astra iyidir
yaklaşık 2 hafta önce opel astra sedan 1.3 cdti enjoy plus aldık 2011 0km..araç şu an 600kmde..şunu rahatlıkla diyebilirim arabanın yokuşta çekiş sıkıntısı yok devrinde kullandıktan sonra..45 dereceden daha eğimli bir yokusu arabada 5 kişi varken durağan halde başlayıp rahatlıkla 80km hızla bitirebiliyorsunuz gazı köklemeden..yokuş en fazla 100m bu arada...1. vites hantal biraz..2 ve 3. viteste koltuğa yapışma hissi oluyor,diğer viteslerde bu yok.ama max. tork aralığında kullanıldığı sürece kesinlikle ne yokuşta ne sollamalarda sizi yüz üstü bırakmaz..tabi bi focus 1.6tdci 110 hp gibi de uçmuyor araba..yakıt olarak yorum için erken ama ş.içi 6.3 un altına hiç düşmedi..karışıkta en iyi 5 uzun yolda en iyi 4.3-4.5 gibi rakamlar gördüm..ama performanslı kullanmaya kalkınca ş.içi 7.5 a kadar çıkıyor ...iç mekan kalitesi,hoparlör ses kalitesi,ses yalıtımı,donanımları,yol tutuşu,verdiği sağlamlık hissi,konforu gayet tatminkar..iç mekanı çok ferah kim binerse binsin söylediği ilk şey arabanın çok geniş olduğu ve orta konsolunun şık olduğu.içeri ses alma olayı sınıfına göre çok iyi...2 ay boyunca focus,megane,astra arasında gidip gelmiş biri olarak astrayı seçtim ve çok memnunum..tek sıkıntım yakıt ilk kez dizel araba kullanıyorum ve motor yeni.umarım düşecektir...