Evet arkadaşlar kısa kısa deneyimler yazımıza devam ediyoruz
Nokia nın X6 ile beraber verdiği 1 yıllık ücretsiz indirme hakkı "Ucuz etin yahnisi..."olayına dönmüş durumda sistem çökmeleri cevap vermemeler indirmenin yarıda kalması yada hiç başlamaması insanı çileden çıkartır.
5MP kamera arkadaşların dediği MP herşey değildir sözünü kanıtlar nitelikte.N73 ün 3.2MP kamerasını yakalayabilmesi için baya ince ayar yapmak zorunda kaldım ve hala içime sinmiş çekimler yapabilmiş değilim.Dış ortam çekimleri gayet net ve güzel fakat iç ortamda heleki flaş ı kullanmak zorunda olduğunuzda fotoğrafın alt kesiminde parlamalar oluyor sisli bir görüntü ortaya çıkıyor.Yeterli ışık olduğunda flaşsız çekim bile otomatik ayardan daha iyidir.
Nokia nın sitesinde yazan 35 saat müzik çalmak sanırım hayal çünkü sadece günlük 100sms ile bile 2gün anca dayandı fakat umutluyum bataryanın tam kapasiteye ulaşması bir kaç doldur boşalt zamanını alabilir.Beklemedeyim.
Telefonda bir iki kere ovi mağazasına girdim çıkış tuşu koymayı unutmuşlar
uygulamayı kapatamadım..Webde fazla gezip telefonu kızdırırsanız reset ile karşılaşıyorsunuz.
Wireless nedendir bilinmez keyfekeder çalışıyo.Wireless bağlantısı kesildi diye bir hata almak artık şaşırtıcı değil benim için.Yada internette gezinirken geçersiz sunucu hatası almak.
Telefonun ses seviyesi kesinlikle ve kesinlikle tatmin edici değil.5800'ın bir üst versiyonu denildiğinde çok şey beklemiştim bu telefon ne "Music Edition" olabilir nede "Internet Edition" haddini aşan bir sıfat olmuş bu telefon için Music Edition yada Comes With Music
Dokunmatik gerçekten çok güzel fakat bazı eksiklikler ve sorunlar var.Mesela:
Sensörler biraz fazla hassas telefon biraz yan dönse qwerty ile karşılaşıyorsunuz ki yan yatarken mesaj yazma keyfini bozuyo
bazılarınız sensörü kapat diyebilir hemen cevap vereyim denedim mesaj yazma ekranı direk qwerty klavye olarak açılıyo ordan alfanumerik tuş takımına geçiliyormu bilmiyorum denemedim bu yazıyı yazarken aklıma geldi açıkcası
Telefonda anlayamadığım bir kaç hata daha var fakat açıklayamadığım için yazmıyorum.
Kısacası;
Tavsiye etmiyorum
Zamanla sinir bozabiliyor bu ufak tefek hatalar
Hepinize ilginizden dolayı teşekkür ederim.
Samsung'un kapasitif ekranlı bir telefonunu artık düşünebilirim gördüğüm kadarıyla dokunmatik telefonların menü içerikleri birbirine baya benziyo buda samsungdaki menu karmaşasını ortadan kaldırmış durumda.
Htc telefonlar nedense içime sinmiyo ama deneme fırsatım olursa belki fikrimi değiştirebilir.