opel astra h yakıt sorunu 1.3 cdtı!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan okan_730
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ben volvo s40 1.6d de 2.5 - 3 litreyi görüyorum bazen.. depo full iken 1400km menzil veriyor sakin kullanımda.., normal yani 3.4 :D

+1, ben Ankara-İstanbul yaparken, yolun 120.km'sinde, menzilim 1020 km. gösteriyordu...

uzun yolda sanirim 6.5 yakiyo... bence felaket bi rakam...

ben 2008 astra sedan 1.3 cdti ile 2 bayram önce depoyu fulledim. 100 km sürat, hız sabitleyici ile 1000 km yol gitmiştim.

astrayla yokuş aşağı giderseniz aynı hız aynı devirde ayağınızı gazdan çekin bilgisayar 0 gösterir yani tüketmez..onun için o fotoya bakıp aldanmayın..hangi şartlarda çekildiği önemli..aynı devir aynı hızda azıcık gaz verirsin atıyorum 1-1.2 gösterir..astra sehirdışı değilde motorun küçük kasanın ağır olmasından dolayı şehiriçinde fazla yakıyor..tabii herkesin şehiriçi anlayışıda farklıdır bulunduğu ile göre..ama bana göre şehiriçi fazla...

astrayla yokuş aşağı giderseniz aynı hız aynı devirde ayağınızı gazdan çekin bilgisayar 0 gösterir yani tüketmez..onun için o fotoya bakıp aldanmayın..hangi şartlarda çekildiği önemli..aynı devir aynı hızda azıcık gaz verirsin atıyorum 1-1.2 gösterir..astra sehirdışı değilde motorun küçük kasanın ağır olmasından dolayı şehiriçinde fazla yakıyor..tabii herkesin şehiriçi anlayışıda farklıdır bulunduğu ile göre..ama bana göre şehiriçi fazla...

Fotoya iyice bakarsan hız sabitleyicinin açık olduğunu görürsün arkadaşım bilmem bu senin için bişey ifade edermi

Fotoya iyice bakarsan hız sabitleyicinin açık olduğunu görürsün arkadaşım bilmem bu senin için bişey ifade edermi

Hiz sabitleyici acik olmasi durumunda da eger yol yokus asagi ise, arkadasin bahsettigi yakit kesme durumu gerceklesebilir.

Yani hiz sabitliyici bu durumu degistirmez.

yakıt kesme durumunda arkadaşın kendi ağzıylada dediği gibi anlık tüketim 0'a iner oda olmadı 1 2 gibi gözükür (gözükürmü bilmiyorum ama gözükebilir herahlde :D )

Bugün araç ilanlarını gezerken bi Ford Focus gördüm 1.6 dizel 100km hızla resim çekmiş adam devir saati 1900 yakıt tüketimi 3.4 mü 4.3 mü neydi :D gerçi ikisinden hangisi olursa olsun 1.6 motorla bizden az yaktığı kesin :D

an itibarı ile düzeltme yapıyorum buyrun foto :)

adszlkp.png
foto bende cıkmadı ama evet haklısın..iş yerimde sıfır focus kullanıyorum 5,3 lt/ 100 değeri pek fazla cıkmıyor..uzun yolda denemedim ama eminim 4,5 lt/100 lere iner..yani burda gücü daha ucuza alıyorsunuz... :)

Murat bey fotoyu kısaca şöyle özetleyeyim 1900d/d bir Focus ve 98Km/h sabitlenmiş ve yakıt tüketimi 3.4 lt

hız sabitleyicinin açık olması durumu değiştirmez..açıkken yokuş aşağı insende değer 0 gösterir..yazdıklarından konuya vakıf olmadığın anlaşıldı..bu nedenle benim için bir şey ifade etmez...

Geri