Opel Astra mi ? yoksa Seat Leon mu?

Astra derim tabii. Seat'in kalitesi (ic mekan) cok düsük bence. Arkadaslarin Seatlarina bakinca cok hizli asiniyor bence. Motorlara gelince ben sadece 1.6 lt motordan bahsedebilirim. FSI cok pahali (yeni opeli 115 bg sadece onunla kiyaslarim). Normal olani (105 bg) cok daha fazla tüketiyor, gücü ve cekisi Opel kadar memnuniyet verici degil.

Astrayı tek gecerim. Leon da beğendiğim bir tek tasarımı. Fakat sırf tasarım için de Leonu tercih etmem. Astra almadan önce düşünmedim değil, fakat leon un içini görünce anında soğudum ve vazgectim.

Son düzenleme:
Bende astradan önce leon düşünmüştüm ama cupra olmayınca ki o da aşırı pahalı normali kesmedi. Sonuçta astrayı seçmiştim.

Opelin motor performansını beğenmiyorum, Astra G sahibiyim 1.6 100 beygir motor performansından memnun diilim...

güle güle kullanın bence doğru tercih...

bence leonun 1.4 tsi motoru cok performanslı ve basarılı bir motor.ayrıyeten tipide cok hoş.leon daha agır basıyor

...Burada hiç değilse astramı yakalayamıyor ben 100 km 'de 4 lt ortalama yakabildiğim çok oldu...
.

2513454690_582dbf6f66_o.jpg

leonda kullanılan 1.4 TSI VW motoru çok iyi performans ve düşük yakıt tüketimi sunuyor, vergi değerleri 1.6 lt motor ile aynı.

ancak iç mekan kalitesi TR ye gelen modellerde Navigasyon sistemi olmadığı için göğüste oldukça falza boşluk yaratmış, göreceli bir estetik.
(çoğunlukla Leon almaktan vazgeçenlerin sebepleri arasında yer alıyor)

bununla birlikte dış tasarım ve 1.4 TSI motor ağır basıyor, kesinlikle kullanılması gereken bir model...

cupra olursa tek kapı olmamasına karşın Astra GTC ile kıyaslanması gerekir.

ilk olarak konseptlerde de görüldüğü gibi leonun tasarımı
( SEAT SALSA CONCEPT )
http://www.dieselstation.com/archive/Seat-Salsa/index.shtml
(tek kapılı olarak Astra GTC concept ile seçim yapılmasını oldukça zorlaştıran çizgilere sahipti..)

ASTRA GTC nin konsepti ise güncel modele oldukça yakındı zaten...
http://www.dieselstation.com/news/automotive/opel-gtc.html

Seceneklerde Astra h 1.8 140Hp var mı? :)

şu sartlarda ve dış görünüş itibariyle leon :)

Geri