- Konuyu Başlatan
- #3,221
İzlemedeyiz. Ne fena kazaymış yahu. zafira bile bu hale gelirse başka araba ne olurmuş. hep dikkatli olmak lazım.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
merhaba şenol z16xer motorlarda hararet olayı öteki motorlarla biraz farklı yani hararet yüksek tutulmuş 100 c den 120 c arası oynamakta senin motorda harareti düşürmek kolay birşey değil düsük tip müşür yok hepsi standart hadi bulduğunu düşünelim bu sefer yakıt sarfiyatı çok çok yükselir aracım hararet yapacak diye korkma çünkü acil durumlarda aracın fan sistemi koruma durumuna geçiyor fanlar devamlı çalışıyor arıza lambası yanar zaten34 UB İzlemede.
Ayhan abi belki görmüşsündür konuyu ( Opel sıcak mı sever ) ama orada yazılanlar konusunda sana da bir danışayım istedim.
Z16XER motorda ısı müşürü ( soğutma sistemi için ) 2 adet midir. Yada böyle bir şey var mı?
Benim aracı bir kaç aydır takip ediyorum ve suyun ısısı hep 100 ün üzerinde. Yaklaşık 103 - 105 derecelerde fan devreye giriyor. Maks. şu ana kadar 108 derece gördüm ama henüz havalar çok ısınmadı ve bende çok sıkışık bir tarfikte kalmadım. O konuda motor için en iyi ısının 90 dereceler olduğu ( ki bende aynı kanıdayım ) konusunda hem fikir olunmuş ve ülkemizdeki araçlarda bulunan müşürlerin uygun seçim olmadığı ( İtalya daki araçlarda 90 - 95 lik müşürler kullanıldığı ) tespitine varılmış. Sen ne dersin abi. Yakın zamanda bakım yaptırmam gerekiyor. Eğer doğruysa müşür olayını da hallettireyim.
muhakak hava emiş borularında problem var cıkmış veya kopmuş olabilirevet Ayhan Hocam lpg den sonra oldu.ama o gün ilk başta problem yoktu akşam geç saatlerde farkettim ilk olarak.
Hoşgeldiniz aramıza,keyifli forumlar...Arkadaşlar hepinize selamlar, geçen sene bu zamanlarda yazmıştım bir ara bu foruma astra sw umuz var ama zafira almayı düşünüyoruz diye, benim evlilik işleri araya girdiği için malum bütçeyi anca oturtabildik ve 2000 model zafiramızı bugün teslim aldık, aracımız 130 binde ve üzerinde atiker marka sıralı otogaz sistemi var daha kmde ne kadar yaktığını bilmiyorum ama kısa zaman sonra kesin bir bilgi verebilirim, sizlere birkaç sorum var:
1.Arabanın orjinal kasetçalar teybi yok yerine başka bir teyp takılmış ancak ben orjinal olanını istiyorum çıkmacılarda falan sizce bulabilirmiyim?
2.Arabanın orjinal anahtarı kayıp sonradan yapılma bi anahtar var ve kapıları başka bir kumanda açıp kapatıyor, acaba opel servise gitsem orjinal anahtar yaptırabilirmiyim(şase numarasına göre)
3.Şuan arka 2 kapının merkezi kilidinde problem var çoğu zaman hiç açılmıyolar açıkkende kapanmıyorlar gidip gösterecez tabi ama sizce sorun ne olabilir?
Yakında arabanın resimlerinide çeker eklerim benide aranıza alırsanız sevinirim, bu arada ismim Arda, Kocaelideyim ve yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim