Opel Alman Arabası ??

bende çok düşündüm bu american - alman olayını...
acaba forumda kaç kişinin aracı alman üretimi.
bir çok opel belçika ispanya gibi ülkelerde üretiliyor.bu montak-j mı bilemem ama....kafam karışık benimde...

Bizim 2008 astra belçika'dan gelmiş bayi öyle söylemişti ben o yüzden belçika da mı üretiliyor dedim ya da ne biliyim astralar belçika da diğerleri almanyadamı üretiliyor kafam karıştı benimde :)

Alman arabası derken aracın Almanya sınırları dahilinde üretilmiş olup olmadığını soruyorsan sanırım bunu aracın şasi numarasındaki belli varyasyonlarla anlıyorsunuz. (VW de öyle örneğin) Üretimi değil de markayı soruyorsanız yukarıda da belirtildiği gibi Opel Alman orijinli ve daha sonradan Amerikan orijinli bir şirketin kontrolüne girmiş bir markadır.

Şu an bana göre arabanın nerde üretildiğinden çok tasarım ve malzeme kalitesi, sağlam olması önemli. Bu durumda Almanya'da tasarlanan bir aracın belçikada ya da İspanya'da üretilmesi sadece işçilik maliyetleri ile ilgili diye biliyorum. Bugün sadece bu sektörde değil diğer sektörlerde de işçiliğğin en ucuz olduğu ülkelerde üretim yaptıkları görülmektedir. Mesela bilgisayar parçlarının yüzde 70-80'i çinde üretilmekte ama Taywan, Amerikan, vs.... mallarıdır. O yüzden kafanın karışmasına pek gerek yok.

bende çok düşündüm bu american - alman olayını...
acaba forumda kaç kişinin aracı alman üretimi.
bir çok opel belçika ispanya gibi ülkelerde üretiliyor.bu montak-j mı bilemem ama....kafam karışık benimde...
walla benım arabanın kaput ıcındekı plaketınde made ın germany yazıyor.
arkadasım benden 3 ay sonra GLS aldı 99 model aynı plakette yazan yazı "Türk Malı"
bende onla kafa yapıyorum sımdı sen avrupa arabayamı bındıgını sanıyon dıye :D

Walla byler benim makinanın kapı içlerinde alamanca yazıyo:) içim ferahladı derken sonra kaputu açıp parçalarına baktım vede ne göreyim "GM" yazısı ve araçta camına kadar hepsinde bu yazı :sorry: walla benim iyice kafam karıştı şimdi ne demek oluyo bu Amerikan-Alman karışımı melez bişeymi yaaa offfff opelci kardeşlerim araç satılıktır has Alman arabasıyla takas yapılır:kop:
tabi bu iin şakası aracımdan memnunum ben demekki artık Alman arabası demicezde OPEL yawww dicez ben bunu çıkartım sohbettten;)

bunları duyunca soğudum şimdi arabamdan...

amerikan diyebilmek için gm in sonunda c olması ve min. 3.0 litre motor olması lazım :D
alman bunlar alman ;)

Geri