- Konuyu Başlatan
olurmu canım öyle şey her kezin anası babası bellidir siz diyorsunuzki üstümdeki kıyafet alman ayakkabılarım amerikan malı ne fark eder sen sonuçda türksün annende babanda türk
opel için önemli olan senin anan baban kim sorusu? ananda babanda gm yani amerika o zaman opelde amerikan kuruluşununa ait yani amerikan malı olay bu kadar basit fabrikaları üretimleri isterse ugandada mozambikde olsun ister almanyada bir ara türkiyede de fabrikaları vardı bunlar önemsiz şeyler yani adamların bir üretim stratejileri lojistik taktikleri vardırki ordalardır bu onları ol ülkenin malı yapmaz ama...
işi parçaya falan getirilirse o tamamen lojistikle ilgili bir olay markayla alakası yok adamlar ucuz görür çinden bile mal alır mal yaptırır
bizim burda konuşduğumuz bu kuruluşda kim opel kapansın derse kapatılır baba kim söz sahibi kimde ise opelin sahibide odur buda gm dir....
yani göz göre göre koskoca gm in sahibi olduğu opeli insanlar hayla inatla niye alman malı olarak görmek istiyor anlamak mümkün değil opel ingilteredede üretiliyor brezilyadada fabrikası var gm in.
inatla yok almandır yok parçası almanyada üretiliyor yok bilmemne yani bunlar komik şeyler her marka karları lojistik taktikleri ve yatırımları doğrultusunda en ucuz üretim için fabrlarını oralara kurarlar ama bu onları oraları yapmaz
bu gün dünyanın bütün markalarının fabrikaları çinde üretimleri çinde şimdi onlarda çin malı oluyor misal nike adidas bmw suzuki honda v.b.. o zaman sizin mantığınızla bunlarda çin malıdır diyelim biz...
yani hayla opel almandır diye inat etmemnin mantığı nedir adam opel alman dır adam kurmuş fabrikayı tamam o zaman alman malıymış ama götürememişler falan filan gm de amerikalılar satın almış bütün fabrikayı markayı her şeyini o günden beride bütün karar kitap hukuk üretim logistik amerikalıların elinde yoksa nasıl olurda özgür bağımsız bir marka kendi modellerini başka markalar adı altında satılmasını ister bu gün opelin araçları farklı farklı markalar altındada satılıyor buna karar verende gm...
Bugatti de italyan malıdır esasen ama vw satın aldı yüz milyon dolarlar yatırım yapdı markayı diriltti veyron modelini falan yapdı artık her kez biliyorkibugatti vw nin yani alman malı italyayla hiç bir bağı bağlantısı yok
Kısaca güneşi Balçıkla Sıvayamassınız Gerçekleride Böyle Kapayamassınız yanlışdır..
işte benim söylemek istediğim bu opel ballll gibi amerikan malıdır
hala inat eden arkadaşlar varsa yok opel alman mantığı ile üretilir diye buyrun bu linki inceleyin koskoca opel olmuş chevo
http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=32197
Son düzenleme: