Opel Insignia Almanyada satışa sunuldu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Vladimir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ben en düşük donanıma ve o motora o parayı asla vermem.eğer öyleyse tabi daha belli bile değil.1.6 motoru tam benlik ama fiyatları acayip aşar.76 bin ytl insigniaya verene kadar merso C alırım.ya da 50 bin ytl insignia baz alacağıma full+full 1.6 avensis alırım.

oyle olsun ya vw kitliyo fiyatı milley cayır cayır alıyo 50 000 degil 100000 ytl olsun hiçde burun kıvırmam opelin piyasası yükselsin biraz eskiden boyle degildi vectraya binmek ayrıcalıktı

alan gene alır siz merak etmeyin

Bu fiyatı türkiyedeki fabrika çıkışı sayarsak;
47000€+%84 özel tüketim vergisi+ %18 kdv+1000ytl plaka masrafı=
87000ytl+73000ytl özel tüketim vergisi+29000 kdv+1000 plaka masrafı=
190000ytl bu fiyatta olursa nasıl satar bilmem.

arkadaşlar insignia'yı yakından takip ediyorum.
bu amaçla insignia satışının yapıldığı ingiltere vauxhall web sitesini (www.vauxhall.co.uk) siz de incelerseniz göreceksiniz ki genelde sitedeki sterlin fiyatlarının yaklaşık 3 katı fiyata türkiyede ytl olarak satıldığını oranlayabiliriz.

bu sitede insignia'nın baz modeli (1.8lt) 15600 sterlin gözüküyor
bu oranlamayla 48-50 bin civarı bir satış fiyatı tahmin ediyorum

ayrıca 1.8 baz model vectranın 16700 sterlin olan satış fiyatı bize insignianın yaklaşık vectra ile aynı seviyelerde fiyatlandıracağını gösteriyor (motor ve donanım açısında)

dizel otomatik karşılaştırılmasında ise
vectra 1.9cdti 150 ps automatic 20600 sterlin iken tr de 67 bin ytl
insignia 2.0 cdti 130 ps automatic 18285 sterlin fiyatı bize bu modelin yaklaşık 60-65 bin ytl aralığında olacağını göstemez mi?

uzatmadan son olarak yukarıda tartışılan en üst modelin ingiltere fiyatının 26700 sterlin olması türkiyede yaklaşık 80-90 bin ytl civarında fiyatlandırılabilir. fakat büyük motorların bizdeki vergi katkısını düşünür isek bu değer 100 bini bulabilir.

benim çıkardığım sonuçlar bunlar tartışmaya açığım...

bir iki ay daha tartışacağız
çünkü bayi sonbaharda sipariş ilk teslimler ocak 2009 diyor...

not : almancam olmadığı için opel.de 'deki fiyatları karşılaştırmadım. bu konuda forumlardaki arkadaşlardan yardım istiyorum

Son düzenleme:
bu bahsedilen fiyatlar almanya fiyatıysa türkiyeye girişte gümrükten ve ötv lerden dolayı ikiyle carpınca ortaya muazzam bir fiyat cıkıyor ki bu da yeni a 4 ün fiyatına yaklasmıs olmak demektir.o fiyatlara a 4 veya bmw 3 serileri dururken kimse o arabayı almaz bence

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri