Opel vectra 2.0 Satın almak

Peki yıllık vergisi ne kadar bu araçların normal bir sorgulama yaptığımda 580Tl falan gözüküyor yıllık yanlışlık olabilir mi ?

MTV de genellikle bir alt dilimi hedefle. Nedenine gelince;
(Yasa gereğince, MTV Kanunu’nun 5. Maddesindeki (I) sayılı tarifede yer alan otomobil, kaptıkaçtı, arazi taşıtları ve benzeri taşıtlar bakımından ödenecek olan MTV, aracın o yıla ait kasko sigortası değerinin %5’ini aşıyorsa, aynı yaştaki taşıta isabet eden bir alt tarifeden ödenir. Uygulama için, Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği tarafından her yıl ocak ayı itibariyle çıkartılan, “Motorlu kara taşıtları kasko değer listesi” esas alınacaktır)

Ben bu sene geçmiş yıllarda yaptığım fazla ödeden dolayı 300 TL civarındaki bir bedeli yeni vergimden düşürttüm. Bu sene benim aracıma tahakkuk ettirilen vergi tutarı 576 TL iken ben yasa gereği 381 TL ödeme yaptım.

Anladım abi.Teşekkürler

umarım hep o şekilde ödenirde (: , dizel araç düşünmüştüm ama seneye vergileri artacak falan dediler.ondan vazgeçtim gönlümde hep opel dediği için (:

Vectra olacaksa mutlaka 2.0 olmalı bence.Güçten ödün vermeden düşük yakıt tüketmek istiyorsan vectra 2.0 iyi seçim.Temiz bir vectra tadından yenmez.2 yıl önce orjinal bir vectra aldım.Sağlam olsun diye triger setini değiştirdim alır almaz.Son olarak ön ve arka takım parçalarını değiştirdim.Ustam bu arabayla en az 50000 km arkana bakma dedi.Vectra pazardan karpuz alınır gibi alınmaz.Mutlaka iyi bir ekspertiz yaptır derim.

Peki yıllık vergisi ne kadar bu araçların normal bir sorgulama yaptığımda 580Tl falan gözüküyor yıllık yanlışlık olabilir mi ?

1996 Model Vectra B 2.0 otomotik vites, yıllık vergisi şu anda 229.-TL :) :D

ben vakti zamanın bir vectra almıştım bilen arkadaşlar bilir anamdan emdiğim süt burnumdan geldi motor tut şanzumana kılı tüyü bir araba parası daha harcadım en son vahim bir trafik kazasında paralandı ama ben içinden sağlam çıktım o kazalı hali ile 8250 satmıştım 98 full vectraydı deri döşeme sanroof koltuk ısıtma falan herşey vardı yani benden alan kaportacı toplamış bir muddet bindikten sonra 2 hafta önce 13.5 sattı .en son ş.içinde ortalama 30 krş falan yakıyordu.sen sen ol iyice baktırmadan alma içine sinmeden araba almak için alma yoksa bu forumda çok yardım diye başlık atarsın .

benim aracım 2000 model 283x2 lira vergisi var.

45 litre lpg ile şehir içinde 400-420km yol yapabiliyorum. hemde Aksaray gibi bir şehirde ;)

ibrahim29 rumuzlu arkadaşımız en iyi yorumu yapacaktır Aksaray şehir içi kullanımı ve yakıt tüketimi ile oluşan farkı.

benim aracım 2000 model 283x2 lira vergisi var.

45 litre lpg ile şehir içinde 400-420km yol yapabiliyorum. hemde Aksaray gibi bir şehirde ;)

ibrahim29 rumuzlu arkadaşımız en iyi yorumu yapacaktır Aksaray şehir içi kullanımı ve yakıt tüketimi ile oluşan farkı.

bizzat katılıyorum şöyle bir örnek vereyim...antalyaya gitmeden önce hal yanıyordum bahadıra antalyaya gidip geldikten sorna arabamda hata olmadığını anladım...antalya şehir içinde üstelik ışıklarda dur kalk yaptığım halde 7-8 litre gibi değerleri yakan aracım aksarayda sadece şehir içi 10-11 litre yakıyor...yani arada 3-4 litre oynadı...ben bile inanamıyorum ama burası aksaray...:)

Geri