Opel Insignia Almanyada satışa sunuldu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Vladimir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
arkadaşlar insignia'yı yakından takip ediyorum.
bu amaçla insignia satışının yapıldığı ingiltere vauxhall web sitesini (www.vauxhall.co.uk) siz de incelerseniz göreceksiniz ki genelde sitedeki sterlin fiyatlarının yaklaşık 3 katı fiyata türkiyede ytl olarak satıldığını oranlayabiliriz.

bu sitede insignia'nın baz modeli (1.8lt) 15600 sterlin gözüküyor
bu oranlamayla 48-50 bin civarı bir satış fiyatı tahmin ediyorum

ayrıca 1.8 baz model vectranın 16700 sterlin olan satış fiyatı bize insignianın yaklaşık vectra ile aynı seviyelerde fiyatlandıracağını gösteriyor (motor ve donanım açısında)

dizel otomatik karşılaştırılmasında ise
vectra 1.9cdti 150 ps automatic 20600 sterlin iken tr de 67 bin ytl
insignia 2.0 cdti 130 ps automatic 18285 sterlin fiyatı bize bu modelin yaklaşık 60-65 bin ytl aralığında olacağını göstemez mi?

uzatmadan son olarak yukarıda tartışılan en üst modelin ingiltere fiyatının 26700 sterlin olması türkiyede yaklaşık 80-90 bin ytl civarında fiyatlandırılabilir. fakat büyük motorların bizdeki vergi katkısını düşünür isek bu değer 100 bini bulabilir.

benim çıkardığım sonuçlar bunlar tartışmaya açığım...

bir iki ay daha tartışacağız
çünkü bayi sonbaharda sipariş ilk teslimler ocak 2009 diyor...

not : almancam olmadığı için opel.de 'deki fiyatları karşılaştırmadım. bu konuda forumlardaki arkadaşlardan yardım istiyorum

çok mantıklı yaklaşım benim anlatmak istediğimde buydu...

Baz donanım basit hesapla türkiyeye giriş bedeli 25000 euro olarak hesap edersek 25000 Euro * 1,90 = 47,500 ytl. + 561,00ytl ( MTV ) + 17,575 ytl ( ötv ) + 11713 ytl (KDV ) = 77349 ytl.+ nakliye + opel türkiye karı + bayi karı dahil + plaka masrafları filan 80000 ytl nin altında olmaz..
Ötekini hesap bile etmiyeyim çünkü 42000 ytl + % 84 ötv + 2326 ytl mtv + ÖTV ve ARAç bedelinin kDV'Sİ + ......= yaklaşık 180,00ytl kadar filan ediyor herhalde..

22.700 Euro yaklaşık olarak Almanya anahtar teslim satış fiyatı... Kısaca Almanya perakende fiyatı... Yani Almanya'ya özgü son kullanıcı vergileri dahil fiyatı... Türkiye'ye girişi daha ucuz olur...

Bilen arkadaşlar bu 22.700 Euro'luk modelin Almanya'da ki vergilerini söylerse yaklaşık bir hesap yapmış oluruz...

dergi de opel uygun fiyatla müşterisinin gönlünü fet etmeye calısacak dior

baz donanımlı benzinli opel alacağıma full donnıma yakın dizel c5 alırım aynı paraya...

aynı konforu ve kaliteyi alamazsın buda bi gerçek

konfor konusunda C5 in hiçbir - si yok ama kalite zmanla nasıl olur bilmiyorum çünkü yeniyken hepsi güzel

Şöyle bir karşılaştırma yaparsak. Benim aracın almanya satış fiyatı indirimiyle 22.900 Euro. Ama onlarda cam tavan standart. Onuda düşersek 21.200 Euro gibi bir rakama geliyor. Türkiye de bayi indirimini de işin içine katarsak 45.200 Ytl gibi bir rakama satın alınabilir. Bu bağlamda İnsignia için Türkiye fiyatı baz versiyon için 44.000 - 46.000 Ytl aralığında olması muhtemeldir. Diyeceksiniz ki senin arabadan bile ucuza geliyor. Ancak baz versiyonu daha yüksek fiyatlara çıkarırsa orta donanım için ( 1,6 motor ) rekabetçi bir fiyatı yakalayamaz. Ben 1,6 motor da üç donanım seçeneğinin şu şekilde fiyatlanacağı kanaatindeyim.
Baz : 44.000 - 46.000
Orta : 47.000 - 50.000
Üst ( Cosmo ) : 50.000 - 54.000
Aksi fiyatlar rekabetçi olmaz. Ama tabi Cosmo donanım için 56 - 60 bin Ytl de gelebilir. İçeriğe bağlı olarak.

bişeyi atlıosunuz ama zafira astra platformunda bi araç insignia ise GMnin yeni paltformu epsilon II yani şöle diyebiliriz Yeni Saab 9-5 ile aynı platformu kullanıcak bu nedemek zafira c segmenti bi platform insignia ise e segmenti bir platform kullanıyor fiyatların bu şekilde olması hiç muhtemel görünmüyor bence

bence insignia biraz daha pahalı fiyatlarla satışa sunulur, satışa sunulmasıyla vectralarda astra classic gibi iyi bi indirime girer, sonrasında insignia fiyatları belki biraz daha aşağı çekilir.. gerçi genelde ilk lansman fiyatları düşük tutuluyor ama vectrayı komple satıştan kaldırmayacakları için biraz fiyat farkı olması gerekir, bi bakıma omega yerine tercih edilebilir gibi olacak insignia..
bu arada bmw nin yaptığı gibi insignia'da da donanım paketleri arasında oldukça fiyat farkı söz konusu olacak...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri