opel alman mı amerikan mı ?

gm opel gm in almanya ayağı olarak vauxhall ı ingiltere ayağı holden i avusturalya ayağı olarak çıkarıyor...

kore malı chevroletler var o zaman chevrolette komple kore markası olsun mümkün mü böyle birşey ??

lamborghini de vw group a ait o zaman lambolar alman mı oluyo italyan mı ???
bir ferrariye sahibi hangi ülkeden olursa olsun italyan arabası demekten başka çaren var mı ???

opel de almanyaya mal olmuş bir markadır ve almandır...
nasıl ki tofaş türk markasıysa ve hiç değişmeyecekse bu durumda aynıdır...

hayla yazılmaz hala yazılır, işde değil işte diye yazılır bunlarıda öğren istersen... türkçeyi de yozlaştırıp başka milletlere kaptırmayalım :D

burdan benim çok düzgün yazdığımı çıkarmayın ama elimden geldiğince dikkat ediyorum sitede ki herkesten bu dikkati bekliyorum bu konuyla ilgili başlık açıcaktım buraya nasip oldu...

JD Power and Associates nedir bilir misiniz? Otomotiv sektörünün en önemli tüketici araştırmalarını yapan ve müşteri memnuniyeti kriterlerini belirleyen ABD merkezli bir kuruluştur. Açın bakın bakalım raporlarına, Opel için ne diyorlar. Buyrun size örnek;

http://www.jdpa.com/studies_jdpower/pressrelease3.asp?ID=2004056

Bakın ne diyor bu raporda: German Manufacturer Opel Records Significant Improvement, (alman üretici Opel dikkate değer gelişim gösterdi)

Bakın bir başka haber:

http://findarticles.com/p/articles/mi_hb4893/is_200505/ai_n17955462

Opel will add high-end model; New flagship for GM's German brand due before 2010.(General Motors) ( Opel üst sınıf bir model ekleyecek; GM'nin ALMAN MARKASI için yeni bayrak gemisi 2010'da hazır)

http://en.wikipedia.org/wiki/Opel

Headquarter, yani merkezine bakın: Rüsselsheim, Germany

E, şimdi bu da mı HERKES'e (her keze değil) kapak olsun diyelim??

Seviyeyi korusak diyorum..

opel tam amerikan olsa corsa modelide amerikada satışa çıkarılırdı. bir adet bile satılmıyor yeni corsalar.

valla istediğinizi deniyin kim alırsa marka onun olur markanın menşeyide o olur gm alırsa o marka amerikalı olur vw lamborginiyi aldı evet lamborginide alman oldu zaten iç tasarımı artık lamborginilerin her kez söylüyor bütün araba testerları a6 nın kopyası olmuş yani vw hemen etkisini göstermiş

yarın öbürgün tata alırsada hint malı olur bu kadar bazit idrak edemedğiniz şey insanlarla şirketleri karıştırıyorsunuz opel bir şirkettir bir insan bir birey bir şahıs değildir şirkettir ve şirketler hangi şirket alırsa o şirket diğerinin her tür yaptırım ve kurallarına %100 tabii olur bu kadar basit

verdiğiniz örneklerde kusura bakmayın komik yok bizi amerikalılar büyütürse ne olurmuş falan filan öncedende arkadaş liverpoolmuydu neydi onu rus almışmış diye örnek gösterdi yapmayın lütfen şahıslarla şirketleri ayırt etmeyi bilin şirketler yemek yemez nefes almaz duyguları olmaz şirket şirkettir bu kadar basit kim alırsada ona tabi olur

sizler olaya çok duygusal ve taraflı yaklaşıyorsunuz düz mantık opel in sahibi kim gm bundan ötesi varmı yok hayla neyi bu kadar uzatıyorsunuz anlamıyorum kurucusu alman olabilir çalışanı alman olabilir almanyada fabrikası olabilir ama patronu sahibi kim gm bitti o zaman gerisi hikaye..

Adamlar şirketlerimiz diyor general motorsun sitesinden size resmi örnek veriyorum adamlar resmen ürünlerimiz demiş opeli bir ürün olarak sergilemiş elindeki diğer markalarla hayla neyi konuşuyorsunuz anlamak mümkün değil

altınızdaki arabalar ne kadar inat ederseniz edin alman değil bu kadar basit alman malıda değil bu kadar basit sahibi amerikalı olan bir firmanın fason üretimi doalylı yoldan amerikan malı tabiki

istediğinizi söyleyin gerçekleri değiştiremessiniz gm in opelin efendisi olduğu gerçeğini değiştiremessiniz gm oyuncak gibi parmağında bu markalarla oynuyor

haa bu arada chevrolet örneği veren bir arkadaşım oldu chevrolet iki tane var tıpkı ford gibi amerika chevrolet avrupa chevrolet bunlarıda ayırt edelimde cahillik olmasın

gereksiz soru, gereksiz tartışmalar,gereksiz gerginlikler.yaw siizene nekadar uzadı gitti bu konu boşyere velevki amerikan, alman diyenler satacakmı yada alman amercan diyenler satacaklarmı.bakımını yaptırın binin yaw Türk ün malı olmadıkdan sonra ne farkederki kimin yaptığı.ha alman ha amerikan ha çin:S

yok arkadaşım arkadaşlar inatla hırsla alman diyorlar bende onlara basitçene bir soru soruyorum

opelin başındaki patron kim ?? kim gm gm in patronu kim amerikalı Rick Wagoner ee o zaman bütün gm ve alt markalarıda dahil olmak üzere bütün bu markaların sahibi kim Rick Wagoner e peki Rick Wagoner kim virginyanın köyünde yetişmiş amerikanın orta gelirli bir ailesinde büyümüş ve şu anda gm in başındaki adam....

yani opelin sahibi kimmiş şu anda amrikalı Rick Wagoner...

abi hani şirketle kişileri karıştırmayın diyordun, şimdi tek kişiden bahsediyorsun?? nası iş ben anlamadım ????

marka dediğin an, ALMAN markası olur,
sahibi kim dersen AMERİKALI bir adam olur, olay bu...

yani OPEL bir ALMAN MARKASI'dır.

yok yok hayla aynı fikirdeyim umutcum ben siz hep şahıslardan bahsediyorsunuz diye birde sizin dilinizde anlatıyım dedimde ondada üstümüze çamur attın bak ayıp oldu :)

Opel Eskiden bir Alman Markasıdır Dİyelim ortada buluşalım :D

bu arada arkadaşlar valla bakın hiç kızmıyorum yani kızanınız varsa yazmasın burda tatlı tatlı tartışalım düşüncelerden güzel fikirler doğar bunlarda biraz düşüncelerin çatışmasıyla olur umudum sende kızıyorsan kızma yani diğer rakadaşalrda öyle yoksa banane opel gm ben arabama bakarım kimse bana para vermiyor opeli yada gm i savunmam için

bu arada arkadaşlar valla bakın hiç kızmıyorum yani kızanınız varsa yazmasın burda tatlı tatlı tartışalım düşüncelerden güzel fikirler doğar bunlarda biraz düşüncelerin çatışmasıyla olur umudum sende kızıyorsan kızma yani diğer rakadaşalrda öyle yoksa banane opel gm ben arabama bakarım kimse bana para vermiyor opeli yada gm i savunmam için

medeni olarak tartışıyor ve fikir paylaşıyoruz.. kızma falan yok..
ama marka ALMAN.
sahibi AMERİKALI .. :)

Geri