Anladım hocam çok sağolunZinciri sadece üstten değil , aracı lifte kaldırıp çalışırken alttanda dinlemek gerekiyor.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Anladım hocam çok sağolunZinciri sadece üstten değil , aracı lifte kaldırıp çalışırken alttanda dinlemek gerekiyor.
O kadar çok yüksek değil hocam sesi de her zaman yapmıyor biraz ısınıp istop ediyorum mesela 5 dakika sonra marş yapınca tirrrr diye ses gelip kesiliyor arada da ustanın demesine göre zincir sesi geliyor dediGeçmişte benim aracımda paletleri kırmıştı, aracın sesi traktör sesine yaklaşıyor. Ses farkı çok fazla oluyor oradan bile anlarsınız.
Yani arabayı devirli kullanmak daha mı sağlıklı aslında zincir açısından? Bolluğunu toplar demişssiniz onun için sordum. birde her çalıştırmadan önce yarım marş yapmak aracın zincirini daha sağlıklı tutar mı eğer yağlama başlıyorsa?Bu km de palet kırması zor bana göre farklı bir ustaya da gösterin. Bizim motorlarda ilk çalıştırmada zincir sesi normal hatta soğuklarda daha fazla çıkıyor ses... Şunu deneyin aracı .çalıştırmadan önce start tuşuna frene basmadan 8 sn basılı tutun sonra kadran selamlama bitince ( yağ pompası yağlama başlayacak ) bu şekilde çalıştırın .. Zincir sesini bir daha dinleyin ... Hangi yağ var motorda ? Bazı yağ modellerinde dexos 2 destekli olsa da zincire çok tutunamadıkları için ses yapar.. Elinde sonunda zincir değişecek orası ayrı konu ama 70 k düşük bir km.. Opelin bu dizel motoru teknoloji harikası bir motor .. zincir , devri yüksek tutarsanız bolluğunu toplar sertleşir .. Bu peletler ve gergi pimi bunun için var .
merhaba, bunu tam olarak nasıl yapacağız acaba. benim araçta bazen ses geliyor henüz 109 binde.3. kez farklı kasa ama 1.6 dizel insignia araca biniyorum .. Artık elim alıştı sabah ilk çalıştırmada 8 sn basıp kontak açılınca bekleyip bu şekilde çalıştıyorum ve hiç zincir sesi almıyorum . Gün içindeki diğer çalıştırmalarda eğer çok uzun yatmadıysa araba bunu yapmadan direk çalıştıyorum yine zincir sesi almıyorum . ( bunu insigniateam sitesinde birinden okumuştum o gün bugündür işe yarıyor ) Şu andaki insingnia gs 2018 aynı motor ve 170 k da.. Kmden dolayı değiştirme zamanım geldide geçiyor ... Devirin zinciri sertleştirmesi konusunu 1.6 dizel motorun nasıl yapıldığını anlatan bir videoda görmüştüm , motorun dayanaklılığını anlatıyordu o zaman öğrendim. Zaten gergi de bu işi yapıyor yani bolluk - gevşeme durumunda aşınan paletlere doğru zinciri bir miktar ileri itiyor .Ben uzun uzun dip gaz devirli gitmiyorum ama arada bir bir bahane bulup 2500 -3500 arasında kasıyorum motoru 10 - 15 dk. dakika .. motul yağ kullanıyoruz. zincire iyi yapıştığını ve ısınınca da iyi çalıştığını hissediyorum . bu motorun gürültüsü - zincir sesi tüm Opel 1.6 dizel modellerinde var. Devir dizelde abartmadan iyidir elbette. Egr içinde sağlıklı.
Araca binip frene basmadan start stop düğmesini basılı tutun, takribi 6-7 sn sonra kadran selamlaması yapmaya başlar ve ışıklar yanar. kadran selamlaması bitip ışıklar söndüğünde frene basıp start tuşuna basarsanız araç çalışır.merhaba, bunu tam olarak nasıl yapacağız acaba. benim araçta bazen ses geliyor henüz 109 binde.
bazen ses geliyor bazen gelmiyor zincirden. bazen sıcakken bile gelebiliyor ilginç bir şekilde. bazen soğukta bile gelmiyor ilk marşta.
bunu tam olarak nasıl yapacağım acaba. 8 sn ye frene mi basıp bekleyeceğim, sonra kontağa basacağım.
yada kontağı açıp 8 saniye bekledikten sonra mı marşa basmalıyım.
saygılar
merhaba, bunu tam olarak nasıl yapacağız acaba. benim araçta bazen ses geliyor bazen gelmiyor zincirde. bunu denemek isterim. 8 sn gaza basıp sonra kontak açıp mı çalıştırıyorum.3. kez farklı kasa ama 1.6 dizel insignia araca biniyorum .. Artık elim alıştı sabah ilk çalıştırmada 8 sn basıp kontak açılınca bekleyip bu şekilde çalıştıyorum ve hiç zincir sesi almıyorum . Gün içindeki diğer çalıştırmalarda eğer çok uzun yatmadıysa araba bunu yapmadan direk çalıştıyorum yine zincir sesi almıyorum . ( bunu insigniateam sitesinde birinden okumuştum o gün bugündür işe yarıyor ) Şu andaki insingnia gs 2018 aynı motor ve 170 k da.. Kmden dolayı değiştirme zamanım geldide geçiyor ... Devirin zinciri sertleştirmesi konusunu 1.6 dizel motorun nasıl yapıldığını anlatan bir videoda görmüştüm , motorun dayanaklılığını anlatıyordu o zaman öğrendim. Zaten gergi de bu işi yapıyor yani bolluk - gevşeme durumunda aşınan paletlere doğru zinciri bir miktar ileri itiyor .Ben uzun uzun dip gaz devirli gitmiyorum ama arada bir bir bahane bulup 2500 -3500 arasında kasıyorum motoru 10 - 15 dk. dakika .. motul yağ kullanıyoruz. zincire iyi yapıştığını ve ısınınca da iyi çalıştığını hissediyorum . bu motorun gürültüsü - zincir sesi tüm Opel 1.6 dizel modellerinde var. Devir dizelde abartmadan iyidir elbette. Egr içinde sağlıklı.
frene basmadan sadece basıp beklemeyeceğim, basılı tutup bekleyeceğim o zaman.Araca binip frene basmadan start stop düğmesini basılı tutun, takribi 6-7 sn sonra kadran selamlaması yapmaya başlar ve ışıklar yanar. kadran selamlaması bitip ışıklar söndüğünde frene basıp start tuşuna basarsanız araç çalışır.
normal anahtarla çalışan araçlardaki yarım marş olayıyla aynı yani aslında.