kadar +sapma olacaktır. Bu da kadranda : 245 km/sa demektir.
Umut kardes bilimsel olarakta cevaplamıs gayet güzel hadi yokus asagı rüzgarı arkana da aldın diyelim 250 veya 260 olsun,260ta uzakta 540 binde araba için

arkadaslar benim bildiğim rodaj olayı eskidenmiş şimdi fabrikalar motorları daha arabaların üstüne monte etmeden hatası kusuru varmı diye belli bir km calıstırıyorlarmıs yani bir bakıma rodajını daha monte etmeden yapıyorlar.Dürüst olmak gerekirse ben arabama rodaj falan yapmadım alır almaz yerine göre bazen seri bazen normal kullandım ama aracımda hicbir performans kaybı yok.

fabrikaların yaptığı teknik veriler özel ortamlarda rüzgarsız,düz zemin, kaymak 1.sınıf kızıl asfalt, deniz seviyesi, yarım depo benzin, vs. vs. vs. bir sürü şartı var... biz arkamızı rüzgara versek azcıkta eğimi yakalasak zaten max. hız+ 10 ya da 15 i çok rahat yapmış oluruz...

arkadaşlar kadranla gerçek hız arasında fark olduğu doğrudur.sıfır araçların bile kadranlarında bire bir km yi göstermiyor.1996 dan beri otomobil dergisi kolleksiyonu yapan ve okuyan birisi olarak özellikle 1998-99 yıllarında çıkan oto moto spor dergisi test sürüçlerinde bütün aaçlar için bu kadran fark bilgisini veriyordu.isteyen arkadaşlara birkaç örnekle detaylı bilgisini veririm.ama max.hız konusunda çoğu arkadaşa katılıyorum.aracın max hızı belli koşullarda aracın ulaşabileceği maksimum hızdır.ve çoğu araç bunu maksimum devirine gelmeden yapabilir.ve eger koşulları değiştirirseniz(az benzin,rüzgar,eğim) arabanızın ulaşabileceği maksimum hız artar.ve devir kesiciniz devreye girinceye kadar araç hızlanmaya devam eder.

Geri