Opel Zafira Kulubu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan rifaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
34 UB İzlemede. :-)
Ayhan abi belki görmüşsündür konuyu ( Opel sıcak mı sever ) ama orada yazılanlar konusunda sana da bir danışayım istedim.
Z16XER motorda ısı müşürü ( soğutma sistemi için ) 2 adet midir. Yada böyle bir şey var mı?
Benim aracı bir kaç aydır takip ediyorum ve suyun ısısı hep 100 ün üzerinde. Yaklaşık 103 - 105 derecelerde fan devreye giriyor. Maks. şu ana kadar 108 derece gördüm ama henüz havalar çok ısınmadı ve bende çok sıkışık bir tarfikte kalmadım. O konuda motor için en iyi ısının 90 dereceler olduğu ( ki bende aynı kanıdayım ) konusunda hem fikir olunmuş ve ülkemizdeki araçlarda bulunan müşürlerin uygun seçim olmadığı ( İtalya daki araçlarda 90 - 95 lik müşürler kullanıldığı ) tespitine varılmış. Sen ne dersin abi. Yakın zamanda bakım yaptırmam gerekiyor. Eğer doğruysa müşür olayını da hallettireyim.
:-)

arkadaşlar herkese selamlar.haftasonu lpg yi taktırdım.koruma sacını stepne boşluğunun iç tarafına yaptıkları için ruhsatla ilgili hiçbir sorun yaşanmıyor.çünkü aracın yere olan mesafesi değişmiyor.%30-35 civarında yakıt tasarrufum oldu.bir de bor power koydum.inşallah ürünün aldığı belgeler gerçektir.

bu arada birkaç gündür sabahları aracı çalıştırdıktan sonraki ilk dakika boyunca frenler sanki boş viteste pompalanmış gibi sert oluyor ve fren çok az tutuyor.bunu sabah park yerinden geri çıktıktan sonra frene bastığımda farkediyorum.biraz bekleyince düzeliyor ve arıza lambası sinyal vermiyor.sizce bu sadece havanın gece soğuk olmasıyla açıklanabilir mi.yardımcı olursanız sevinirim.herkese iyi akşamlar

fren vestinavs vakum borusu veya hava emiş borusunda problem olabilir lpg ugulamasından sonra mı oldu

Geri