Opel Insignia Almanyada satışa sunuldu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Vladimir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Muhtemeldir. Ancak 1,6 motor için bu fiyatların çok yukarılara çıkacağını sanmıyorum. Ancak 1,8 - 2,0 vb motorlar için Başlangıç fiyatları bile 60.000 Ytl leri bulup geçebilecektir. Neyse Autoshow a ne kaldı. Bir aksilik olmazsa bu sene kesin ordayım. Opel de 4 adet İnsignia getirecek fuara. En azından şimdilik bu şekilde olacağı belirtiliyor.:good:

ya tutulucak (çok zor bi ihtimal) ya kırpacak ordan burdan yada son tercih kaldıracak bu modeli

22.700 Euro yaklaşık olarak Almanya anahtar teslim satış fiyatı... Kısaca Almanya perakende fiyatı... Yani Almanya'ya özgü son kullanıcı vergileri dahil fiyatı... Türkiye'ye girişi daha ucuz olur...

Bilen arkadaşlar bu 22.700 Euro'luk modelin Almanya'da ki vergilerini söylerse yaklaşık bir hesap yapmış oluruz...

Çok doğru bence hesap yaparken 1.6 baz fiyatını 15-18 bın euro + vergiler olarak düşünülemli yani 40 binden başlar gibime geliyor..

arkadaşlar merak etmeyin opelinde analiz ekibi var türkiyede opelin konumu stratejisini belirliyorlar buraya 80 100 bine araba getirirlerse sadece getirmiş olurlar o kadar satamıycaklarını çok çok iyi biliyorlar bu aracı vectranın yerine çıkardılar türkiyede vectranın pazarı belli ondan bayrağı devir alıcak bu araç yani passat la onla bunla rakip düşünmeyin bu araç piyasadavectranın konseptine oturtulucak

adamlar türkiyeye araç yollarken vectranın alıcı kesmini biliyor insignianıda aynı kesme aynı fiyat orantılarnda satmaya çalışır

yani şöyle söyliyim vauxhallın vectrasının bile ingilterede 1.6 sı yok 1.8 den başlıyor ama türkiyede gene donanımı kırpılmış aksesuar ve kalitesi fakirleştirilmiş ucuz malzeme kullnılmış insigniaları 40-45 bin ytl civarında satışa sunarlar.. bol bol 1.6 yollarlar o 1.6 larıda vectradaki gibi comfort elegance essential paket diye ayırırlar satışa çıkarırlar

inanın sırf türkiyede satabilmek için bir ara vecradada kısa bir süre essential çıkarmışlardı bom boş araba aynen öyle insignialar getirtirler sırf iki airbag bir klima bri abs o kadarmaksat araba satsın yollarda sayısı fazla olsunki inanlar bu insignilar iyi sattı deesin yani araba kendi reklamını yapsın

yani kısaca 40-45 bin ytl arası olur bence...

bu arada araç hakkında bir yorumda ben yapıyım çok uzun zamandır inceliyorum araçın bütün fotoğraflarını ve versiyonlarını araç iyicene amerikan tarzına dönüşmüş o alman havasından çıkmış iç dizaynı dış dizaynı saturn aura ların içine acayip benziyor saturn de zaten opelin amerikadaki adı malum sanırım isim değişikliğide ondan olmuş yeni vectra diye çıkartmamalarının nedenide o aracın tarzı iyicene almandan çıkıp amerikana kaymış yani ben arabanın iç resimerini gördüğümde sanki bir opel değilde alman değilde amerikan chryslera bakıyorum sandım ...

Şu zamanda hala 1,6 motordan 115 beygir güç üreten opele yazıklar olsun.6 ileri şanzuman koy ama motorun gücü hala 10 sene geriden gelsin bu ne saçmalık ya.opel pazarını neden kaybediyo bence biraz araştırma yapsın.İş geliştirmecilerini değiştirsin.Diğer markalar seneler önce 1,6 motordan 125 beygir güce olaştılar.mesela honda.volkwagen 1.4 motorda daha fazla beygir üretiyo.fiatlar bile opelden iyi durumda.kesinlikle o paraları haketmiyolar artık.bide utanmadan donanımdan çalıyolar.Yeter Türk halkını keriz yerine koymaktan vazgeçin.

Salim,
1.6 motordan 125 beygire ulaştılar demişsin,
ben sana 1.6 dan 300 bg de yaparım...
115 bg yeterli performans/yakıt sarf/kullanm ömrü vs oranını tutturuyorsa 115 bg olarak üretiliyordur, her firma belli sayıda kriteri belli bir oranlama ile kendine uygular.. örnek : %30 performans , %25 yakıt sarf , %35 motor ömrü vs vs... bu şekilde.

Salim,
1.6 motordan 125 beygire ulaştılar demişsin,
ben sana 1.6 dan 300 bg de yaparım...
115 bg yeterli performans/yakıt sarf/kullanm ömrü vs oranını tutturuyorsa 115 bg olarak üretiliyordur, her firma belli sayıda kriteri belli bir oranlama ile kendine uygular.. örnek : %30 performans , %25 yakıt sarf , %35 motor ömrü vs vs... bu şekilde.

senin anlattıklarına göre daha fazla güç üretenlerin hepsinde performans/yakıt sarf/kullanm ömrü dahamı düşük? Ben opelin yeni modellerinde tamamen ticari kaygı güderek üretim yaptığını düşünüyorum.Yani elinde kalan fazla parçaları hala yeni araçlarında kullanıyor.araçlar karakter olarak birbirlerinden farklı değil opellerde.Örnek cmonlar ve astralar.aynı malzemeler kullanılmışcmon kasa olarak biraz daha ufak sadece.Örneğin astra classic.hangi markalarda var böyle bi saçmalık?2001 yılında izmirde fabrikayı kapatırken elinde kalan malzemelerle sadece türkiyede astra f kasaları classic diye sattılar hemde 7 milyara.ozaman elinde astra f gls falan olan insanlar araçlarına 2. elde 7-8 milyar fiyat çekiyodu.piyasanın içine ettiler.şimdi astra g kasaları classic diye 25-30 bin YTL aralığında satıyolar.yeni kasalarındaki teknoloji ile bunlar birbirinin aynısı motor açısından.yahu yazık değilmi bu insanların parasına.opel halen 10 sene önceki tknolojisini satıyor.kendini birtürlü yenileyemedi benim fikrim.zaten yetkili servislerin kalitesizliği pazar paylarını kaybetmelerinin nedenleri hep bunlar.bakın opelin kendi segmentindeki tüm markalar son 5 yılda sıfır olarak daha çok satılmıştır hem dünyada hem türkiyede.

abi nasıl Cmon ( corsa ) ile Astra'da aynı malzemeler kullanılıyor.. tasarım benzer çizgiler diye aynı parçalar nası diyebiliyorsunuz..

ozaman BMW 3 - 5 - 7 hepsi aynı malzemeleri aynı parçaları kullanıyor da diyelim..

parçalar farklıdır.. aynı motorun iki farklı modelde hatta 3-4-... kullanılması da saçmalık ve ya eski teknoloji olmaz aksine yeni teknoloji ile mümkün olur.

ayrıca her modele hep farklı parçalardan toplanan bi motor yapılmaya kalkmak bu çağ da hiç de akıl karı değil, birebir harakiri hatta :)

bugün en iyi motorlar hep alman teknolojisinden.. farklı hacimlerde değerlendirilen motorlardan çoğu BMW ye ait... ancak opel motor konusunda ciddi çalışmalar yapıyor, bunları da yeni modellerde görüyoruz..

servis kısmına gelince, bu türkiyede boyle, sebebi de Türk elemanlar.. çalışanlar... TR opel yönetimi en yukarda da..

senin fikrine saygı duyuyorum umut.aa ben şahsen 2009 model1.6 115 beygir opelalmayı tercih etmem.evet haklısın iyi motorlar hep almanyadan çıkıyo katılıyorum en dandiğinide opel yapıyo tüm almanlar arasında.o yazılan fiyatı haketmiyo.1.6 A3 ile !.6 astra aynı segment araçlar nası mukayese edebilirsin bunları sen?al sana 2 adet alman.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri