hayırlı uğurlu olsun 80 bin km lpg li yeni kasa opeller hayla trafıkte gezıyor ben sadece insigniada duydum supab olayını inşallah yaşamayız saygılatr
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
konuyu çoğu kişi yanlış biliyor. lpg ve benzin arasında yanma ısısı bakımından pek bi fark yok yani subabları eriten lpg nin yanma ısısı değil. iki yakıtın ateşleme avansı değişik. yani yanma süreleri aynı değil. motor benzine uyumlu olduğu için lpg yi verimli yakamıyor. bu da ortalamanın çok üstünde yeksek ısınmalara sebep oluyor. bu nedenle subabların eriyeceği kesin. ama ne zaman eriyeceği kullanıma bağlı. yüksek devirlerde avans farkı arttığı için daha fazla deformasyona neden oluyor. çelik subab takmak geçici bi çözüm olabilir ama motorda başka parçalarında magnezyum alaşımlı olduğunu duymuştum. yani motor çelik sübab olsa da çok daha erken rektefiye isteyecektir. bunun dışında rölantide benzinle çalıştırmak hiç bi işe yaramaz.
Almanya'da lpg'li 140hp araçlar satışa sunulurken neden Türkiye'de fabrika çıkışı lpg'li araç satışı yapmıyorlar anlamıyorum. benzin olmuş 5 lira. millet lpg diye ölüyor. aracın fabrika çıkışı lpg'li olanı var ama bizim ülkemizde değil.
İlginç olan ve en tuhaf noktada dediğiniz gibi burası, dünya da LPG nin en çok kullanıldığı ülkelerden birine, sen LPG li araç ithalatı yapma.
Tam emin olamıyorum, ama belki ithalatında normal otomabilden farklı olarak yapılması gereken işlemler vardır, buna benzer bir olay fluence in elektriklisi ithalatıdır. Kesin mevzuatta bunun bir olayı vardır ve Opel çok ağır şartlara maruz kaldığından bunu yapmıyordur.
Yoksa opelin lik FABRİKADAN LPG li aracı astra j değil, Astra H, Zafira B, Corsa D de de Dual Fuel adı altında fabrikasyon LPG li olan araçları vardı, youtube da bolca videoları var. Benim aklıma gelen tek engel, ağır şartlara sahip devlet ithalat mevzuatı...
http://www.youtube.com/watch?v=OIlEtTb5WyY
İlginç olan ve en tuhaf noktada dediğiniz gibi burası, dünya da LPG nin en çok kullanıldığı ülkelerden birine, sen LPG li araç ithalatı yapma.
Yüksek ihtimal sebebi fiyatıdır, opel.de'ye bakarsanız lpgli dieselden pahalı, türkiyede kimsenin lpg kiti için 10bin tl fazla vermeyeceğini biliyorlar işçiliği ucuz bir ülkeyiz sonradan taktırmak bizim ülkemizde ucuz bu yüzden gereksiz görüyorlar olsa gerek tabi bu benim tahminim.