Doğukan Kardeşim, son zamanlarda yaşına göre en donanımlı opelim.net üyelerinden biri olarak görüyorum seni..Genelde konulardaki yorumların ve temas ettiğin noktalar açısından gerçekten de iyisin
fakkaat
passat yorumların (bana göre) biraz iddialı..Neden dersen, öncelikle o sınıf bir araç-ki milenium yıllarında D sınıfı,şimdinin E sınıfı ya da süper lüks aile sedanına eş değer idi-o kasa passatın comfortline ve 1.6 atmosferikleri de var ve ''PASSAT'' da olsa vectra b GL 1.6 atmosferikler kadar satmadı...Ayrıca Turboyla şişirilmiş bir araç, elbette sıradan 1.8 ile aynı değerleri vermesi beklenemez..Yani şahine de tak turboyu,uçar da konar da...Söz gelişi; bursa nın 2007-2008 lerde drag kralı Soğanlı mahallesinden kaportacı bir abiye aitti..87 model şahin idi ve 2.0 motorlu(tempra) , 1.3 barlı Turboluydu..Bu araç; m5 leri, subaruları harcıyordu...
Sen şimdi (örn tigran varken)96 model,b-c sınıfı ve neredeyse baz donanımlı bir araçtan inip de volkswagenin D sınıfındaki en performanslı ve donanımlı aracına binersen,doğal olarak şok geçirmen ya da etkilenmen normal...Öyle ki; önce GL donanımlı 1.6 GL bir vectra b ye binip, bir de forumumuzdan tanıdığın Kerem Abi nin namı değer Zender OPC Vectra sına binersen,her iki aracın aynı isimle aynı sınıfta olmasına rağmen arada ne kadar fazla uçurumların olduğunu anlarsın..
Benim, nedense söz konusu vw olunca, durup bir düşünesim gelir...Bu artık araçların kendinden midir yoksa Türkiye pazarının etkisi midir, tez yazmam gerekir ama bana kalırsa; 2000-2004 model 2.0 HDI dizel 136 hp ve 210 nm torklu peugeot 406 alınsa (omega alınmayacaksa) daha iyi alternatif olur...