- Konuyu Başlatan
Bugün opel Türkiye den aradılar. 31.08.2016 tarihinde dönüş yapacaklarının bilgisini verdiler. Bakalım ne diyecekler...?
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
böyle olacağını biliyormusunız veya süreci tahmin mi ediyorsunuz. tüketiciye fark çıkarılması fazla kafama yatmadı.Tahminim süreç şu şekilde işleyecek: Mağdur olan arkadaşımız dava açacak, bilirkişi aracı inceleyecek ve sonuca göre karar verecekler. Diyelim aracın değişimine karar verildi. Aracın kullanıldığı süre veya mevcut değeri hesaplanacak sıfır aracın değerinden o rakam düşülecek aradaki fark araç sahibinden istenecek yani gene vatandaş mağdur olacak . Keşke insanlar bu gibi tatsız şeyler ile uğraşmasalar, ayıplı ürünleri ayrı satsalar.
Bütün görüşmelerimiz olumsuz malesef. Tek önerdikleri 1 yıl garanti uzatma ve iki periyodik bakım. Geriye tek seçenek olarak tüketici mahkemsine başvurmak kaldı.
Önümüzde ki günlerde bir avukatla konuşup gerekli işlemleri başlatıcam.
Bakalim sonuc ne olacak. Dun oturdum ufak bir hesap yaptim. Fatura tarihinden itibaren 31 inci is gunu aracla alakali ayibi bildirmisim ama araci fatura tarihinden bir gun sonra teslim almistim. Yani teslim tarihine bakilirsa 30 is gunu icerisinde ayibi bildirdim ama firmadan bir cozum elde edemedim. Aslinda yasal olarak her turlu hakliyim. Mahkeme bile olmamasi gerekir ama bakalim onumuzde ki gunlerde bir avukatla konusayimda o nediyecek bu duruma.
Akif her ne şekilde olursa olsun bütün aldatılan tüketicilerin ortak arzusu bu yönde. En son işlemi yapan firma bu durumu bilmese bile bilen bir yer mutlaka vardır. O nedenle zarara neden olan kurum/bayi/satıcı zararı fazlası ile tanzim etmelidir, hatta ayıplı malın durumunu bildiği halde müşterisine bildirmediği için de yasal süreç olsun veya olmasın bir şekilde cezalandırılmalıdır.
Garanti uzatması haricinde zararını fazlasıyla karşılayacak herhangi bir şey önerirlerse kabul etmenden yanayım zira ülkemizin hukuk durumu ortada, dediğim gibi mahkeme süreci çok uzarsa sıkıntı olabilir. .