Arkadaslar yapmayin adamlarin milyon dolarlik arastirma gelisterme ile yaptigi yaga zararli diyorsunuz, kopru alti uretimi bor powermis bilmem neymis ovuyorsunuz, yapmayin bunu, ben uzunca bir sure bp nin gemlik tesisine ham madde goturdum bu yagin uretimi vs icin adamlarin yaptiklari testler kaliteyi belli ediyor.
Koymayin su bor power denen seyi arabaniza, ben bir kac tane katki koyulmus motorun carteri gordum inanin gordukten sonra cok pisman oldum bu katkiyi motora koyduguma.
MAgnetec zarar veriri denmis bu olay o sekilde degil hic bir tam sentetik motor yaginin icinde metal parcasi yada metal parcacigi ppm duzyinde dahi bulunmaz, bulunamaz. Cunku bu bu yagin yaptigi ise terstir.
Neyse atisma tarzina donmesin, ancak ben her zaman sunu solerim ve soyleyecegim, sacma sapan bir ureticinin kopru alti uretimi yerine arkasinda bp nin oldugu castrolu kullanirim bu boyledir benim icin.
Bu arada dip not olarak soyliyeyim, magnetec ve edge in kutularinin arkasinda hic katki maddesi eklemeyin diye yazar.
tamam sende haklısın arkadaşlar uçmuş castrolü hafife almaklada
bor powerda öyle merdiven altı üretim falan değil
ayrıca senin o dediğin yağlar teflon bazlı yağ katkıları bunun yağla bir ilgisi yok onlarla bor powerı karıştırmamak lazım
o arkadaşlar nasıl hata yapıyorsa sende o kadar büyük bir bilgi yanılgı hatasına düşersin
o senin dediğin yağların hepsi teflon bazlı yağ katkılarıdır karıştırmamak lazım.
Bende o yağların neler yapdığını zamanında çok gördüm o zamanlarda kimse tavsiye etmezdi
hatta o teflon katkılarınıda kimlerin kullandığınıda söyliyim km si yüksek yağ yakan mazotlu araçları olanlar araçlara satmadan önce katarlardı o teflon katkılarını geçici bir süre arabanın yağ yakmasını keserdi toparlardı arabayı satana kadar ..
sonra arabayı teflon bağımlısı yapardı etkisi geçdimi daha beter olurdu araba tekrar teflon koyman gerekirdi bir zaman sonrada motorun bütün kanalları teflon kaplama olduğundan motor ya yatak sarardı ya biterdi.. yani o tip yağ katkılarıyla bor u karşılaştırmak o arkadaşların castrolü küçük görmesiyle aynı bilgi eksiliğine götürür.. abartmamak lazım..
Aşağıdaki linkde bor powerın resmi sitesinde aldıkları sertifikalar var hepsi yabancı resmi kurumların sertifikaları ve bilhassa tüv ile bam e çok dikkat et o kurumlar öyle her keze sertifika vermezler hele motoru bozucak arıza yaptırıcak bir maddeye hiç vermezler..
o listede yok ama ASTM-AMERİKA Aşındırma-Sürtünme Sertifikası da mevcut borun..
http://www.nnt.com.tr/Sertifikalar.html
buda resmi sitelerinde sıkça sorulan sorular bölümü sanırım her kez sorularının cevabını bu bölümde bulabilir..
http://www.nnt.com.tr/Sss.html
Bilhassa 3 ve 9 u yazmak isterim..
3) Bor Power kullanımında aracımın motoruna zararı olurmu
BORPOWER ® de bulunan Aktif maddeler kimyasal etkileşim sunmazlar. Bu parçacıklar nano kristal özelliğindedir yani çok küçük boyutta olmalarından dolayı motorda hiçbir yeri tıkamazlar. BORPOWER ® ´de bulunan aktif maddeler motorda oluşan yüksek ısı ve basınçlarda bile özelliklerini kaybetmezler, stabil kalırlar.
9)Bor Power motor içinde nasıl çalışır
BORPOWER ® aktif madde olarak bor elmas tozu (MCDP) ve nanobor (NBN) içerir. MCDP-Kristalleri yüksek basınç altında pürüzlü metal yüzeylere sıkıca preslenir, mikron mertebesinde boşlukları doldururlar ve elmas sertliğinde, pürüzsüz koruyucu bir film tabakası oluştururlar. Nanobor bu yüzeyleri kaplayan MCDP katmanları arasında ayrıyeten bir kati yağlayıcı etkisi gösterir.
Preslenmemiş olan MCDP-kristalleri MCDP tabakaları arasında bilye yatağında gibi yuvarlanarak sürtünmeyi daha da azaltır. MCDP-kristallerinin çapı 0,5 ila 5 nanometre arasındadır
buda bor power ı ihrac ettikleri ülkeler